smth
Biezākā sniega sega šonakt izveidojusies Alūksnē 
2nd-Feb-2010 10:06 am
luuuk arii statistika par sniegu :>

Publicēta: 10:02 02.02.2010.

Rīga, 2.febr., LETA. Šonakt visvairāk snidzis Latgalē, Vidzemē un Zemgalē, ka rezultātā biezākā sniega sega izveidojusies Alūksnē, sasniedzot 56 centimetrus, aģentūru LETA informēja Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.
Nokrišņu daudzuma ziņā visvairāk snidzis Rīgā, kur diennakts laikā novērots vislielākais sniega segas pieaugums. Rīgā sniega sega pieaugusi par 22 centimetriem, sasniedzot 50 centimetrus.
Zosēnos sniega sega sasniegusi 46 centimetrus, Kolkā - 45 centimetrus, bet 40 centimetrus sniega sega sasniegusi Rūjienā un Skrīveros.
Vismazāk vakar dienā un naktī snidzis Kurzemes pusē un Baltijas jūras piekrastē, piemēram, Liepājā šajā diennaktī nokrišņi vispār nav novēroti. Vismazākā sniega sega - 18 centimetri - ir Rucavā.
Sinoptiķi prognozē, ka šodien daudzviet Latvijā būs neliels īslaicīgs sniegs, bet Vidzemē priekšpusdienā vēl saglabāsies ilgstoša snigšana, kuras laikā redzamība pasliktināsies no 500 līdz 1000 metriem.
Naktī snigšana mitēsies, bet rīt dienā, sākot no dienvidrietumu rajoniem, Latviju atkal šķērsos jauna mākoņu zona, kas atnesīs mērenus nokrišņus. Ievērojot to, ka pūtīs arī brāzmains dienvidaustrumu puses vējš, sagaidāms arī neliels putenis.
Tuvākajās dienās liels sals un atkušņi nav gaidāmi. Būtiskāk gaisa temperatūra pazemināsies nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā, kad arī snigšana mitēsies, prognozē sinoptiķi.
Tuvākajā naktī gaisa temperatūra pazemināsies no mīnus 5 līdz mīnus 10 grādiem, bet dienā gaisa temperatūra būs no mīnus 2 līdz mīnus 7 grādiem pēc Celsija skalas.
Kā ziņots, šorīt sniega dēļ būtiski apgrūtināta satiksme Rīgā, tādēļ galvaspilsētas iedzīvotājiem jārēķinās, ka nokļūšanai darbā nepieciešams krietni ilgāks laiks nekā parasti.
Rīgas dome aicina galvaspilsētā pēc iespējas neizmantot personīgo transportu, aģentūru LETA informēja domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.
Kā norāda pašvaldība, Rīgā visu nakti ir intensīvi snidzis, no rīta turpinās ielu tīrīšanas darbi, taču tie pagaidām notiek tikai lielākajās maģistrālajās ielās, tāpēc mazākajās ielās braukšana otrdienas rītā ir apgrūtināta, bet daudzviet pārvietošanās varētu būt ļoti smaga.
Rīgas dome aicina otrdien pēc iespējas izmantot sabiedrisko transportu, jo pārvietošanās ar personīgo transportu daudzos maršrutos varētu būt problemātiska un saistīta ar lielu laika patēriņu.
This page was loaded Oct 12th 2024, 1:25 am GMT.