smth
Commenting To 
16th-Aug-2011 08:18 pm
tomeer pasta ar kjirbjiem un bekonu (ursulas pastu ar kjirbjiem un mocarellu gatavoshu kaadu citu dienu, kad negribeesies galju :) ). biju ljoti bazhiiga par to, kaa buus. kjirbis man taads pietiekami mazapguuts daarza iemiitnieks. jaatziist, ka shoreiz sanaaca ljoti garshiigi. jaa, man kjirbiitis pavisam jauns, var jau buut, ka tas kaut ko ietekmeeja. bet kopumaa njemot ir labi, sho noteikti ietvershu regulaarajaa eedienlistee.

bumbieri, kaa jau paredzeeju - strauji bojaajas, bet ko gan citu var gribeet no kritushiem bumbieriem. atkal shaubiijos par to, kaadu ievaariijumu gatavot - klasisko ar citronsulu, vai ar visaadaam siltajaam garshvielaam un ingveru, beigaas tomeer sanjeemos safraan-chili bumbierievaariijumam. taa kaa nebiju daudz atvedusi bumbieru, taa kaa dalja jau saakusi bojaaties, sanaaca tikai viena porcija. bet tas arii ir labi - ja nepatiks, nebuus zheel :) mazajaa burcinjaa gan ieleeju nedaudz, lai ir pagarshoshanai :) tad jau peec paris dienaam buus viedoklis par sho bruuveejumu. tas, kas varbuut nedaudz nepatika - neskatoties uz to, ka es visu pusgramu safraana nesabeeru, tomeer bish par spilgtu taa safraana smarzha. varbuut ievaariijumam ievelkoties, buus nedaudz savaadaak. nezinu. to, kaa jau ieprieksh teicu, varees ieveerteet peec paaris dienaam, kad buutu jaasashmoree kaada galja. kraasa gan ievaariijumam smuka - dzintarkraasa ;)
ak, jaa un recepte ievaariijumam:
aptuveni 1 kg nomizotu un sagrieztu bumbieru
1/2 g safraana (pacinjaa, ko var iepirkt veikalaa tieshi ir pusgrams)
1 chili paaksts
200 ml uudens un 100 g cukura - siirupam
500 g ievaariijuma cukurs
Taatad bumbierus nomizoju, sagriezu smalkaas shkjeeliitees, serdes, protams, atstaajot miskastei ;) katlinjaa saber bumbierus, safraanu, pielej cukura siirupu un uzvara, regulaari apmaisot. vaara aptuveni 5-7 minuutes. chili siiki sagriezh un kopaa ar ievarijuma cukuru saber katlinjaa. visu uzvaaram un minuutes piecas pavaaram. un tad pa burkaam izlaistam bruuvejumu :) Peec tam velkam no plauktiem aaraa un eedam kopaa ar galju, sieriem, finn crispiem utt. :)
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Oct 10th 2024, 3:20 pm GMT.