rūsganais sprakšķis

vēl par to pašu un par ko citu

rūsganais sprakšķis

vēl par to pašu un par ko citu

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
nekad nebūtu domājusi,ka ar mani varētu gadīties kautkas tāds kā Vīrietis Kas Neēd Gaļu. nu, Veģetārietis. Paldies budam,vismaz nav vegāns. (no offence, bet tad es kapitulētu nesākusi)

un man jau sāk nolaisties roķeles, jo visu savu aBzinīgo mūžu esmu dzīvojusi pēc principa- galnais vīrišķim pastumt zem deguna kluci gaļas un ta varbūt var iemānīt arī kādu zaļbarību klāt.
bet te pēkšņi,kā gadījies kā ne,man nākas izdomāt viskautko BEZ gaļas.
mēģinu lasīt kautkādus veģetāriešu recepšus, bet tas viss samaļas vienā putrā, jo, būsim godīgi pret sevi - es bez gaļas savu dzīvi nespēju iedomāties, man garšo jebkādas gaļas,man garšo pat speķis.

pāris nedēļas visa šī iespaidā nebiju gaļu ēdusi,kas rezultējās nekontrolētā rīšanā un nelāgā omā.

betbetbet, ar ko lai es to vīrieti baroju, man vajag tā,lai ir interesanti, lai neatkārtojas, bet viss,ko esmu mācējusi taisīt bez gaļas laikam jau ir tapis uztaisīts.

pagāšnedēļ,kad šis tur slimoja, mēģināju uzvārīt dārzeņu ta ne zupu, ta ne buljonu - tas bbija kautkas atbaidošs.

vārdsakot,man gribas iet pienagloties pie dārzeņu stenda.
  • Ko es dodu savām veģetāriešu draudzenēm (šāda formāta vīrieši nav ieviesušies):
    1) grilēta paprika ar sieru. Papriku gareniski sagriež, ieliek krāsnī uz restītēm, var arī pannā, nelielā eļļas daudzumā, kad apcepts, apslaka ar citrona sulu un saliek pa virsu fetas vai brinzas tipa siera pikučus (ļoti labi der Trikātas bumbiņas);
    2) baklažānu rullīši. Baklažānus sagriež puscm biezās ripiņās, apcep (līdzīgi kā Nr.1), sapilda ar ķēpu, ko gatavo no saberztiem valriekstiem, kinzas, pētersīļiem, ķipllokiem +mazliet balzametiķa vai vīna etiķa, sāls un piparu. Pa virsu uzber granātu sēkliņas. Aizsprauž.
    3) vienkāršākie baklažānu rullīši - ķēpai izmanto biezpienu, ko sablenderē ar nedaudz maskarpones+ ķiploki+ pētersīļi; esmu taisījusi arī pavisam slinko variantu, kad baklažānus sacep krāsnī gareniski sagrieztus, pēc tam nomizo un saliek ķēpu pa virsu kā laiviņai;
    4) "uzlabotais kičari" . Nopērk krišniešu veikaliņā asos dārzeņu pikļus. Uzvāra rīsus (vārot pieliek mazliet karija vai garam-masalas, uzreiz var pretendēt uz eksotiku un sanāk smuki dzeltens), saber bļodā, pieliek krietnu pikuci sviesta, pieber no burkas zaļos zirnīšus, pieliek mazdrusciņ aso pikļu, visu samaisa. Elementāri un efektīgi, garšo visiem.
    Nu, vēl, protams, visādi salāti uz dārzeņu&siera bāzes.
    • pie tiem baklažāniem atcerējos savu vasaras hītu- sagriež baklažānu, sagriež kabaci, nu tur apsāla, patur, noskalo, apcep. tad liek slīpi cepešpannā baklažāns, kabacis, siera šķēlīte , tomāta šķēlīte, bakl., kab., sier., tom. utt., līdz panna pilna. apslaka eļļū, ja gribās, garšvielas, fetas sieru vai dajebko uzbirdina pa virsu un cep un ēd ar bageti :)

      āāāāā, kā sagribējās!!!!
      • Jāāāaaaaa, ak, bet tad vajag vasaru un normālus kabačus & tomātus!
Powered by Sviesta Ciba