Sep. 9., 2010 | 02:00 pm
No:: scoux

138. Nogriežoties pa labi vai pa kreisi, transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš gājējiem, kas šķērso to brauktuvi, kurā viņš nogriežas, un velosipēdu vadītājiem, kuru ceļu viņš šķērso.

Tā kā man ir jādod ceļš velosipēda vadītājam (kurš nev gājējs) tikai gadijumā, ja viņš pārvietojās pa velosipēdistu ceļu. Un es nevienā pantā nesmu atradis atsauci, kur vispār DRĪKST velosipēda vadītājs šķērsot gājēju pāreju. Ceļu velosipēda vadītājiem ir jāšķērso tieši tāpat, kā pārējiem, ja vien nav velosipēdistu ceļš.


1.20. gājēju ceļš — ceļš, kas paredzēts gājējiem (var būt apzīmēts ar 414.ceļa zīmi);
1.21. gājēju pāreja — brauktuves daļa, kas apzīmēta ar 530. un 531.ceļa zīmi un (vai) 931.ceļa apzīmējumu un paredzēta gājēju pāriešanai pāri brauktuvei;

159. Transportlīdzekļa vadītājam, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, jāsamazina braukšanas ātrums vai jāaptur transportlīdzeklis pirms gājēju pārejas, lai dotu ceļu gājējiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai iziet uz tās, ja tie varētu tikt traucēti vai apdraudēti.
160. Ja pirms neregulējamas gājēju pārejas apturēts transportlīdzeklis vai citi transportlīdzekļi, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, samazina braukšanas ātrumu, transportlīdzekļa vadītājs var turpināt braukt tikai tad, kad ir pārliecinājies, ka transportlīdzekļu priekšā neatrodas gājēji.

Likums skaidri izdala gājējus un velosipēda vadītājus. Tā kā priecājaties, ka neliek sodus par to, ka šķērsojat ceļu tam neparedzētajā vietā un veidā.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: