smth
Holandiešu autovadītājam piespriež sodanaudu par kaķa nesabraukšanu 
1st-Feb-2008 11:00 am
Publicēta: 10:27 01.02.2008.

Hāga, 1.febr., LETA--RIA NOVOSTI. Nīderlandes policija uzlikusi 75 eiro sodanaudu autovadītājam par to, ka viņš nav sācis braukt pie luksofora zaļās gaismas brīdī, kad ielu šķērsojis kaķis, ceturtdien ziņoja avīze "Algemeen Dagblad".
Kā stāstīja autovadītājs Keiss Shūrmanss, viņš stāvējis pie luksofora sarkanās gaismas Shidamas pilsētā. Tajā paša laikā pie krustojuma tika apmācīti policijas skolas kursanti.
Kad iedegās zaļā gaisma, tieši priekšā Shūrmansa automašīnai ielu sāka šķērsot kaķis Vadītājs ļāvis dzīvniekam šķērsot ielu. Aiz viņa automašīnas neviena neesot bijis, un tādējādi viņš nevienam nebija traucējis.
Tomēr policisti viņam izrakstīja sodanaudu par to, ka viņš nav sācis braukt pie zaļās gaismas, tādējādi traucējot citiem satiksmes dalībniekiem. Pēc pāris dienām vadītājs atradis kvīti par sodanaudu savā pastkastītē.
Sodītais holandietis ir sašutis un nosūtījis protesta vēstuli Shidamas municipalitātei un politisko partiju parlamenta frakcijām.
"Šāda sodu noteikšanas politika ir vienkārši nejēdzīga," uzskata Shūrmanss. "Policijas kursantiem ir pienākums izrakstīt sodanaudas pat šaubīgos gadījumos, citādi viņus nepārcels nākamajā kursā."
Policijas pārstāvis Hibs Feinemans teica, ka gadījums ar Shūrmansu esot ļoti rets. "Tomēr pēc likuma jebkuras darbības, kas kavē satiksmi, ir pārkāpums," viņš norādīja.
Feinemans ieteica Shūrmansam nosūtīt protestu policijai, ko sodītais vadītājs arī pats gatavojās darīt. Viņam, iespējams, vispirms būs jāsamaksā sodanauda, citādi tā pieaugs līdz 140 eiro.
Ja protests netiks apmierināts, Shūrmanss gatavojas vērsties tiesā. Viņš uzskata, ka savā darbībā jāvadās no humāniem apsvērumiem, ko viņš arī darījis. Taču arī bez tā jāņem vērā, ka tīša dzīvnieka nogalināšana ar transportlīdzekli ir sodāma saskaņā ar likumu.
This page was loaded Oct 14th 2024, 1:22 am GMT.