smth
Holšteins: "Putina sistēmas" kasetei bija bojāts horizontālais taimkods 
3rd-Dec-2007 05:29 pm
Publicēta: 16:37 03.12.2007.

Rīga, 3.dec., LETA. Dokumentālās filmas "Putina sistēma" ētera kasetei bijis bojāts horizontālais taimkods, tādēļ nolemts filmas demonstrēšanu atcelt, aģentūrai LETA skaidroja Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Jānis Holšteins.
Pēc viņa teiktā, šajā kļūmē neviens darbinieks nav tieši vainojams, jo bojājums ir tehniskas izcelsmes, procesā, kas galvenokārt atkarīgs no aparatūras.
Holšteins pieļāva iespēju, ka, operatīvi rīkojoties, būtu varēts kļūmi pagūt novērst līdz plānotajam filmas ētera laikam, taču iespējams, ka kļūmi nevarētu tik ātri novērst, tādēļ tika pieņemts lēmums filmas demonstrēšanu pārcelt uz nākamo nedēļu.
LTV ģenerāldirektors norādīja, ka šis nav pirmais gadījums, kad LTV piemeklē tehniskas problēmas, tāpēc LTV vadība nemitīgi atgādinot par steidzamību, kādā būtu jārisina sabiedriskās televīzijas tehnoloģiskā renovācija. Viņaprāt, šo procesu visoptimālāk varētu veikt ar jauna televīzijas kompleksa būvi.
LTV 7.kanāls dokumentālo filmu "Putina sistēma" demonstrēs 8.decembra vakarā, aģentūru LETA informēja LTV Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Māra Šetlere.

Kā ziņots, filmu, kas vēsta par pašreizējā Krievijas prezidenta Vladimira Putina neviennozīmīgi vērtēto ceļu no VDK virsnieka posteņa līdz valsts vadītāja amatam, bija paredzēts rādīt LTV7 dienu pirms Krievijas Valsts domes vēlēšanām, 1.decembrī.
Neoficiāla informācija liecina, ka pret filmas pārraidīšanu LTV ēterā iebildusi Krievijas vēstniecība un jautājuma risināšanā bijusi iesaistīta arī Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM).
LTV7 direktors Arnis Kuprišs aģentūrai LETA noliedza, ka pret filmas pārraidīšanu LTV ēterā kāds būtu iebildis, un arī ĀM paziņoja, ka nekādā veidā nav ietekmējusi lēmumu par filmas demonstrēšanu.
Mediju eksperts Sergejs Kruks aģentūrai LETA atzina, ka, atceroties problēmas ar LTV raidījumu "De facto", nav jābrīnās, ka arī dokumentālās filmas demonstrēšanas atcelšana saistīta ar tehniskām problēmām, taču nevar nesaskatīt arī aizdomīgas sakritības.
"Šobrīd pat nevaru iedomāties tādu spēku, kurš būtu spējīgs ietekmēt filmas demonstrēšanu. LTV šajā gadījumā ir jāpaskaidro situācija, bet filma ir obligāti jāparāda," sacīja Kruks.
Arī Rīgas Stradiņa universitātes Žurnālistikas studiju programmas vadītāja Anda Rožukalne aģentūrai LETA atzina, ka LTV vadībai būtu jāizskaidro, kāpēc filmas demonstrēšana pirms pāris dienām tehnisku iemeslu dēļ nebija iespējama, bet pēc dažām dienām viss ir atkal kārtībā.
Kā ziņots, filma "Putina sistēma" uzņemta 2007.gadā, tādēļ tajā atspoguļoti un analizēti jaunākie Krievijas notikumi. Putina darbību vērtē daudzi ārvalstu eksperti, laikabiedri, disidenti, politiskie pretinieki, esošie un bijušie kolēģi.
Dokumentālās filmas režisors ir francūzis Žans Mišels Karē sadarbībā ar Žilu Emerī. Filma uzņemta Francijā, Vācijā, Lielbritānijā, ASV un Krievijā.
This page was loaded Oct 14th 2024, 5:42 am GMT.