smth
July 22nd, 2009 
09:11 am - Garfield
garfield
10:57 am - veel viena lieliska bilde ieksh www.diena.lv :>
rozentaale

njemts sheit
01:49 pm - Aculieciniece: Šorīt Šanhajā strauji satumsa kā naktī
:))))

Publicēta: 10:18 22.07.2009.

Jelgava, 22.jūl., LETA. Šorīt Šanhajā debesis strauji satumsa kā naktī, - par šā rīta reto saules aptumsumu Šanhajā Ķīnā aģentūru LETA informēja tur dzīvojošā pazīstamā modes māksliniece Baiba Ladiga.
"Plkst.9.36 stāvēju ar saviem Raffles dizaina institūta studentiem uz ielas pie savas skolas. Man bija rīta zīmēšanas klase. Ārā ir bija apmācies un sāka līt, sauli nevarēja redzēt, - to bijis iespējams redzēt Šanhajai blakus esošajās pilsētās. Tieši precīzi plkst.9.36 debesis satumsa līdz absolūtai tumsai kā naktī, - šis brīdis ilga aptuveni piecas līdz desmit minūtes," pastāstīja Ladiga.lasiit taalaak )
01:56 pm - beidzot tas arii notiks.
No rudens dalīs pārtikas grozus cilvēkiem bez iztikas līdzekļiem
Publicēta: 13:48 22.07.2009.

Rīga, 22.jūl., LETA. Sākot ar septembri, labdarības organizācija "Ziedot.lv" sadarbībā ar reģionālajām organizācijām dalīs pārtikas grozus iedzīvotājiem, kuri krīzes dēļ palikuši bez iespējas nodrošināt sev ikdienas iztiku.
Palīdzība būs galvenokārt domāta ģimenēm ar bērniem, kuras skāris bezdarbs, kā arī bezdarbniekiem, kuriem beidzies bezdarbnieka pabalsts un objektīvu iemeslu dēļ darbu nav izdevies atrast.
Vienā pārtikas pakā tiks iekļauti produkti aptuveni 8,5 latu vērtībā, kas dotu iespēju cilvēkam pēc iespējas ilgāku laiku nodrošināt ikdienas maltīti - putraimi, griķi, auzu pārslas, kartupeļi, milti, eļļa, gaļas vai zivju konservi un cukurs. Atkarībā no iespējām pārtikas paka varētu tikt papildināta arī ar citiem produktiem - piena pulveri, pankūku miltiem vai, piemēram, tēju.lasiit taalaak )
02:18 pm - atkal dienaa :)
rozentaale

laikam jaaieviesh tags - baibuks :))
04:11 pm - Valodnieki rosina hakerus latviešu valodā turpmāk saukt par urķiem vai datorlaužiem
Publicēta: 14:58 22.07.2009.

Rīga, 22.jūl., LETA. Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Terminoloģijas komisija apstiprinājusi jaunu informācijas tehnoloģijas pamatterminu sarakstu, kas paredz latviskot virkni ar informācijas tehnoloģijām saistītu terminu. Saraksts šodien publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".
Lielākā daļa sarakstā minēto latviskoto terminu datoru lietotāju vidū jau ir labi pazīstami un tiek lietoti jau gadiem. Tomēr komisija piedāvājusi arī vairākus iepriekš nedzirdētus angļu valodas terminu latviskojumus, rosinot hakerus turpmāk saukt par urķiem vai datorlaužiem.
Vienlaikus terminiem "urķis" un "datorlauzis" nozīme būs atšķirīga. Kamēr par "urķi" saskaņā ar definīciju tiks apzīmēti "tehniski izglītoti datoru entuziasti", gadījumos, kad datoru entuziasti savas zināšanas un prasmi izmantos, lai nepilnvaroti piekļūtu aizsargātiem resursiem, tie tiks saukti par "datorlaužiem".
Lietojumprogrammatūras komisija rosina turpmāk latviešu valodā saukt arī par lietotnēm, bet datu nesējs praksē varēs tikt saukts arī par datnesi. Savukārt angļu valodas terminu "nonprogrammable terminal" LZA ierosina turpmāk saukt par neintelektisku galiekārtu vai neintelektisku termināli. Bet atbalstprogrammatūru turpmāk saīsināti varēs saukt arī par atbalstni.
07:43 pm
beidzot maajaas.
divu stundu saruna ar imantu un ilziiti.mjaa... atkal nelaagu paardomu pilna galva. no vienas puses ar vinjiem ir labi parunaat, jo gudraaka topu. no otras puses... lielaaka bezceriiba rodas.
This page was loaded Oct 12th 2024, 3:28 pm GMT.