smth
December 22nd, 2008 
07:19 am
nevaru saprast, vai esmu izguleejusies, vai nee. vakar it kaa laiciigi aizliidu guleet, tomeer klepus nedaudz trauceeja aizmigt. beidzot duudinieks atveelaas guleet pie manis. vakar visu dienu uz mana jaunaa moheera dzhempera shamaa noguleeja un man aciis nemaz neraadiijaas. laikam dzhempera miikstums un siltums vinjai shajaa briidii bija tuvaaks. no riita pamodos ierastajaa laikaa 6:35 un likaas, ka esmu jau mozha. tomeer shobriid juutu, ka tomeer gribeetos galvu nolikt uz spilvena..protams, jautaajums ir taads, vai aizmigtu.. bet, vai nav vienalga.
jaaiedzer klepus siirups un jaadodas pastraadaat. peedeejaas divas dienas shajaa gadaa un tad - atvaljinaajums.
02:58 pm - prognoze naakotnei.... taa shodien lietishkjajaa dienaa rakstiits..
Un ko — astrologi? Astrologs Andris Račs norāda, ka vairāku unikālu astroloģisku faktoru mijiedarbībā daudzās pasaules valstīs veidojas nelabvēlīga situācija. Taču atbilstoši zodiakālajai piederībai vienas tā skar mazāk, citas vairāk — latvieši ar savu Jaunavas egregoru pašlaik cieš visvairāk. "Var uzskatīt, ka laikā no 2007.gada vidus līdz 2010.gada vidum esam kritiskā zonā — jo šajā laikā jaunavas zīmē virzās lielais eksaminētājs Saturns. Tā iedarbība: palēnināt, atdzesēt, sasaldēt, apturēt, ekonomēt, sodīt, optimizēt." Sakarā ar to, ka Latvijas Republikai palika 90 gadu, iestājas vēl viens krīzes faktors — 90 grādi (gadi) astroloģijā ir "vissmagākās krīzes rādītājs".
Astrologs stāsta, ka 2009.gada janvārī un februārī gaidāmas lielas problēmas, piedevām janvārī juceklis ar dažādiem formāliem jautājumiem, (ne)nodarbinātības pārmaiņām. Marta pirmā puse salīdzinoši mierīga, tad marta beigās, aprīlī gaidāmi nemieri — vairāk emocijas, mazāk cietīs ekonomika. Maijs, jūnijs, jūlijs — mierīgi. Augustā gaidāmi nemieri, droši vien izglītības sistēmas, skolu optimizācijas dēļ. 2009.gada septembris—2010.gada marts — mierīgs laiks. "Būs cilvēki, kuri teiks, ka krīze ir pārvarēta, taču tā būs kļūda," saka A.Račs. Gaidāms, ka no 2010.gada februāra pasaules ekonomikā, arī finanšu sektorā sāksies augšupeja. Taču tā nebūšot strauja. 2010.gada aprīlis—jūlijs — atkal krīze.
Viņš atgādina, ka šī Saeima tika ievēlēta pilnmēnesī un "varēja paredzēt, ka tās darbība būs tautai nepieņemama, tās konstruktivitāte būs apšaubāma". "Ekonomikas glābšanas plāns tika pieņemts pilnmēness naktī — komentāri lieki... Tas ir lemts neveiksmei."


nu, ko... pacietiigii jaapaardziivo shis posms...
04:03 pm - PRAKTISKIE IETEIKUMI, KĀ SAGAIDĪT UN PĀRLAIST TAUPĪGO TAUPĪŠANAS REŽĪMU
Taupīgs datorists iztiek ar datoru vienu pašu bez peles, klaviatūras un monitora
Taupīga saimniece zeķi ada divus gadus.
Taupīgs bēbis zīž tēva krūti, jo no mātes piena tēvam vāra putru, maļ krējumiņu,sien biezpienu un sieru.
Mājas celšanā paredzēts ietaupīt daudz materiālu - no jumta un grīdas iecerēts atteikties pavisam, bet sienas simt procentīgi aizņems tikai logi bez stikliem
Taupīgs skolēns skolā raksta un zīmē ar tīru pirkstu uz galda, visas piezīmes un atzīmes atceras no galvas un mājās atstāsta.
Jau Dievs Tēvs tajos tālajos laikos, kad viņš radīja cilvēku, ir krietni ietaupījis uz sava radījuma smadzeņu veselā saprāta pazemināšanās rēķina
Taupīgam bērnam kabatasnauda nav vajadzīga, jo taupības dēļ viņam nav nevienas kabatas.
Vecā Albertīne no vecajiem, garajiem flaneļa brunčiem uzšuva sev kokteiļkleitu,vīram uzvalku un mazmeitiņai stringus .
Jānītis nolēma ieviest vecāku nervu taupīšanas režīmu. Jau otro nedēļu viņš vecākiem nerāda dienasgrāmatu.
Taupīgākie,braucot ar tramvaju,durvju ārpusē atstās dibenu,tā par braucienu maksājot tikai puscenu
Taupi ko taupīdams, bet aknas netaupi.
Lukosoforā mirgos tikai zaļā un sarkanā gaisma, un tās pašas-bez mirgošanas opcijas.
Arī Vaļera nolēmis pārsēsties no Maybacha uz krietni vien ekonomiskāko 500 Mersi.
Naktssargs Vilis nolēmis taupīt uz elektrību, tāpēc turpmāk objektu nosargās jau pa dienu...
Lai taupītu papīru, bankas čeku izsišanai izmanto klientu kārtas numuriņu lapiņas.
Ētera laika taupīšanas nolūkos dziesmas turpmāk tiks atskaņotas līdz pusei.Tā atvēlot vairāk laika valdības paziņojumiem par sekmīgo cīņu ar krīzi.
Taupīgs zaglis veicot zagšanu dzīvoklī pie reizes apēdis ari vecos produktus ledusskapī un iznesīs mistkasti
Arī sētas krancim taupības režīms.Kāju ceļ pusmastā un izlej arī tikai 4daļu no paredzētā.
Taupīgs saimnieks nemet ārā cīsiņu plēves,bet gan izmanto tās siltumnīcas pārklāšanai
Ar vienu biļeti uz teātri iet četratā,pirmo cēlienu skatās oma,otro papiņš,bet trešo māmuķītis,pēc izrādes visi trīs teātra foajē stāsta opim lugas saturu.
Juziks lasot grāmatu brīžos, kad pāšķir lapu slēdz ārā uguni.
Broņislava Antonam dod tikai stāvus, lai nedilst palagi un gultas atsperes.
Mazais Vovačka ar fāteri taupības nolūkos patrieca māti, lieka mute kā nekā.
Taupības dēļ koki lapas metīs katru otro gadu.
Mobilajos telefonos tagad tikai atstās fotoaparātus un sms nosūtīšanas iespējas. Vairs piezvanīt nevarēs.
Veļas mašīna būs jādarbina ar roku, līdzīgi kā laimes rats.
Atbilstoši brokastis, pustdienas un vakariņas nebūs 1 reizi dienā, bet gan 1 reizi nedēļā. Pirmdienā būs brokastis, ceturtdienā būs pusdienas un vakariņas būs svētdienā.
Blakus Latvijas lepnuma titulam parādijies arī „Latvijas taupnieks 2008”
Ir dibināta jauna partija-"Taupas partija"
Jaunā portāla taupam.lv reitings jau ir pārsniedzis draugu portāla apmeklējuma skaitu.
Par taupīgāko ģimeni Sabilē šogad atzīta Šenkelbergu ģimene, kas gaidīja gandrīz 4 mēnešus, lai varētu opīti apbedīt reizē ar omi...
Var taupīt arī uz attiecībām-runāt ar katru otro ik pārdienu. Tādā veidā ietaupās mutvārdu un emociju resurss.
Taupīgs kakātājs-ūdenstaupītājs čurā poda skalojamajā kastē un ar to pēc tam noskalo smagos izmešus.
Taupīgs mūrnieks mūrē tikai katru trešo rindu.
Taupības nolūkos vilciens Liepāja-Rīga-Liepāja turpmāk kursēs tikai no Rīgas uz Liepāju, jo tur sanāk braukt pa nogāzi uz leju. Vagonus Liepājas Metalurgā sadalīs un nosūtīs atpakaļ pa daļām pa pastu...
Jaunā gada sagaidīšanu un citus svētkus svinēs pa dienu, lai fotogrāfam nav jātērē zibspuldze.
Apakšējais kaimiņš tikai priecājas par nopludināšanu, jo tad ar svešu ūdeni var izmazgāt grīdu
"Parex" reklāmā uz Brīvības ielas izgaismots ir tikai P un X burts.
Televīzijā vairāk jaunus seriālus neiepirks. Spanovskis tos Lietuvā noskatīsies un tad televīzijā tiešajā ēterā atstāstīs.
Oficiālajos pasākumos pietiks ar oficiālu apģērba augšdaļu. Apakšdaļa tiek svītrota no etiķetes un presē un televīzijā nav atspoguļojama, tādējādi arī masu mediji varēs taupīt līdzekļus un attēlus rādīt tikai līdz pusei,- modē nāks pus-ekrāna televīzija.
Var nepirkt jaunu sienas kalendāru, bet aktualizēt veco kalendāru izdarot labojumus ar pildspalvu.
Zupas virtuve ir kļuvusi par katra loģiski domājoša biznesmeņa ikdienu.
Taupīgs seksa tūrists atbrauc uz Rīgu, pats sevi apmierina lidostas tualetē un uzreiz lido atpakaļ – ietaupās gan viesnīcas izdevumi, gan alkohols, gan kautiņš ar municipālo policiju utt. …
Taupīgs hokeja fans nebļauj „Saaaa-rauj !!! Saaaa-rauj !!!” – viņš bļauj tikai "Rauj ! Rauj !"
Vēdera gāzes tagad vairs netiek škiestas uz ielas, parkos vai sabiedriskajā transportā. Tās tagad tiek pietaupītas līdz mājām un tiek izmantotas apkurei.
04:28 pm - Turkey tonnato salad
salaats
08:19 pm
esmu beigta :) lule ir ielikusi draugos aarpraatiigi senu bildi, kur mees abas esam.. kaads 1998.-1999.gads, vai? :) un tomeer - miilji :))
08:36 pm - iz dienas maajas lapas...papildināta - Skaudrā valdības programma saraudina ministres
Baiba Rulle
Pirmdiena, 22. decembris (2008) 19:07

Ministri valdības slēgtajā sēdē aptuveni pusotru stundu pirmo reizi iepazīstināti ar valdības sagatavoto programmu Starptautiskajam valūtas fondam (SVF), kurā pausta Latvijas apņemšanās paveikt nepieciešamos darbus un reformas aizdevuma saņemšanai. Dokuments pagaidām ir konfidenciāls, un informāciju par tā saturu nesniedz, taču, kā novēroja Diena, pēc šī jautājuma izskatīšanas vairākas ministres bija redzamas ar asarām acīs.
KAS AIZDOS
Eiropas Komisija — 3,1 miljardu eiro (ap Ls 2,17 miljr.)
Starptautiskais Valūtas fonds — 1,7 miljardus eiro (ap Ls 1,19 miljr.)
Zviedrija, Dānija, Somija un Norvēģija — kopā 1,8 miljardus eiro (ap Ls 1,26 miljr.)
Pasaules Banka — 0,4 miljardus eiro (ap Ls 0,28 miljr. )
ERAB, Čehija, Polija un Igaunija — kopā 0,5 miljardus eiro (ap Ls 0,35 miljr.)

Labklājības ministre Iveta Purne (ZZS) slaucīja acis, skumja izskatījās arī e-lietu ministre Signe Bāliņa, valdības sēdi ar skumji satrauktu sejas izteiksmi ātri pameta izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS). Arī pārējie Ministru kabineta locekļi bija manāmi samulsuši un izbrīnīti.
Jautājums tika skatīts slēgtajā sēdē, bet Diena ministrus novēroja nelielā pārtraukumā starp MK sēdes slēgto un slepeno daļu, kura notiek citā telpā. Pēc kāda valdības locekļa teiktā, I.Purni bija saraudinājis tas, ka "Godmanis viņai "sabrauca virsū", ka viņai sociālajā sfērā tik daudz atvēlēts naudas, ka viņai jābūt pēdējai, kurai jāiebilst". Dienas avots arī atzina, ka programma tiešām ir skaudra un gaidāmas smagas reformas.
Kā atzina premjera pārstāvis Edgars Vaikulis, valdības sagatavotā programma ir ļoti smaga un ministri šajā sēdē to pilnībā redzēja pirmo reizi. Visticamāk, no programmas izriet, ka ievērojamas reformas būs jāveic labklājības, veselības aprūpes, izglītības jomās, kā arī jāsamazina valdības locekļu skaits.
Iepriekš ministriem tika sniegta informācija par SVF prasībām, taču valdības sagatavoto programu pilnībā viņi redzēja pirmo reizi. Sagatavotā programma būs pamatdokuments sadarbības memorandam, uz kura pamata slēgs aizdevumu līgumus ar katru no aizdevējiem, un ko aizdevēji gaida. Valdība programmu nosūtīs SVF, un paredzams, ka SVF valde šo programmu apstiprinās 23.decembra valdes sēdē. Pēc tam tai jātop publiskotai.
Pēc MK sēdes finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) informēja, ka programmas ietvaros valdība vienojusies, ka janvārī valsts budžeta finansētās iestādes varēs tērēt 90% no atvēlētās naudas, bet 10% būs jauzkrāj rezervēs. Ja situācija ekonomikā uzlabosies, tad valdība lems, kā rīkoties tālāk. Valdība izlēmusi izveidot algu uzraudzibas komisiju Finanšu ministrijas valsts sekretāra Mārtiņa Bičevska vadībā, kurai jāseko, kā ievēro apņemšamos samazināt atalgojumu. Izveidota arī fiskālās disciplīnas uzraudzības komisija A.Slaktera vadībā, un katru nedēļu no 1.janvāra šī komisija rūpīgi analizēs, kā pildās valsts budžeta ieņēmumi un kādi ir izdevumi, lai operatīvi reaģētu uz izmaiņām. A.Slakteris pieļāva, ka februārī, martā valdībai varētu būt skaidrs, vai būs nepieciešams vēl lielāks izdevumu samazinājums.
(papildināta ar pēdējo rindkopu).
10:00 pm
shovakar kaut kaa ir mieriigi. daudzas ieksheejaas bataalijas jau ir izdziivotas ieprieksheejaas dienaas. nedaudz esmu nomierinaajusies un censhos visu uztvert ar ljoti racionaalu un veesu praatu. gan jau buus briizhi, kad atkal viss buus slikti. bet shodien taa nav. shodien kaut kaa ir pat sajuuta, ka juutos laimiiga. ne jau par situaaciju kaa taadu, bet tieshi runaaju par sho briidi, tieshi sho vakaru. protams, paliidzeja galvu izveedinaat darbs, bet buushu godiiga, pamazaam saaku skatiities uz situaaciju no malas. laiks iet, un tas paliidz mieriigaak uztvert visu.
tagad sainjoju daavanas saviem miiljajiem un man smaidaas, jo domaaju par to, kaa smaidiis vinji, kad sanjems daavanas. vismaz es ceru, ka smaidiis.
papljaapaajaam nedaudz skypee ar luetu. vinja atsuutiija to smiekliigo veco bildi :) mums abaam tur taadas sejas izteiksmes :)) ja taa padomaa, siikaa tagad taada jaunkundze.. shodien ar vinju skypee arii papljaapaajaam. paaris teksti mani nedaudz paarsteidza, bet, ko lai dara - meiteenam tak pavasarii jau 15 buus. :) hmmz, vispaar vinja baigi labo retorisko jautaajumu paceela.par kashkjiigajaam attieciibaam starp braaljiem un maasaam ;)
"Bet nu zini-strīdi ar brāli neizpaliek! Vēl nesākam pieaugt (ne es, ne viņš! )" Luuk 14 un 16 gadiigu braalju un maasu attieciibu kriize :D nedaudz jau smaidiens uznaaca, bet no otras puses - beerns pieaug ;)
This page was loaded Oct 13th 2024, 5:31 am GMT.