smth
October 27th, 2008 
05:58 pm
Veel viena atvaljinaajuma diena tuvojas nosleegumam. Vakar atbraucu uz laukiem.
Vispaar, par vakardienu runaajot, bija ljoti savaadi. No riita zinaaju, ka jaaizskata dokjis, ko liiga atsuutiija. To arii izdariiju. Lai gan neteikshu, ka buutu bijusi baigaa veelme. Vienkaarshi piespiedu sevi, jo taa bija apsoliits. Kad beidzot saaku kraameeties, tad liiga skypee uzsita zinju. Un, ja godiigi, tad mani tas sadusmoja. Sadusmoja tas, ka mani mana atvaljinaajuma laikaa tramda par darba lietaam. Man ir atvaljinaajums un es gribu nedomaat nevienu pashu mirkli par to, kas tajaa maajaa notiek. Jaa, sakodusi zobus, abildeeju vinjai. Un kaaroju aatraak notiit nafig prom no riigas. Sakraameeju vajadziigaas lietas, iebraucu bergju depo un devos uz laukiem. Labi, ka vakar spiideeja saule, jo tas vismaz nedaudz prieceeja sirdi. Pa nedeelju rudens veejsh bija izdariijis savu – noraavis lielaako dalju lapu nost. Seeriigs tas skats tomeer jau – ziemas tuvoshanaas riktiigi juutama. Vakar manii bija pamodusies labaa sirds – staaveeja viena kundziite pie klidzinjas ar mazu beernu un stopeeja. Noleemu, ka jaapanjem. Ar mazu beernu vienmeer ir gruuti tikt uz priekshu. Nekur jau taalu vinjaam nevajadzeeja – tikai liidz koknesei. Shamaa pasuudzeejaas, ka riigas autobuss pabraucis garaam un tikai noskatiijies uz vinjaam abaam ar mazmeitinju. Taada diezgan runaatiiga kundziite man bija pagadiijusies. Mani pashu iepriecinaaja tas, ka vinja aatraak nokljuva maajaas ar visu savu mazmeitu ;)
Braucu, klausiijos gan katie melua, gan bi2, gan travis un manic street preachers, dziedaaju ik pa briidim liidzi, un atcereejos sho vasaru. Daudz visaadi pasaakumi apmekleeti. Un pozitiivu emociju daudz ieguuts shajaa laikaa. Ja taa godiigi, tad tik daudz apkaart vazaajusies pa koncertiem, pasaakumiem, teaatriem neesmu nekad ieprieksh. Pirmais gads, kad tik intensiivi visur dodos – peerku biljetes un eju un braucu. Vakar ieraudziiju pasta kastee meilu no positivus ar aicinaajumu iepirkt biljetes uz positivus ab naakamaa gada festivaalu. Laikam tas buus arii jaadara. Patika man tas veids, kaa tas notika un pozitiivas emocijas tas tieshaam vairoja, un celjsh divreiz turp un atpakalj nemaz nelikaas gruuts un taals. Vajag tikai kompaaniju atrast ;) Lai gan atziishu godiigi, beidzot esmu iemaaciijusies arii viena doties uz pasaakumiem. Protams, ar kaadu kopaa ir jautraak, bet tajaa pat laikaa viens esi neatkariigaaks un nav ne ar vienu iipashi jaareekjinaas.
Atbraukusi uz laukiem secinaaju, ka duksis ir nelielaa neizpratnee par to, kas es esmu ;) tomeer peec nelielas minstinaashnaas atjeedzas, ka saimniece atbraukusi ;) Centos izpirkt savu prombuutni ar daudz jaunaam mantaam, gardajiem konserviem ;) Naktii shamai beidzot arii bija tas prieks un laime guleet zem sedzinjas man blakus ;) Visu nakti noguleeja un nekur nebeega :D
Vakar vakaraa izshkjirstiiju veselu kaudzi ar zhurnaaliem, ko no riigas atvedu. Kaut kaa man riigaa regulaari pietruukst laiks to izdariit. Riigaa to visu tikai kraameeju milzu kaudzee. Beidzot laikam arii riigaa tie jaaizshkjirsta, lai nestaav tik milziiga kaudze pie gultas un lai var nopirkt beidzot normaalu naktsskapiiti ;) Secinu, ka taa pa iistam no vaaka liidz vaakam izlasiiju tikai ilustreeto zinaatni un ilustreeto veesturi. Sievieshu zhurnaalus tikai izshkjirstu un apskatu bildes, un reizeem kaadu rakstu pa diagonaali izshljuucu. Ok, raksti, kurus censhos izlasiit ruupiigaak ir par izdegshanas sindromu, jo shobriid taa ir mana aktuaalaa teema. Jaa, es zinu un atziistu, ka darbs ir lielaakaa un svariigaakaa manas dziives dalja. Centos saprast, kas ir tas, kas man ir pashai prieksh sevis, aarpus darba. Laikam jau taa vazaashanaas apkaart. Iekaap auto un dodies tur, kur acis raada. Panjem veel fotoaparaatu un ik pa briidim piestaaj, lai pavazaatos kaajaam, kaut ko nobildeetu un tvertu kaari klusuma un miera mirkli, kad neviens nav apkaart, kad esi tikai tu viens pats. Jaa, arii muuzikas klausiishanaas shajaa procesaa ir svariiga. Tas ir tas, kaa es censhos ‘atiet’ no darbiem. Kad esi uz celja, tad visas citas domas pazuud. Esi tikai tu un celjsh. Jaa, arii tie visi pasaakumi, uz kuriem dodos, man ir man pashai. Jaa, saprotu, ka ir izshkjeerdiiba iet uz izraadi, kur leetaakaas biljetes ir divdesmit vai vairaak lati, tomeer pashai ir sajuuta, ka tas emocionaalais ieguvums ir krietni lielaaks. Nu, neiestudee latvieshu teaatri krievu klasiku. Taapeec izveelos krievijas teaatru viesizraades.
Vakar vakaraa kaut kaa bija baigi gruuti aizmigt. Visu vakaru galvaa malaas domas par to, ka esmu nogurusi no darba, ka gribas aizbeegt no shiis valsts un cilveekiem, ka ir vajadziiba vairaak pabuut pashai ar sevi. Mekleeju sevii sho podzinju ‘off’, lai atsleegtos, lai atpuustos.
No riita shodien pamodos izguleejusies. Jaa, it kaa pashai bija iekaariens vakar shodien agraak mosties, tomeer noguleeju liidz 11. Miegs tachu veldzee saspringto praatu. Leenaa garaa pabrokastoju, papljaapaaju ar teeti un sapratu, ka gribas izmest kaadu loku. Hk iepriecinaaja ar iiszinju par to, ka atklaatne no romas ir sanjemta ;) Jutos par to pamatiigi iepriecinaata un nedaudz paarsteigta, jo nebiju domaajusi, ka tik aatri taa vareetu atceljot ;)
Aizbraucu pie mammas uz darbu. Tur nedaudz vairaak nekaa stundu nopljaapaajaam par visaadaam lietaam. Taads miers bija.
Peec tam noleemu, ka jaabrauc. Kurp? Turp, kur vadaataajs ved. Vadaataajs aizveda aglonas virzienaa. Lietus lija, veejsh puuta, bet manii tomeer nebija skumju. Vienaa no pieturaam staaveeja izlijis meituks. Noleemu, ka jaapanjem vinja pasildiities. Beerns uz jaunaglonas prof.skolu devaas. Aizvedu vinju liidz pat skolai. Vinja gan lika atkal man aizdomaaties par vienu lietu. Laikam jau tieshaam cilveekiem no malas tas ir diivaini, ka kaads vizinaas vienkaarshi apkaart, ka dodas turp, kur acis raada. Vinja taujaaja, vai tas nav garlaiciigi.. nez, man pat praataa nekad neienaaktu, kas tas vareetu buut garlaiciigi. Man ir interesanti un nav skumji taa braukt. Jaa, saprotu, ka taa ir izshkjeerdiiba vienkaarshi dedzinaat benzinu nost, braukaajoties apkaart. Bet man tas ir vajadziigs.
Man par patiikamu paarsteigumu aglonaa beidza liit. Nedaudz pastaigaaju pa bazilikas teritoriju. Shoreiz kaut kaa nevilinaaja bazniicaa iekshaa ienaakt.
Ciriisha ezers taads peleeks un nedaudz nemieriigs. Bet tas jau viss laika apstaaklju deelj.
Nedaudz nosalusi ieraapos atpakalj ieksh auto. Sildiijos, peetiiju karti, kurp un kaa lai taalaak dodas. Dikti negribeejas pa zemes celjiem braukaat un negribeejaas arii pa to pashu celju doties atpakalj. Taapeec izleemu doties liidz kraacei un tad caur feimanjiem un gailiishiem uz maajaam. Ja buutu feimanjos pamaniijusi kapus, tad noteikti buutu apstaajusies un pamekleejusi jaanja kapu. 17 gadi pagaajushi.. savaada sajuuta. Nez, kaa buutu, ja viss buutu bijis savaadaak, ja vinjsh buutu palicis dziivs, kaa vinja dziive iegroziitos? Bet tam jau vairs nav noziimes.
Braucu cauri feimanjiem un arii gailiishiem, un arii daudzaam vienseetaam, nepameta taada kaa nolemtiibas sajuuta. Nespeeju saprast, vai tas ir rudens un lietus deelj, vai tieshaam taadeelj, ka ekonomiski shis ir viens no depresiivaakajiem latvijas regjioniem.
Ja godiigi, tad nebiju gaidiijusi, ka tajaa celja posmaa ir tik labs asfalts. Beerniibaa likaas, ka tur ir aarpraatiigi slikts celjsh. Bet, kaa vakaraa pastaastiija teetis, tur vienmeer ir bijis asfalts, vienkaarshi tas bijis tik ljoti dranjkjiigaa staavoklii... ieraugot pieturas ar nosaukumiem ‘caici’ un ‘ivanaani’, sapratu, ka naakamie buus ‘petrauski’. Nebiju tur bijusi vismaz padsmit gadus. Beerniibaa likaas, ka petrausku kapi ir kaut kaadaa milzu kalnaa. Shodien jutos paarsteigta, ka nemaz tik liels tas kapu kalns nav. Centos saziimeet, kura no taam maajaam ir bijusi stiprinaataas krustmaates anjas un vinjas viira gregora maaja.. nespeeju atpaziit. Teetis teica, ka taa ir pirmaa maaja, kas ir vistuvaak kapiem... bet mamma paskaidroja, ka nemaz nav briinums, ka neatpazinu, jo tagad taa maaja ir atjaunota un nemaz tik veca neizskataas.. tad, luuk, kas mani mulsinaaja – mekleeju vecu maaju, bet tur taadas smuki nokraasotas vien.
Maajaas atbraucot, iedzeeru kapuchino, skatiijos, kaa satumst un sapratu, ka juutos ljoti labi. Shaads neliels loks mani izklaideejis un visumaa viss ir labi.
Ja riit buus labi laika apstaaklji, tad visdriizaak ar teeti brauksim uz kapiem pie vecaasmammas. Vajag pirms dveeselju dienas visu sakaartot... liidz pavasarim. Ja liis lietus, tad laikam atkal izmetiishu kaadu loku. Tikai jaaizdomaa, kurp.
Un veel. labi, ka telefons ir uz klusumu. Vismaz tas neuztrauc ar savu njerksteeshanu un atbildu ljoti selektiivi, tas ir - atbildu tikai mammai. Taa vienkaarshi vajag.
shii diena bildees )
08:57 pm - Where the buffalo roam
Where the Buffalo Roam (1980) .
Diivaina filma. Kaut kas patika un tajaa pat laikaa nepatika. Shiiziiguma un humora deelj laikam gan patika, gan nepatika.
Bija incatni paveerot bilu mjuureju jauniibaa :>
This page was loaded Oct 13th 2024, 9:28 am GMT.