smth
Commenting To 
17th-Dec-2007 10:56 am - KNAB tiesā pieprasa apturēt LPP/LC darbību
Publicēta: 10:46 17.12.2007.

Rīga, 17.dec., LETA. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir iesniedzis tiesā prasību uz sešiem mēnešiem apturēt Latvijas Pirmās partijas/"Latvijas ceļa" (LPP/LC) darbību.
Prasība tiesā iesniegta, jo partija arī pēc rakstveida brīdinājuma nav izpildījusi likumā noteiktās prasības un nav pārskaitījusi valsts budžetā ziedojumus 2 938,90 latu apmērā, kas saņemti pretrunā ar Politisko organizāciju finansēšanas likumu, aģentūru LETA informēja KNAB Sabiedrisko attiecību un izglītošanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece.

Pārbaudot kāda 2005.gadā saņemta 5 000 latu ziedojuma likumību un patiesumu un izvērtējot pārbaudes gaitā gūtos pierādījumus un paskaidrojumus, KNAB konstatējis, ka viena fiziska persona ziedojusi naudas summu, kas pārsniedz viņas ienākumus iepriekšējos trijos gados, tādējādi pārkāpjot partiju finansēšanas likuma 2.panta 3.daļu. Atbilstoši likumam ziedojuma daļa 2 938,90 latu apmērā veikta no ienākumiem, kuri neatbilst likuma prasībām.
Saskaņā ar likumā uzlikto pienākumu KNAB priekšnieks 2007.gada jūlijā pieņēma lēmumu uzdot LPP ieskaitīt valsts budžetā pretlikumīgi saņemtos finanšu līdzekļus.
Ņemot vērā to, ka noteiktajā termiņā LPP neizpildīja tai uzlikto pienākumu, kā arī nepārsūdzēja minēto lēmumu, atbilstoši likuma prasībām 2007.gada oktobrī partijai tika nosūtīts rakstveida brīdinājums. Tajā tika uzsvērts, ka gadījumā, ja līdz 2007.gada 22.novembrim LPP neizpildīs KNAB prasības, birojs rosinās apturēt partijas darbību tiesas ceļā. Arī šajā termiņā LPP neizpildīja KNAB priekšnieka lēmumā noteikto pienākumu.
Politisko organizāciju finansēšanas likums nosaka: ja partija KNAB noteiktajā termiņā neizpilda likumā noteikto pienākumu, KNAB priekšniekam ir pienākums ierosināt attiecīgās partijas darbības apturēšanu tiesas ceļā, tāpēc iesniegts pieteikums Rīgas Centra rajona tiesā.
Prasība vērsta pret LPP/LC, jo saskaņā ar Uzņēmumu reģistra 2007.gada 2.novembra lēmumu par četru partiju apvienošanos jaunā partijā un tās statūtos noteikto šī partija ir Latvijas Pirmās partijas tiesību un saistību pārņēmēja.
Prasības pieteikumā tiesai KNAB prasa apturēt partijas LPP/LC darbību uz sešiem mēnešiem un uzlikt par pienākumu minētajai partijai divu nedēļu laikā no tiesas sprieduma spēkā stāšanās brīža pārskaitīt valsts budžetā nelikumīgi saņemto ziedojumu.
Rīgas Centra rajona tiesas priekšsēdētājas palīdze Anita Polce aģentūrai LETA sacīja, ka KNAB pieteikums par partijas darbības apturēšanu saņemts 10.decembrī un 11.decembrī tiesnese Dzintra Balta ierosinājusi lietu. Pagaidām lietas izskatīšanas datums nav noteikts.
2007.gadā tiesa ir pieņēmusi divus lēmumus saistībā ar likumā noteikto prasību nepildīšanu - par Darba partijas darbības apturēšanu un Sporta partijas darbības izbeigšanu, atgādināja Kurpniece.
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Oct 14th 2024, 7:23 am GMT.