smth
Commenting To 
18th-Oct-2007 11:11 am - TP un LPP/LC iesniedz sūdzību tiesā par KNAB fiksētajiem pārkāpumiem
Publicēta: 10:38 18.10.2007.

Rīga, 18.okt., LETA. Politiskās organizācijas Tautas partija (TP) un apvienība "Latvijas Pirmā partija/Latvijas ceļš" (LPP/LC) 17.oktobrī Administratīvajā rajona tiesā iesniegušas pieteikumu, apstrīdot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumus par to finanšu darbībās konstatētajiem pārkāpumiem.
Administratīvā rajona tiesa pieteikumu pieņēmusi, un tas nodots izvērtēšanai tiesnesei Santai Ozolai.
Viņas palīgs, norādot uz to, ka vakar pēcpusdienā nav darbojusies tiesu informatīvas sistēmas datubāze, aģentūrai LETA pagaidām vēl nevarēja pateikt, vai ir ierosināta lieta un kad tā tiks skatīta, kā arī konkretizēt pieteikuma saturu.
LETA jau ziņoja, ka KNAB pēc nedēļas paredzētajā preses konferencē plānojis informēt par konstatētajiem partiju finansēšanas noteikumu pārkāpumiem Saeimas vēlēšanu kampaņā 2006.gadā.
Tāpat tiks sniegta informācija par veiktajiem pasākumiem pārkāpumu novēršanai.
2006.gadā pirmo reizi notika parlamenta vēlēšanas, ievērojot priekšvēlēšanu aģitācijas tēriņu griestus. Līdz ar to KNAB pirmo reizi veica pilnu šī procesa monitoringu visā priekšvēlēšanu perioda garumā.
Pamatojoties uz Politisko organizāciju finansēšanas likumu, KNAB veic ar vēlēšanām saistīto ieņēmumu un izdevumu pārbaudi. Pēc tam birojs gada laikā par atklātajiem partiju finansēšanas noteikumu pārkāpumiem, kā arī par pasākumiem, kas veikti to novēršanai, informē sabiedrību vienlaikus.
Kā ziņots, KNAB sagatavotajā publiskajā pārskatā par biroja 2006.gada darbību teikts, ka kopš KNAB darbības uzsākšanas 2003.gadā pagājušā gada laikā ievērojami uzlabojusies politisko organizāciju finanšu kontrole un arī politiskās partijas vairāk rūpējas par savas darbības likumīgumu.
Lai arī salīdzinājumā ar iepriekšējiem periodiem pārkāpumu ir mazāk, tomēr vēl joprojām tie tiek atklāti, norāda KNAB. 2006.gadā kopumā tika pieņemti 46 lēmumi administratīvi sodīt politiskās partijas, uzliekot naudas sodu 36 570 latu apmērā.
2006.gadā politiskās partijas kopumā Valsts kasē atmaksājušas pretlikumīgi saņemto finansējumu 16 958 latu apmērā, no kura daļa tika saņemta vēl iepriekšējos gados.
Politisko partiju finanšu kontroles jomā 2006.gada otrais pusgads KNAB bijis izaicinājumu laiks, jo pirmo reizi notika Saeimas vēlēšanas, ievērojot priekšvēlēšanu aģitācijas tēriņu griestus, un KNAB pirmo reizi savas pastāvēšanas laikā varēja veikt pilnu šī procesa monitoringu visa likumā noteiktā priekšvēlēšanu perioda garumā, atzīst KNAB.
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Oct 14th 2024, 11:26 am GMT.