smth
May 26th, 2012 
12:11 am - bez miegiem
atkal ir kārdinājums noskatīties kādu filmu..bet tas nozīmēs, ka gulēt aiziešu uz rīta pusi..un atkal rīta cēliens tiks nogulēts. bet žēl tak.. tomēr miegs nenāk :(
eh..
šobrīd apskaužu duksi, kas guļ, guļ, guļ, ēd, ēd, ēd, tad atkal guļ, guļ, guļ. nu labi, pa vidu reizēm paspēlējas, reizēm padiedelē ko ēdamu, aiziet līdz kastei. bet kopumā ņemot - tomēr vairāk guļ.
10:58 am - mājas vs. darbs
atkal radošā krīze-ko lai sagatavo pusdienām/launagam? šokolādes kūka jau cepas. vēl pēc tam būs jāuzcep graudu maize, bet kas būs pamatēdiens? pagaidām vvz. iešu parakņāties recepšu kaudzē.
bet vispār šie trīs mēneši mani lēnām pārvērš par mājsaimnieci. un pats dīvainākais ir tas, ka man tas viss patīk. ja agrāk nedaudz garlaikoja dzīvošana mājās, tad tagad jau sācies pretējais - bailes atgriezties darbā, jo negribas tos nemitīgos stresus, jo bail, vai spēšu tās astoņas stundas nosēdēt uz vietas, un pats galvenais - uzmanības koncentrēšana.. bet, ja tā padomā, tad varbūt tiešām jāsāk domāt par to, ko jau vairāki man ir teikuši - varbūt ir laiks mainīt darbu? galu galā sācies 13.gads, kopš tur strādāju. ai, bet nu labi. šobrīd par to vairs nedomāšu. iešu meklēt iedvesmu pusdienām ;)
11:40 am - Grafikos ir spēks!
par stresu darba vietā.
papētīju un domāju, ka daudz neatšķiras arī pie mums. skumjākais ir tas, ka sāku domāt par tiem datiem - ka 2 no 5 aiziet prom no darba stresa dēļ. te nu es atcerējos zajcu, kas 10 mēnešus nosēdēja mājās. vnk aizgāja prom no darba un dzīvoja šos 10 mēnešus savā nodabā, savā ritmā. pirms tam viņa bija teikusi, ka viņai vēl pāris paziņas tieši tāpat aizgāja no darba uz nekurieni - vnk mājās. jo saprata, ka vairs nespēj tādā ritmā tālāk dragāt. un man šīs nelāgās domas par iešanu prom arī sāk pielipt. kādā brīdī nosacītā izdzīvošana un sevis saglabāšana sāk kļūt svarīgāka par naudu.
un tad tie 60% no darbinieku prombūtnēm, kuru pamatā ir stress. ja darba apstākļi būtu savādāki, tad, iespējams, arī darba devēji mazāk klaigātu par to, ka darbinieki ar ārstiem saruna darbnespējas lapas...
par darba vidi, un tieši temperatūru, oi, nu tur ir pilnīgi vai mīļākais mans stāsts: ziemā salstam, slēdzam divus sildītājus, lai piesildītu telpu un varētu strādāt (ir gadījies sēdēt arī puscimdiņos un āra drēbēs, kamēr kabinets iesilst), bet vasarā - tiklīdz karstums, tā mirstam nost, jo ventipļātori neko nelīdz, caurvējs reizēm kaut ko mēģina glābt, bet lielākoties arī nekādas lielās jēgas, tikai sāpošie kakli, bet kondiškas tā arī neviens neievelk, jo.. jo mums ir smukā fasāde un neviens cauri n-sienām uz otru pusi neies vikt kondiškas.
par lakstiem kabinetos - neliels pārsteigums - nezināju, ka tiešām tie ietekmē radošo noskaņojumu :) tātad - lakstiem būs būt! :)
09:21 pm - gardie sainīši un salātlapas, un citas ēdamlietas mūsmājās
atbilde uz to, ko gatavot pusdien-launag-vakariņās nāca ļoti vienkārši. atcerējos, ka mājās ir kuskuss un žāvēti tomāti, līdz ar to nekas cits neatlika kā vien pagatavot jau kādreiz diezgan sen gatavotos laša-kuskusa sainīšus :). atkal viens ēdiens no sērijas - ātri un vienkārši. un gana sātīgi un garšīgi. lielākā stavēšana ir pie kuskusa, jo viss pārējais - saliec kopā un krāsnī iekšā. bet nu ar kuskusu man pirmajā reizē bija sarežģīti, tomēr tagad sanāk smuki drupans :) lai cik smieklīgi nebūtu, tad mīļotais pat vairāk uzmetās kuskusam virsū, nevis lasim :D bet man atkal otrādi :)
turklāt mūsu mājās pēdējās dienās topā ir salāti - šausmīgi gribas un kārojas zaļumi dažādās kombinācijās. sev taisu ar no astras savulaik pārņemto eļļās-citronu-garšvielu mērcīti, bet mīļotais pieturās pie krējuma, lai gan teicās, ka varbūt uz vasaru pāries uz mērci.
bet vispār, laikam tiešām dzīve mājās atver kaut kādas 'čakras'. gribas vairāk ķimerēties pa virtuvi, turklāt ļoti mierīgi varu gatavot kaut ko sev atsevišķi, kaut ko viņam atsevišķi - nešķiet ka tas prasa pārāk daudz laika, pārāk daudz pūļu. agrāk, kad strādāju, centos kaut ko universālu gatavot, lai abi ēstu. tagad atkal ir tā, ka gatavoju tā, lai abi būtu apmierināti, abiem garšotu, nevis abi vnk paēduši ;) līdz ar to biežāk šobrīd dzirdu, ka ir garšīgi, nevis vnk paldies ;)
turklāt ir viena smieklīgā lieta, kas ir notikusi - līdz šim es ēdu tikai "sāļu" biezpienu - vai nu vnk biezpienu, vai arī biezpienu ar zaļumiem, tomātiem. savukārt mīļotais ēd saldu - ar cukuriņu un rozīnēm :) tā nu es tagad arī reizēm panašķoju ar saldo biezpienu :D un līdz ar to lielais našķis - biezpiena plāceņi mājās parādās aizvien retāk :) un vispār ēšanas paradumi mūsmājās mainījušies šo gandrīz trīs mēnešu laikā, un laikam tā ir arī labāk.
09:48 pm - šodien izlasīts par darbaholismu
Профессиональная деформация мотивационной сферы может проявляться в чрез-мерной увлеченности какой-либо профессиональной сферой при снижении интереса к другим. Известным примером такой деформации может служить феномен «трудоголизма», когда человек большую часть времени проводит па рабочем месте, он говорит и думает только о работе, теряя интерес к остальным сферам жизни. Труд при этом оказывается «нравственно анестезирующим средством вроде курения или вина для скрывания от себя неправильности и порочности жизни». Труд в этом случае является своего рода «защитой», попыткой уйти от тех трудностей и проблем, которые возникают в жизни человека. С другой стороны, личность может высокоэффективно работать в какой-либо области, посвящая этому все свое время, что приводит к отсутствию интересов и активности в других сферах. В частности, Ч. Дарвин высказывал сожаление по поводу того, что усиленные занятия в области биологии полностью занимали все его время, в результате чего он не имел возможности следить за новинками художественной литературы, интересоваться музыкой и живописью.
This page was loaded Oct 9th 2024, 7:23 pm GMT.