smth
Commenting To 
12th-Jul-2007 02:49 pm - Bijusī Valsts prezidente brīvajā laikā plāno nodarboties ar dārzkopību
Publicēta: 14:13 12.07.2007.

Rīga, 12.jūl., LETA. Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga plāno brīvajā laikā nodarboties arī ar dārzkopību, viņa šodien atklāja žurnālistiem pēc izstādes "Rīgas puķu balle" atklāšanas.
Viņa apstiprināja, ka saņēmusi aicinājumu pēc prezidentūras termiņa beigām līdzdarboties Stratēģiskās analīzes komisijas darbā, ko plāno arī pieņemt.
"Pār manu galvu birst ielūgumi uz dažādiem starptautiskiem pasākumiem," sacīja Vīķe-Freiberga. Līdzdalība šajos pasākumos varētu tikt uzskatīta par labu reklāmu Latvijai, viņa piebilda.
Savukārt puķu audzēšana vienmēr bijusi Vīķes-Freibergas sapnis, turklāt viņa vēlējusies kļūt par selekcionāri.
Atklājot izstādi, bijusī prezidente atgādināja, ka svētie raksti atspoguļo mūsu pirmtēvu izdzīšanu no Ēdenes dārza. Iespējams, tādēļ mūsu priekšstats par paradīzi ir dārzs. Dārzā tiek izmantots Dieva dotais - puķes, stādi un augi -, bet tas tiek veidots ar cilvēka roku.
Viņa norādīja, ka prezidentes amatā baudījusi iespēju iepazīties ar Latvijas selekcionāru, floristu un citu speciālistu darbu. Latvijas selekcionāri ir sasnieguši pasaules līmeni, un, lai konkurētu ar tādām šīs jomas lielvalstīm kā Nīderlande, nepieciešama spēja saražot ziedus lielos apjoms.
Savukārt Latvijas floristiem raksturīgs īpašs stils, ko atzinuši arī ārvalstu speciālisti.
LETA jau ziņoja, ka no šodienas līdz 15.jūlijam Rīgas Latviešu biedrības namā notiks izstāde "Rīgas puķu balle", aģentūru LETA informēja Latvijas Universitātes (LU) Preses centrā.
Izstādē būs aplūkojami Latvijas labāko dārznieku audzētie ziedi. Izstāde būs atvērta no plkst.10 līdz 19.
Izstādē, kuru iekārtojuši Latvijas labākie floristi un ainavu arhitekti, būs apskatāmi visdažādākie ziedi, katra nama zāle iekārtota atbilstoši noteiktai tematikai - ir veltījumi gan lilijām, gan rozēm, gan vasaras ziedu krāšņajām krāsām, gan ārstniecības augiem.
Kopumā būs iekārtotas astoņas zāles - "Stipro augu dārzs", "Jaunā Ēdene", "Rožu noslēpums", "Liliju vilinājums", "Troņu zāle", "Krāsu maģija", "Pilna Māras istabiņa..." un "Nakts dārzs".
Izstādi rīko Latvijas Dārzu biedrība un žurnāls "Dārzā", izstādi atbalsta LU Botāniskais dārzs un Rīgas dome.

luuk kaa ;))
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Oct 14th 2024, 5:16 pm GMT.