smth
AFP reportieriem liegts izmantot "Vikipēdiju" un "Facebook" 
18th-Jan-2008 04:23 pm
Publicēta: 16:02 18.01.2008.

Londona, 18.janv., LETA. Aģentūra AFP aizliegusi saviem žurnālistiem izmantot datus, kas iegūti ar interneta sociālā tīkla "Facebook" vai interneta enciklopēdijas "Vikipēdija" palīdzību, atsaucoties uz AFP Londonas biroja vadītāja trešdien teikto, ziņo interneta medijs "Journalism.co.uk".
Atbildot uz Lielbritānijas Mediju īpašumu, cenzūras un ziņu komitejas jautājumu par interneta avotu uzticamību, Pjērs Lesūrs pavēstīja, ka aģentūras iekšējie noteikumi brīdina žurnālistus no uzticēšanās daudziem jaunajiem "virtuālajiem" ziņu avotiem.
"Mums ir iekšējie noteikumi, kas regulāri tiek atjaunināti. Piemēram, attiecībā uz "Vikipēdiju" mūsu uzņēmumā ir rakstiski iekšējie noteikumi, kas aizliedz jebkuram žurnālistam "Vikipēdiju" izmantot," teica Lesūrs. "Incidenta dēļ ar Bilavalu Bhuto Oksfordā to pašu mēs pagājušajā nedēļā atkārtoti attiecinājām uz "Facebook"."
Daži laikraksti no "Facebook" bija ieguvuši Bhuto fotoattēlus, kas izrādījās viltoti.
Sniedzot ceturtdien interviju "Journalism.co.uk", Lesūrs precizēja, ka reportieri nedrīkst iegūt informāciju no minētajiem avotiem, ja faktus nepārbauda pie ticamākiem avotiem.
This page was loaded Oct 14th 2024, 3:22 am GMT.