smth
November 29th, 2010 
11:10 am - "airBaltic" lidmašīna veic ārkārtas nosēšanos Rīgā
Publicēta: 10:06 29.11.2010.
(Pievienotas pēdējās piecas rindkopas.)
Rīga, 29.nov., NOZARE.LV. Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna šorīt veikusi ārkārtas nosēšanos pēc tam, kad, dodoties reisā Rīga-Brisele, lidaparāta apkalpe konstatējusi tehniskus defektus, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja aculiecinieks.
Pēc pacelšanās, konstatējot defektus, lidmašīna stundu lidojusi virs Rīgas, lai iztērētu degvielu un veiktu nosēšanos turpat starptautiskajā lidostā "Rīga".
Lidmašīnā atradušies arī Eiropas Parlamenta deputāti Sandra Kalniete ("Vienotība") un Krišjānis Kariņš ("Vienotība").
Šī nav pirmā ārkārtas nosēšanās, kurā iekļūst Kariņš - 14.septembrī Vācijas pilsētā Štutgartē avārijas nosēšanos ar deputātu uz borta veica pasažieru lidmašīna. Toreiz lidmašīna nosēdās "uz vēdera".
Kā aģentūrai LETA pastāstīja Kariņš, lidmašīnā konstatētas problēmas ar spiediena nodrošināšanu kabīnē, tādēļ pēc stundu garas riņķošanas lidmašīna veikusi nosēšanos.
Kariņš norādīja, ka lidmašīnā neesot valdījis satraukums un ka viņš to nemaz par īpašu ārkārtas nosēšanos neuzskatot.
Lidsabiedrības "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags informēja, ka "airBaltic" reisa BT601 Rīga-Brisele lidmašīna "Bombardier Q400 NextGen" šorīt plkst.9.16 veica iepriekš neplānotu nosēšanos Rīgas lidostā, jo radušies traucējumi salona spiediena režīmā. Lidmašīnā atradās 73 pasažieri un četri apkalpes locekļi.
"airBaltic" patlaban veic pasažieru pārsēdināšanu citā lidmašīnā, kuras izlidošana uz galamērķi Briselē paredzēta plkst.10. "airBaltic" atvainojas pasažieriem par izmaiņām viņu ceļojumu plānos.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) aģentūra LETA uzzināja, ka VUGD par notiekošo informēts, tomēr glābēju palīdzība neesot bijusi nepieciešama.

Mazaa Linda šodien ar piedzīvojumu lido uz Bru :> Tomēr labāk laikam sēdēt lidostā un gaidīt savu reisu, nevis lidināties..
11:15 am - Pagājušajā naktī daudzviet pārsniegti minimālās gaisa temperatūras rekordi
Publicēta: 10:16 29.11.2010.
Rīga, 29.nov., LETA. Aizvadītajā naktī daudzviet pārsniegti ilggadējie minimālās gaisa temperatūras rekordi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.
Rēzeknē pēc ilggadējiem novērojumu datiem 29.novembra zemākā gaisa temperatūra bija mīnus 18,4 grādi, bet šonakt termometra stabiņš noslīdējis līs mīnus 18,7 grādiem.
Priekuļos aizvadītajā naktī gaisa temperatūra bijusi mīnus 18,4 grādi, bet ilggadējā zemākā gaisa temperatūra bijusi mīnus 13,9, Rūjienā šonakt bijis mīnus 18,2 grādus stiprs sals, bet līdz šim zemākā konkrētās nakts gaisa temperatūra bijusi mīnus 14,6 grādi.
Zosēnos šonakt gaisa temperatūra bijusi mīnus 17,8 grādi, bet līdz šim zemākā gaisa temperatūra bijusi mīnus 16,8 grādi, Ainažos šonakt bijis mīnus 17,7 grādi, bet līdzšinējā zemākā gaisa temperatūra bijusi mīnus 14,8 grādi, Daugavpilī un Zilānos gaisa temperatūra šonakt bijusi mīnus 16,4 grādi, bet līdzšinējā zemā gaisa temperatūra bijusi attiecīgi mīnus 13,8 grādi un mīnus 14,4 grādi.
Dobelē šonakt bijis mīnus 15,8 grādi, savukārt zemākā gaisa temperatūra līdz šim bija mīnus 13,2 grādi, savukārt Liepājā šonakt gaisa temperatūra bijusi mīnus 12,2 grādi, bet līdzšinējā zemākā gaisa temperatūra bijusi mīnus 10,8 grādi.
Attiecīgās nakts minimālās gaisa temperatūras rekords pārsniegts arī Pāvilostā, kur šonakt bijis mīnus 11,7 grādu sals, bet zemākā gaisa temperatūra bijusi mīnus 11,1 grāds.
Minimālās gaisa temperatūras rekordi šai naktij daudzviet tika pārsniegti, jo šonakt laika apstākļus Latvijā noteica Skandināvijas anticiklona dienvidu mala, tādēļ debesis skaidrojās.
12:26 pm
Piesūtīja man vīrietis šo linku...
bija incanti palasīt un paskatīties..
08:39 pm
aboneet vai neaboneet 'ir'? it kaa jau patiikami sanjemt pasta kastiitee to..
09:29 pm
virtuves staastinji.
pirmais staastinjsh par bljodinjaam, kuras pie manis ilgi neizdziivo..
jau paaris gadus man dikti patiik aitinjbljodas. sho paaris gadu laikaa esmu laikam sadauziijusi kaadas 4.. vakar sadauziiju veel divas. palikusi tagad tikai viena. nezinu, kaut kaa taas bljodinjas pie manis neiedziivojas :( bet zinu, ka tikliidz kaut kur taas ieraudziishu, taa atkal nopirkshu - nu, paaraak man taas patiik :) nekas cits no taas aitinjseerijas neiet pie sirds kaa bljodinjas.. un patiesiibaa citas tikpat miiliigas un jaukas un formaata zinjaa atbilstoshas man bljodinjas liidz pat shim briidim neesmu atradusi. bet patiesiibaa visdiivainaakais ir tas, ka traukus es pleeshu ljoti reti, bet nu ar shiim bljodinjaam ir kaut kaads negals. domaaju, ka varbuut vienaa veikalaa pirktaas bljodinjas pie vainas. bet nee - peerku dazhaados, bet negrib izdziivot neviena ;) :( :)
otrais staastinjsh par blenderi, kas arii pigorus saak raadiit.
taa kaa pagaajushajaa nedeeljaa taa labi biezpiensmeerinjsh aizgaaja, noleemu shodien uztaisiit biezpiensmeerinju, lai atkal ir ko uz izsalkushaa zoba aatri uzlikt. protams, visas sastaavdaljas saliktas bljodas, nu tuuliit saakshu blendereet to visu kopaa. kur nu! peec desmit sekundeem darba blenderis apklust un vairs nav darbinaams. domaaju, ka varbuut biezpiens par sausu, taapeec masa aizsita naziishus.. iztiiru. nekaa! klusums! panjemu testa noluukos putajamo slotinju - taa teikt tukshgaitaa paarbaudiit - buus vai nebuus skanja. joprojaam klusums. un man lielaa skumja piemetas - shitaads labs blenderiits, un shitaa atnjirgties - tuuliit tak saaksies piparkuuku, mazkekshu un citaadu gardumu cepshanas, biezzupu vaariishaanas laiks.. eh.. nekas neatlika, kaa celt no plaukta virtuves kombainu. kameer kombains mala kopaa visas sastaadaljas, apcereeju jau to, kaa mekleeshu jaunu blenderi..un tad, kad saaku mazgaat visus traukus, noleemu tomeer veelreiz pameegjinaat padarbinaat to negantnieku. ha! ruuc un duuc! pie sevis nosmeejos, ka blenderi shodien vareetu nosaukt par sliimestu - atteicaas no darba :D lai lielaakais braalis (virtuves kombains) dabuu griezt savu motorinju :) taa kaa shoreiz sanaaca staasts ar laimiigaam beigaam :)
10:00 pm
shodien kaut kaa nedaudz nostaljgjia uznaaca - sakaarojaas veco labo sherloku holmsu apskatiities. kameer novilksies palasiijos atkal par un ap filmu.
10:24 pm
ak, jaaa. shodien apskatiiju divas no egleem, kas ir pilseetas centraa. atziishos, ka shii gada egle pie mk shogad diezgan gliita. i siltaas kraasaas gaisminjas, i gailis egles galaa :) izraisiija sirsniigu smaidu :)
egle pie centraalaas stacijas. man jau shkjiet, ka tieshi taada pati, kaa pagaajsuhajaa gadaa. un zinu, kas nepatiik - tik lielaa laukumaa taada saliidzinoshi neliela egle vnk pazaudeejas. un tie zilzaljie lampulji arii neiet pie sirds - jau taa ir auksti un gaisminjas aukstas... brrr..
This page was loaded Oct 11th 2024, 7:27 am GMT.