pajautaa

« previous entry | next entry »
Sep. 9., 2010 | 10:03 am
posted by: goddes in pajautaa

Vakar Timrots raidījuma "Zebra" sižetā vairākkārt akcentēja, ka velobraucējiem AIZLIEGTS braukšus šķērsot ietvi pa gājēju pāreju jeb zebru, to NEDRĪKST. Jākāpjot nost. Pirms izgāžos kā veca sēta (iespējams), jautājums ir tāds: vai tā ir un varat norādīt man ar pirkstu CSN pantu? Neprotu laikam atrast, lai gan ar muguras smadzenēm jūtu, ka Pauls čivina greizi.
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {131}

tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Sep. 9., 2010 - 12:04 pm
#

jo? es braucu ar 50km/h, tas ir ~14m/s, mans reakcijas ātrums varētu būt ap sekundi, tālāk bremzēšanas ceļs būs vēl ~25m, kopā sanāk 40m. ja tu man izleksi priekšā ar velo tuvāk par 40m no pārejas, tad vainīgs būsi tikai un vienīgi tu. bet ja es redzēšu priekšā gājēju pie pārejas, es jau laicīgi samazināšu ātrumu un apstāšos, lai palaistu viņu pāri.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kiceksusurs no murrdōras

from: [info]acidkitteh
date: Sep. 9., 2010 - 12:20 pm
#

es nerunaju par to kas vainigs kas ne, bet par to ka velobrauceejsvisticamaak buus beigts. Un shaja gadijumaa jau ir vienalga kas noteikumos rakstiits, tev galvaa ierakstiisies tas ka esi netiishs slepkava, un vaardi "varu triekt nost" ieguus pavisam citu emocionaalu pieskanju.

Bet enivei, es nezinu kapec lai kaads nestos aaraa uz gaajeeju paarejas, arii ar kaajaam, skrienosham gaajeejam butu jaapiemeero tie pashi ruli kas velobrauceejam tad. nesaas pa ietvi un neskatoties paari ielai -> vainiigs.

Noteikumos jau ir taada fiicha ka paarliecinaashanas vai ir droshi shkjeersot paareju. Un taa ir jaaieveero gan gaajeejiem gan velobrauceejiem. Nevar pamaniit aatri kustoshos objektu ja tas iznesas no vaartrumes un uzreiz mochi pari ielai, kaut tur ir gaajeeju "paarbrauktuves" ziime. Normaala celju satiksme var veidoties tkai vieniigi uz savstarpeeju cienju un veselo sapraatu, nevis uz "man ir tiesiibas braukt nost", "man ir tiesiibas aizveertam acim brist paari ielai/lekt priekshaa auto". internet komenteetaajus vajadzetu uz neirologjisko paarbaudi suutiit, jo shitaadus ielaas laist nevar un nedriikst.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Sep. 9., 2010 - 01:01 pm
#

es bremzēšu, velopēdists tak izdzīvos. un šitādi velobraucēji, kas uz gājēju pārejām nesās pāri neskatoties, ir redzami ikdienā.

Atbildēt | Iepriekšējais