smth
Māsu arodbiedrība iesūdz tiesā mediķu arodbiedrību un Rēzeknes slimnīcu 
27th-Feb-2008 08:58 am
LETA 26. februāris 2008 18:35

Otrdien Latvijas Māsu arodbiedrība Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai iesniegusi prasības pieteikumu pret pašvaldības SIA "Rēzeknes slimnīcu" un Latvijas veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrību (LVSADA) lietā par darba koplīguma atzīšanu par spēkā neesošu.
Māsu arodbiedrība lūdz atzīt 2007. gada decembrī pašvaldības SIA "Rēzeknes slimnīcā" noslēgto darba koplīgumu par spēkā neesošu no tā noslēgšanas brīža, jo minētais darba koplīgums ir noslēgts tikai starp pašvaldības SIA "Rēzeknes slimnīcu" un LVSADA. Koplīgums apstiprināts tikai LVSADA un Rēzeknes slimnīcas pirmorganizācijas konferencē.
Šāda darba koplīguma apstiprināšanas kārtība ir pretrunā ar Darba likumā noteikto.
Māsu arodbiedrība kopš 2004. gada pārstāv Rēzeknes slimnīcā strādājošu māsu darba tiesības un, ņemot vērā, ka Rēzeknes slimnīcā darbojas divas arodbiedrības, kura katra aizstāv savu biedru intereses, darba koplīgums slēdzams starp trim pusēm - darba devēju, LVSADA un Māsu arodbiedrību, uzskata Māsu arodbiedrības pārstāvji.
Tiesai adresētajā prasības pieteikumā Māsu arodbiedrība lūdz atzīt, ka atbildētāji - pašvaldības SIA "Rēzeknes slimnīca" un LVSADA ar savām darbībām ir pārkāpusi Māsu arodbiedrības likumīgās tiesības.
Saskaņā ar Darba likumu, darba koplīgums uzņēmumos tiek slēgts par darba organizācijas, darba un atpūtas laikiem, darba samaksu, darba aizsardzību un citiem jautājumiem sociālo garantiju jomā. Darba koplīgums paredz labākus darba, sociāliekonomiskos un sadzīves apstākļus, nekā to nosaka Darba likums.

1) gribeeshu redzeet noteikti, ko pielems tiesa;
2) kashkjis starp abaam arodbiedriibaam lien tomeer aaraa;
3) veel visaadas lietas, bet tas jau buus redzams viss, kad buus spriedums.
This page was loaded Oct 14th 2024, 1:20 am GMT.