smth
Sinoptiķi brīdina par stipru snigšanu naktī un rīt dienā 
23rd-Dec-2010 09:33 pm
Publicēta: 13:33 23.12.2010.
Rīga, 23.dec., LETA. Šonakt vietām, bet rīt dienā teritorijas lielākajā daļā gaidāms stiprs sniegs, putenis, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.
Redzamība snigšanas laikā dažviet pasliktināsies līdz 500-1000 metriem.
Pievakarē Latgalē un Zemgalē gaidāms slapjš sniegs, sasalstošs lietus, apledojums. Ceļi būs slideni.
Rīgā rīt no rīta un dienā gaidāms ilgstošs stiprs sniegs, putenis, veidosies sniega sanesumi. Rīgas domes Satiksmes departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Prauliņa aģentūru LETA informēja, ka Rīgā gaidāma intensīva, ilgstoša snigšana, brīžiem gaisa temperatūra paaugstināsies, un sniegu var nomainīt slapjš sniegs un lietus. Prognozes liecina, ka snigšana var sākties jau šovakar un turpināties līdz pat pirmdienas, 27.decembra, rītam, kad iedzīvotāji dosies uz darbu.
Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus rēķināties, ka snigšanas laikā un dažas stundas pēc tās braukšanas apstākļi pilsētā būs apgrūtināti, brauktuves klās sniega kārta, redzamība būs ierobežota un kopējā satiksmes plūsma būs lēna. Ja sniegu nomainīs lietus, uz ielām var pastiprināti veidoties apledojums. Departaments aicina iedzīvotājus gan svētku dienās, gan pirmdien braukt ļoti uzmanīgi un rēķināties, ka ceļā nāksies pavadīt ilgāku laiku.
Autovadītājus, kas ziemas apstākļos nejūtas droši uz ceļa, departaments aicina pēc iespējas izmantot sabiedrisko transportu.
Prauliņa norādīja, ka ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā arī svētku dienās turpinās dežurēt visu diennakti, lai līdz ar apledojuma veidošanos vai snigšanas sākumu nekavējoties uzsāktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar samitrināto sāli, kas pakāpeniski kausē ledu un sniegu, kā arī veiktu brauktuvju tīrīšanu.
Kā ziņots, sniega mākoņu zona Latviju no dienvidiem sasniegs 24.decembrī dienas laikā, snigs gan Pirmajos, gan Otrajos Ziemassvētkos, arī putinās, jo pūtīs stiprs un brāzmains austrumu, ziemeļaustrumu vējš. Vislielākais nokrišņu daudzums gaidāms 25.decembrī Latvijas dienvidu rajonos, kur iespējams pat stiprs sniegs. Savukārt valsts ziemeļu rajonos šajā svētku periodā ir gaidāms diezgan neliels nokrišņu daudzums.
Vēl naktī uz 24.decembri gaisa temperatūra Vidzemē varētu noslīdēt zem mīnus 15 grādu atzīmes, bet turpmākajās naktīs tik stiprs sals vairs nav gaidāms. Minimālā temperatūra būs no mīnus 8 līdz mīnus 13 grādiem, savukārt dienas laikā temperatūra paaugstināsies par vienu līdz diviem grādiem, un kopā ar stipro un brāzmaino vēju radīsies iespaids, ka laiks ir auksts.
Salīdzinoši siltākā diena ar mazāku nokrišņu daudzumu tiek prognozēta svētdien, Otrajos Ziemassvētkos, kad dienā maksimālā temperatūra būs no mīnus 6 līdz mīnus 10 grādiem, arī vējš jau pakāpeniski pierims.

zvaniiju pirms iisa briizha vecaakiem. pie vinjiem jau pa dienu saaka snigt.. noklausoties tv laika zinjas uzmaacaas pavisam druumas domas. laikapstaaklji solaas buut pavisam dranjkjiigi. tik ljoti negribas palikt vienai shajaas dienaas.
vaardu sakot, shobriid oms ir nekaads.
This page was loaded Oct 11th 2024, 5:24 am GMT.