pajautaa

« previous entry | next entry »
Sep. 9., 2010 | 10:03 am
posted by: goddes in pajautaa

Vakar Timrots raidījuma "Zebra" sižetā vairākkārt akcentēja, ka velobraucējiem AIZLIEGTS braukšus šķērsot ietvi pa gājēju pāreju jeb zebru, to NEDRĪKST. Jākāpjot nost. Pirms izgāžos kā veca sēta (iespējams), jautājums ir tāds: vai tā ir un varat norādīt man ar pirkstu CSN pantu? Neprotu laikam atrast, lai gan ar muguras smadzenēm jūtu, ka Pauls čivina greizi.
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {131}

zverj

from: [info]zverj
date: Sep. 9., 2010 - 10:11 am
#

1.21. gājēju pāreja - brauktuves daļa, kas apzīmēta ar 530. un 531.ceļa zīmi un (vai)
931.ceļa apzīmējumu un paredzēta gājēju pāriešanai pāri brauktuvei;

Atbildēt | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Sep. 9., 2010 - 01:25 pm
#

tas nozīmē, ka mašiņas var tikt pāri tikai pie rokas? tobiš jāņem opā un jānes pāri? ;D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Sep. 9., 2010 - 10:16 am
#

tu kļūsti par gājēju ar stumjamo, tā pāreja ir paredzēta gājējiem nevis velobraucējiem. un ja tu viņu šķērso ar velo, es tevi varu triekt nost un tu man labosi mašīnu ne tikai savus zobus :D

Atbildēt | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Sep. 9., 2010 - 10:19 am
#

Tas ta skaidrs, es zaudēju jebkādas priekšrocības un jālaiž visus, kas gan tāpat ir loģiski, taču kurā punktā ir atrunāts par aizliegts un nedrīkst?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kiceksusurs no murrdōras

from: [info]acidkitteh
date: Sep. 9., 2010 - 12:00 pm
#

a vot tikai nevajag dirst, labosi mashiinu pats, un tiesaa seedeesi arii pats.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


marija

from: [info]marija
date: Sep. 9., 2010 - 10:17 am
#

nu auto ir priekšroka, ja neesi ga'jējs. tātad, kad nokāp nost, esi gājējs un tev ir priekšroka, citādāk, Tev jālaiža auto.

Atbildēt | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Sep. 9., 2010 - 10:20 am
#

To es zinu, tas jau skaidrs tāpat, arī gājējiem btw pirms slāšanas ir jānovērtē situācija, nevis jābrien pāri kā galvenajam, bet es nesaprotu, kādēļ novērtējot situāciju es nedrīkstu ripināt, noteikumos nekā tāda nevaru atrast vai neprotu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Sep. 9., 2010 - 10:33 am
#

ja ir laiks lasīt daudzas lapas tēvēnetu komentu, tad šeit imho bija izķidājiens pa punktiem un kāpēc timrots čivina greizi: http://www.tvnet.lv/auto/satiksme/331717-velobraucejas_stasts_par_situaciju_rigas_ielas/comments (pastāv gan neliela iespēja, ka jaucu rakstus, ap to laiku tēvēnetu auto sadaļā bija vairāki raksti par velobraukšanu, bet šis komentiem bagātākais)

Atbildēt | Diskusija


murks

from: [info]murks
date: Sep. 9., 2010 - 10:39 am
#

jā, Timrots čivina greizi, un visa pasaule ir viena liela tkemali muca

Atbildēt | Iepriekšējais


Afs

from: [info]afs
date: Sep. 9., 2010 - 10:52 am
#

Timrots runā pareizi, nedrīkst braukt ar riteni pāri gājēju pārejai, bet to var darīt braucot kopā ar mašīnām, jo velosipēdisti var braukt gan pa šoseju gan ietvi, ja vien netraucē gājējus.
te ir apkopoti velo noteikumi ar visiem pantiem.

http://www.takas.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=111&Itemid=201&lang=lv

Atbildēt | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Sep. 9., 2010 - 11:01 am
#

Tajā apkopojumā neredzu šādu aizliegumu un pantu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


peggija

from: [info]peggija
date: Sep. 9., 2010 - 11:20 am
#

Vispār jau princips "viss kas nav aizliegts, ir atļauts" pastāv privāttiesībās, nevis publiskajās tiesībās, kur savukārt pastāv princips "aizliegts tas, kas nav atļauts", tā kā domāju, ka Pauls diemžēl čivina pareizi.

Atbildēt | Diskusija


marija

from: [info]marija
date: Sep. 9., 2010 - 11:38 am
#

nu nu... ir tik daudz lietu, kas NAV atrunātas CSN, piemēram, ka velo var atstāt uz ietves pieslēgtu pie staba, bet tas jau nenozīmē, ka to nedrīkst darīt.

Atbildēt | Iepriekšējais


peggija

from: [info]peggija
date: Sep. 9., 2010 - 11:46 am
#

Protams, visus sīkumus nevar atrunāt likumā, bet šajā gadījumā tak skaidri pateikts, kam domāta gājēju pāreja. Un par velosipēdistiem nekas nav minēts.

Atbildēt | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Sep. 9., 2010 - 11:50 am
#

bet nav arī nekur minēts, ka velosipēdistam ir obligāti jānokāpj no velosipēda, par ko arī visa diskusija.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


osinsh

from: [info]osinsh
date: Sep. 9., 2010 - 12:06 pm
#

Ir divi varianrti - ja brauc pa gājējiem domāto pasākumu, tad ir i jāapstājas i jāstumj. Ja gribi onlainā braukt - brauc pa ceļa malu, kur tu esi satiksmes dalībnieks. ko var pērties? tāda sajūta, ka visi tik vakar pie riteņiem tikuši.

Atbildēt


from: [info]chmo
date: Sep. 9., 2010 - 12:17 pm
#

Labi vien ir, ka pateica. Tie riteņbraucēji tāpat sāk pārāk daudz atļauties pēdējā laikā. Šodien ievēroju, ka kāds ir centrā privātā kārtā sācis veloceliņus uz ietvēm zīmēt. Nu ārprāts.

Atbildēt


from: [info]scoux
date: Sep. 9., 2010 - 12:37 pm
#

Es nahuj pīpinu un braucu virsū, ja pidarass nevar savu pakaļu no riteņa nocelt un pārstumt. "CSN ir izdomāti satiksmes drošībai, nevis lai kādam būtu ērtāk tajā pārvietoties, jo varētu retāk nocelt dirsu no sēdekļa."

Atbildēt | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Sep. 9., 2010 - 12:44 pm
#

te vienam nav mašīnas beņķis pie pēcpuses pielipis? :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


fuckyuu

from: [info]fuckyuu
date: Sep. 9., 2010 - 12:56 pm
#

CSN:

159. Transportlīdzekļa vadītājam, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, jāsamazina braukšanas ātrums vai jāaptur transportlīdzeklis pirms gājēju pārejas, lai dotu ceļu gājējiem[!!!!!!!], kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai iziet uz tās, ja tie varētu tikt traucēti vai apdraudēti.

224. Velosipēdu un mopēdu vadītājiem pa ceļu atļauts braukt vienā rindā iespējami tuvāk brauktuves (braukšanas joslas) labajai malai. Tālāk uz brauktuves atļauts izbraukt, tikai lai apbrauktu, apsteigtu vai apdzītu vai ja braukšanai attiecīgajā virzienā ir iekārtota atsevišķa braukšanas josla, kā arī šo noteikumu 229.punktā minētajos gadījumos, lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā. Netraucējot gājējus, atļauts [!!!!!!!] braukt pa nomali, bet velosipēdu vadītājiem - arī pa ietvi [!!!!!!!].


Rezumē:

-) Uz gājēju pārejām autovadītājiem jālaiž tikai gājēji. Braucošs velosipēdists nav gājējs.

-) Nekur nav rakstīts, ka velosipēdistiem atļauts braukt[!!!] pa gājēju pārejām. Tikpat labi es tur varētu arī ar traktoru braukt.

Daudz izsaukuma zīmju, jo nemāku uzlikt boldu.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]scoux
date: Sep. 9., 2010 - 12:59 pm
#

Un ja tu brauktu ar traktoru, tad tevi apstādinātu un sodītu par agresīvu braukšanu, bet redz, ka riteņbraucējus nesoda.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Labdien, es esmu Jeberjūdijs Ibkiss no Ibsvičas

from: [info]goo
date: Sep. 9., 2010 - 01:26 pm
#

nelasīšu to spamu augstāk, bet mans instruktors noteikumus komentēja šādi:

nav tāds pants, ka nedrīkst. tikai ja tu brauc uz riteņa, tu vairs neskaities gājējs un ja tevi braucot uz riteņa pa gājēju pāreju kāds nobrauc ar mašīnu, tad šoferim nebūs tāda dirsa, kā, ja viņš nobrauktu gājēju.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]scoux
date: Sep. 9., 2010 - 01:27 pm
#

http://csnt.csdd.lv/

papildi Testu un redzēsi, kā tad īsti ir ar to braukšanu pāri gājēju pārejai :)

Atbildēt


from: [info]scoux
date: Sep. 9., 2010 - 02:00 pm
#

138. Nogriežoties pa labi vai pa kreisi, transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš gājējiem, kas šķērso to brauktuvi, kurā viņš nogriežas, un velosipēdu vadītājiem, kuru ceļu viņš šķērso.

Tā kā man ir jādod ceļš velosipēda vadītājam (kurš nev gājējs) tikai gadijumā, ja viņš pārvietojās pa velosipēdistu ceļu. Un es nevienā pantā nesmu atradis atsauci, kur vispār DRĪKST velosipēda vadītājs šķērsot gājēju pāreju. Ceļu velosipēda vadītājiem ir jāšķērso tieši tāpat, kā pārējiem, ja vien nav velosipēdistu ceļš.


1.20. gājēju ceļš — ceļš, kas paredzēts gājējiem (var būt apzīmēts ar 414.ceļa zīmi);
1.21. gājēju pāreja — brauktuves daļa, kas apzīmēta ar 530. un 531.ceļa zīmi un (vai) 931.ceļa apzīmējumu un paredzēta gājēju pāriešanai pāri brauktuvei;

159. Transportlīdzekļa vadītājam, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, jāsamazina braukšanas ātrums vai jāaptur transportlīdzeklis pirms gājēju pārejas, lai dotu ceļu gājējiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai iziet uz tās, ja tie varētu tikt traucēti vai apdraudēti.
160. Ja pirms neregulējamas gājēju pārejas apturēts transportlīdzeklis vai citi transportlīdzekļi, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, samazina braukšanas ātrumu, transportlīdzekļa vadītājs var turpināt braukt tikai tad, kad ir pārliecinājies, ka transportlīdzekļu priekšā neatrodas gājēji.

Likums skaidri izdala gājējus un velosipēda vadītājus. Tā kā priecājaties, ka neliek sodus par to, ka šķērsojat ceļu tam neparedzētajā vietā un veidā.

Atbildēt | Diskusija


elmucis

from: [info]elmucis
date: Sep. 9., 2010 - 10:58 pm
#

Besii lauka sitie kraukskisi, kas iedomajas, ka siem ir kadas proeksrocibas uz cela! Nafig! Lasi noteikumus, pirms lien uz cela. Ripini pa trotuaru, biedee tantes, bet nebazies uz brauktuves, kur cilveki ar auti brauc! Un vispar, pec stulba jautajuma spriezot, Tev ir kaut velo vadisanas tiesibas, lai uz cela raadiitos? Besiii lauka sitie gudrisi, nopirkusi velo un kachas savas pravas, kuras tiem nemaz nav!!!

Atbildēt | Diskusija