smth
Rīgā sniega segas biezums sasniedzis 55 centimetrus 
3rd-Jan-2011 11:52 am
Publicēta: 11:48 03.01.2011.
Rīga, 3.janv., LETA. Rīgā šodien sniega segas biezums sasniedzis 55 centimetrus, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi.
Mērsragā sniegs zemi klāj 50 centimetru biezumā, bet Rucavā sniega sega ir 49 centimetrus bieza.
Vismazāk sniega ir Ventspilī, kur tas zemi sedz tikai 27 centimetru biezumā, kā arī Liepājā, kur sniega segas biezums ir 32 centimetri.
Patlaban janvāra sniega segas biezuma rekords ir pārspēts četrās LVĢMC novērojumu stacijās, kur veic sniega segas biezuma mērījumus. Ilggadējie novērojumi rāda, ka Dobelē līdz šim maksimālais sniega segas biezums bija 33 centimetri, bet šogad jau janvāra sākumā Dobelē ir 47 centimetrus biezs sniegs. Stendē līdz šim reģistrētais sniega kārtas maksimālais biezums bija 43 centimetri, bet patlaban tas jau ir sasniedzis 47 centimetrus. Mērsragā līdz šim janvārī bija novērots 45 centimetrus biezs sniegs, bet tagad tas jau ir sasniedzis 50 centimetru atzīmi. Rīgā Latvijas Universitātes novērojumu stacijā līdz šim kā maksimālais sniega daudzums bija reģistrēts 35 centimetrus biezs sniegs, bet tagad tas jau ir sasniedzis 55 centimetrus.
Ilggadējo novērojumu dati liecina, ka visbiezākā sniega sega ir reģistrēta 1982.gada 31.janvārī Priekuļos, kur sniegs zemi klāja 58 centimetru biezumā.
Sinoptiķi prognozē, ka arī šonedēļ ciklonu ietekmē gaidāms sniegs, atsevišķās dienās arī slapjš sniegs. Daždien, pastiprinoties vējam, iespējams arī putenis un uz ceļiem veidosies sniega sanesumi. Snigšanas laikā gaidāma arī redzamības pasliktināšanās.
Nedēļas sākumā naktīs gaisa temperatūra noslīdēs no mīnus 7 līdz mīnus 12 grādiem pēc Celsija skalas, bet dienās tā gaidāma no mīnus 2 līdz mīnus 7 grādiem. Sākot no trešdienas, gan naktīs, gan dienās gaisa temperatūra paaugstināsies par 4-5 grādiem, un dažviet dienā tā sasniegs pat plus 2, plus 3 grādus.
Šodien, ejot uz darbu, uzmetu aci savam zvēram. Pa nedēļu nosnidzis pamatīgi. Būtu jāizrok kaut vai vnk tāpēc, lai pēc tam būtu vieglāk izrakt. Šodien runāju ar mammu un mammā teica, ka pie viņiem, tāpat kā pie mums, joprojām snieg.. un ieteica nerādīties janvārī. Tā teikt – nav ko braukt, kad šitāds briesmīgs laiks. Var jau būt, ka tā arī būs jādara. Tikai jādomā, kā viņai zāles nogādāt. Laikam jau pasts būs jāapmeklē..
This page was loaded Oct 11th 2024, 3:22 am GMT.