smth
Commenting To 
18th-Jan-2008 04:05 pm - Stiprs vējš gaidāms jau šonakt
Publicēta: 15:50 18.01.2008.

Rīga, 18.janv., LETA. Šonakt visā Latvijā gaidāma vēja pastiprināšanās, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra.
Nakts vidū, sākot no rietumu rajoniem, dienvidaustrumu, dienvidu vējš Kurzemē un Vidzemē pastiprināsies brāzmās 15 līdz 18 metri sekundē. Savukārt no rīta un dienā teritorijas lielākajā daļā dienvidu, dienvidrietumu vējš turpinās pastiprināties brāzmās 20 līdz 23 metri sekundē.
Dienas vidū dienvidrietumu, rietumu vējš Kurzemē un Vidzemē var sasniegt 25 līdz 30 metrus sekundē, brīdina meteorologi.
Šāds stiprs vējš saglabāsies arī naktī uz 20.janvāri.
Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina iedzīvotājus laikus sagatavoties iespējamiem elektroenerģijas piegādes pārtraukumiem.
Jau ziņots, ka VUGD priekšnieka palīdze Inga Vetere iedzīvotājiem iesaka sagatavot kabatas lukturus, ievietot radiouztvērējos baterijas un uzlādēt mobilos tālruņus. Tāpat VUGD aicina bez īpašas nepieciešamības neiet ārpus telpām un atturēt no pastaigām bērnus, vecus cilvēkus un invalīdus.
Stiprā vēja laikā nav ieteicams novietot transporta līdzekļus zem kokiem, pie celtniecības sastatnēm, reklāmu stendiem un līdzīgām konstrukcijām. Stipra vēja brāzmu brīžos nedrīkst uzturēties loga tuvumā, brīdina VUGD. Blakus esošo koku zari un citi priekšmeti vētras laikā var izsist logu rūtis un izraisīt traumas.
Glābēji iesaka aizvērt logus, durvis un bēniņu lūkas. Daudzdzīvokļu mājās jānovāc vai jānostiprina priekšmeti uz balkoniem, bet lauku māju pagalmos jānostiprina saimniecības lietas un nedrīkst vest laukā mājdzīvniekus.
Konstatējot nogāzušos vai aizlūzušus kokus, kas traucē ceļu satiksmi vai apdraud cilvēku dzīvību, kā arī redzot pārrautus elektrības vadus, jāzvana VUGD pa tālruni 112.
Meteorologi prognozē, ka svētdien dienā vējš jau sāks pakāpeniski pierimt, lai gan piekrastē vētras spēku vēl saglabās arī nākamās nedēļas sākumā. Naktī uz pirmdienu vēja ātrums piekrastes rajonos vēl sasniegs 24 metrus sekundē.
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Oct 14th 2024, 5:42 am GMT.