rūsganais sprakšķis

vēl par to pašu un par ko citu

rūsganais sprakšķis

vēl par to pašu un par ko citu

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
nekad nebūtu domājusi,ka ar mani varētu gadīties kautkas tāds kā Vīrietis Kas Neēd Gaļu. nu, Veģetārietis. Paldies budam,vismaz nav vegāns. (no offence, bet tad es kapitulētu nesākusi)

un man jau sāk nolaisties roķeles, jo visu savu aBzinīgo mūžu esmu dzīvojusi pēc principa- galnais vīrišķim pastumt zem deguna kluci gaļas un ta varbūt var iemānīt arī kādu zaļbarību klāt.
bet te pēkšņi,kā gadījies kā ne,man nākas izdomāt viskautko BEZ gaļas.
mēģinu lasīt kautkādus veģetāriešu recepšus, bet tas viss samaļas vienā putrā, jo, būsim godīgi pret sevi - es bez gaļas savu dzīvi nespēju iedomāties, man garšo jebkādas gaļas,man garšo pat speķis.

pāris nedēļas visa šī iespaidā nebiju gaļu ēdusi,kas rezultējās nekontrolētā rīšanā un nelāgā omā.

betbetbet, ar ko lai es to vīrieti baroju, man vajag tā,lai ir interesanti, lai neatkārtojas, bet viss,ko esmu mācējusi taisīt bez gaļas laikam jau ir tapis uztaisīts.

pagāšnedēļ,kad šis tur slimoja, mēģināju uzvārīt dārzeņu ta ne zupu, ta ne buljonu - tas bbija kautkas atbaidošs.

vārdsakot,man gribas iet pienagloties pie dārzeņu stenda.
  • Mūsu mājās top favorīts pilnīgi noteikti ir tomātu krēmzupa - sarkans tātad. Pagatavošana var būt gan elementāra, gan mazliet labprātīgi sarežģītāka, bet manā receptē vispār galvenais ir aizmirst par īstajiem tomātiem un tikai no bundžas ņemt. Apcep sīpolu, ķiploku, reizēm seleriju, met klāt tomātus, var pieliet klāt buljonu (man saldēts, vai ūdeni) un tur uz uguns pēc iespējas ilgāk (nu, vismaz 15 min, bet forši, ja kādas 35 min). Tad pēc patikas pievieno saldo krējumu vai kausēto sieru, vai abus, vai neko. Servē ar [izvēlas tīkamāko]: pesto, zilo sieru, cieto sieru, grauzdiņiem, svaigiem zaļumiem, apceptu bekonu, baziliku, da jebko, kas patīk. Ar garšvielām arī var ļoti variēt - es parasti gan lieku čili, siltuma efektam, reizēm arī kanēli eksotiskākaj notij, tomēr pamatā sāls, pipari, lieliski, protams, ja baziliks ir.

    Ķirbju es taisu - oranžs, puķkāpostu - balts, dažādu dārzeņu - tad krāsa ir nenosakāma, bet skaitās, ne? :] Gatavošana visām vienāda - uzvāra dārzeņus, tad uzbrūk ar blenderi. Pārējais viss ir variācijas.

    Šampinjonu es arī vairs netaisu, krāsu nemāku nokontrolēt. Reiz taisīju gaileņu, ļoti garda arī.
    • paldies, to tomātu noteikti paprovēšu- tavs variants lasās man pavelkams un reāli pagatavojams bez vipendroniem. :))
Powered by Sviesta Ciba