smth
January 17th, 2011 
09:05 am
Zinot, ka ielas šorīt būs slidenas, piesardzīgi devos darba virzienā. Rezultātā: kritieni = 0, bet slīdējumi = 6, no tiem 2 ar augsti paceltām ekstremitātēm. Nu, ko.. nav slikti.. Īpaši jau ņemot vērā to, ka kaisīta ietve laikam bija tikai kādos trijos posmos...
tagad vēl tikai vakarā līdz mājām nokļūt tieši tikpat veiksmīgi.. un vēl ļoti ceru, ka ielas vairs nebūs tik slidenas, lai izlaistu kādu loku..
11:29 am - Ventspils nomalē kāda govs trīs dienas pēc kārtas "iekuļas nepatikšanās"
Publicēta: 11:24 17.01.2011.
Rīga, 17.janv., LETA. Kāda govs Ventspils nomalē trīs dienas pēc kārtas sagādājusi raizes gan savai saimniecei, gan vietējiem ugunsdzēsējiem-glābējiem.
Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere, pirmo reizi lūgumu palīdzēt govij glābēji saņēmuši sestdien neilgi pirms plkst.15. Lopiņš bija iestidzis dziļā ūdenī kādā gravā.
VUGD darbinieki izvilkuši govi no ūdens. Notikuma vietā bijis arī veterinārārsts, kurš ieteicis glābējiem un saimniecei nogurušo lopiņu vairāk nemocīt, bet atnest tam sienu un segu un ļaut kādu brīdi atpūsties turpat gravā.
Nākamajā dienā ap plkst.10.30 glābējiem vēlreiz zvanījusi tā pati saimniece un lūgusi palīdzību, jo govs netiekot no slidenās gravas augšā uz ceļa, pa kuru nokļūt līdz mājām. VUGD darbinieki ieradušies notikuma vietā un, izmantojot vinču, palīdzējuši lopiņam tikt līdz kūtij.
Tomēr nedienas ar govi turpinājušās arī trešo dienu. Kā informēja Vetere, šorīt saimniece atkal zvanījusi VUGD un informējusi, ka lopiņš ir aizskrējis kaut kur sniegā.

Nē, nu lopiņa žēl. Bet smieklu vētru man tas izraisīja... un tā tās dzīvās anekdotes rodas...
04:34 pm
In necessariis unitas, in dubiis libertas, in omnibus caritas...
08:50 pm
pa triis nedeeljaam biju aizmirsusi, kaapeec man patiik braukt..celjsh un pilseetas ugunis, un muuzika nomierina. to, ka no darba atnaacu sacepusies, aizmirsu, kad iekaapu auto un saaku braukt. tiesa, nekur aarpus pilseetas taa arii neaizbraucu - esmu kljuvusi par vienaci. jaanomaina buus lampinja.
iela joprojaam drausmiiga. shogad, nee, pareizaak buutu teikt - shajaa ziemas sezonaa, kaa nekaa nevienu pashu reizi nav tiiriita. un, ja riigas dome uzskata, ka katram autovadiitaajam ap savu auto buutu jaaaptiira 1,5, tad beidzot naakamsezon mana iela buus perfekti izlaiziita, jo to visu izdariis nevis riigas dome, bet gan autovadiitaaji. haa-haa-haa. tikai viens jautaajums mani nomoka - kur to sniegu mest? ietve mums shaurinja..iela arii.. nav kur iisti to sniegu nobaazt.. vai tieshaam buus jaapeerk piekabe, lai vareetu izvest to sniegu?? ak, nee. ir veel viens variants. pamaniiju, kaa dara viena no seetnieceem - sakraamee metaala vanniitee un stiepj to prom no ielas uz zaljo zonu.
bet vispaar. man iisti nepatiik taa vieta, kur shovakar naacaas atstaat auto. jaaskataas, kas buus no riita - varbuut izdosies nolikt kaut kur sakariigaakaa vietaa.
09:08 pm
bet vispaar. gribu suni. rotveileru.
un kopsh beerniibas gribeeju zivis milzu akvaarijaa.
bet suni es gribu vispirms.
rotveileru.
10:54 pm
ik pa briidim uznaak interese par raganaam utt. shovakar pilniigi netiishaam uzkliidu shaadu tekstu:

Этимология слова
Славянское слово «ведьма, ведьмак, ведун, ведунья» имеет древнерусский корень «вѣдъ», имеющий значения: «ведать» («знать»). Слово «ведьма» имеет также ругательное, завистливое и саркастическое значение.

Исторические представления
Людей, владеющих опасными знаниями и умениями, издавна уважали и/или опасались. В Средние Века сложилось представление, что женщина становится ведьмой, заключив договор с дьяволом. Ведьмам приписывались участие в Шабашах на лысых горах (основной — Вальпургиева ночь), совокупление с демонами в образе мужчин (Инкубы), принесение в жертву младенцев во избежание наступления Конца Света. Подобное суеверие привело к всплеску с конца XV — до середины XVII вв. массовых преследований и казней женщин, считавшихся ведьмами. Этот период в Западной Европе вошёл в историографию под названием Охота на ведьм. Написанный германскими инквизиторами Г. Инститорисом и Я. Шпренгером в 1486 году трактат «Молот ведьм» послужил одним из поводов для массовых судебных процессов над т. н. ведьмами. Ведовские процессы не ограничивались инквизицией и происходили в Европе не только в католических, но и в протестантских государствах, а также в американских колониях Англии (Салемские ведьмы). lasiit taalaak )
11:11 pm
shodien esot bijusi siltaakaa diena kopsh novembra beigaam.. varbuut, varbuut.. gribas jau pavasari. siltumu. sauliiti. bet..laika zinjas sola atkal veesuma atgrieshanos.. :( nekas. apskatiiju, ka bru ir liidz pat +9.. fooorshinji. :)
11:35 pm
skatos simpsonus. a tur - zivju pirkstinji. pati neesmu tos eedusi jau ui, cik gadus.. a vispaar..kaads veel eed zivju pirkstinjus?
This page was loaded Oct 11th 2024, 3:29 am GMT.