smth
June 2nd, 2008 
09:12 am - Karstums īslaicīgi mitēsies tikai nedēļas vidū, lietus nav gaidāms
08:57, 2 jūnijs 2008
RĪGA, JUN 02, BNS - Vasarīgi silts un karsts laiks īslaicīgi mitēsies tikai nedēļas vidū, prognozē sinoptiķi.
Nedēļas sākumā gaisa temperatūra dienās būs ap +22..+27 grādiem, naktīs - +7..+12 grādi.
Nedēļas vidū iegriezīsies ziemeļu puses vēji un gaiss kļūs vēsāks, trešdien tikai +15..+20 grādi. Ceturtdien kļūs par kādu grādu siltāks, bet nedēļas nogalē temperatūra jau atkal visā valstī stabili paaugstināsies virs +20 grādu atzīmes un sasniegs pat +25..+28 grādus.
Sausums visu nedēļu turpināsies, tādēļ īpaši uzmanīgiem mežos jābūt ar uguni. Sausums nelabvēlīgi ietekmēs arī lauksaimniecību.
09:22 am - Šajā nedēļā gaidāms augsts ultravioletais starojums
08:26, 2 jūnijs 2008
RĪGA, JUN 02, BNS - Šajā nedēļā ultravioletā (UV) starojuma līmenis Latvijā būs augsts, liecina Starptautiskā Troposfēras izmešu monitoringa dienesta dati.

Nedēļas sākumā UV starojums būs ap piekto līmeni, bet jau nedēļas otrā pusē tas sasniegs arī sesto līmeni, kas uzskatāms par augstu. Visspēcīgākais UV starojums gaidāms piektdien.

Ozona slāņa biezums šajā nedēļā būs ap 320-360 Dobsona vienībām.

Ozona slāņa biezumu mēra Dobsona vienībās. Normāls slāņa biezums ir 300 vienību. Ja slānis ir plānāks par 220 vienībām, tas uzskatāms par ozona caurumu. Jo ozona slānis biezāks, jo zemi sasniedz mazāk kaitīgā ultravioletā starojuma.

Ultravioleto starojumu uz zemes raksturo 11 līmeņos. Pirmais līdz otrais līmenis nozīmē, ka starojums ir zems un draudus nerada, trešais līdz piektais līmenis nozīmē, ka starojums ir vidējs un var radīt apdegumus cilvēkiem ar jutīgu ādu, sestais līdz septītais līmenis ir jau bīstams starojums lielākajai daļai cilvēku ar gaišu ādu. Tik intensīvā starojumā apdegumus saulainas dienas vidū var gūt pavisam ātri. Astotais līdz desmitais līmenis raksturo ļoti intensīvu starojumu, un tad, izejot saulē dienas vidū, obligāti būtu jālieto apģērbs, galvassega vai saulessargs, jo apdegumu var gūt dažu minūšu laikā. Ja starojuma līmenis sasniedz 11, tas uzskatāms par ekstrēmu un Latvijā novērojams ārkārtīgi reti.
03:09 pm
galva nedaudz krataas no darbiem.
tomeer galvaa veel simts un viena cita dominja paguust pashaudiities. paguvu aizdomaaties gan par to, ka shodien ir pirmaa darba diena, kad skolas beerniem nebija jaaiet uz skolu.. centos atcereeties savas sajuutas pirmajaa iistajaa vasaras briivdienas dienaa... lielajiem beerniem tagad eksaamenu laiks.. un jaatziist, ka ik pa briidim uzplaiksnii gan pamatskolas, gan vidusskolas, gan universitaates eksaamenu laiks. vienmeer ljoti uztraucos. tomeer peedeejo nakti pietureejos pie principa - zini, vai nezini, bet jaaizguljas ir. uz skaidru galvu vieglaak domaajas. maanjticiiba pilnaa sparaa bija :) pamatskolaa liku pieckapeiku kurpee:) peedeejaa naktii zem spilvena liku graamatas un kladiites :)
un veel viena lieta, ko sveetdienas riitaa piefikseeju.. atgriezaas sen aizmirsta sajuuta... agrs riits - 5-6..sauliite uzaususi leenaam raapjas aizvien augstaak un augstaak.. un... tuveejaa diikjii varzhu koris.. nezinu kaadeelj patiik tieshi shaadi riiti... kad ir klusums un miers, un saule, un vardes...
un veel patiik, ja izdodas kaadreiz nokjert gailju stundas... pirmos gailjus, otros.. treshos.. kaa no vienas maajas uz citu paarceljo shis gailja riita dziedaajums.. vienreizeeja sajuuta.. sen gan taa tas nav dzirdeets.. varbuut kaadu reizi laukos visu nakti jaanoseezh un jaasagaida atkal tie gailji? :))
un veel patiik vakari laukos.. taa, ap devinjiem - pusdesmitiem... kad lielaa rosiishanaas beigusies un viss pamazaam norimst.. tad ir tik iipashs gaiss.. taads neliels nogurums visaa dabaa...
patiesiibaa, shajaa nedeeljas nogalee tik daudzas shiis iipashaas sajuutas atkal notveeru...
nu, jaa.. un secinaaju, ka patiesiibaa ir tik daudzas lietas, ko gribas nokjert aiz astes un pierakstiit sheit.. lai neaizmirstas.. bet kaut kaa regulaari nesanaak tas, jo dators nav pie rokas vienmeer tad, kad kaada doma atnaak, vai kaada atminja uzplaiksnii...
labi, sho to nokjeeru un ielipinaaju sheit.
tagad var turpinaat kratiit galvu. veel divas stundas jaaiztur. un daudz kas jaaizdara.
06:33 pm
patiesiibaa aizdomaajos tikko par vienu lietu. shkjiet, ka cilveeki iedalaami divaas daljaas - vieni, kas svin visus savus svetkus (dz.d un v.d.), un citi, kas izvairaas visiem speekiem no taas svineeshanas... un shkjiet, ka migreeshana no vienas grupas uz otru ir ljoti iespeejama.. kaadreiz svineeju un man arii patika svineet visus savus sveetkus.. tagad juutu, ka saaku no taa nedaudz izvairiities... saprotu, ka jaasvin, jo taa ir iespeeja visus draugus vienaa laikaa un vienaa vietaa satikt... tachu no otras puses.. taa negribas neko plaanot un domaat, ko vajag un kaa vajag..tad saak mociit sirdsapzinja par to, ka neko luuk nedaru...
bet, ja taa padomaa.. visas taas svineeshanas ir kam? sev vai tiem viesiem? peec tam juuties noguris.. bet, jaa - ir patiikamas emocijas..
laikam kljuustu veca. un turklaat seene.
06:51 pm
paspoguljosimies? )
07:02 pm
baltaa pilseeta )
07:06 pm
lai nepazaudeetu sho bildi, ielikshu arii sheit... uzruna taa..
divi un atspulgs )
08:48 pm
nu, taa.. rabarbermaize kraasnii.. tagad tikai jaasakopj visi trauki un jaagaida rezultaats.. ;)
lejot miiklu pannaa, atcereejos aininjas iz beerniibas.. man dikti garshoja visas saldaas miiklas... bet mamma neljaava ar pirkstiem iekshaa miiklaa braukt.. taadeelj bija divas izejas - vai nu pa kluso, mammai neredzot iebraukt ar pirkstu bljodaa, vai arii sagaidiit to briidi, kad konkreetaa bljoda tiks atbriivota no satura un man buus iespeeja pavisam legaali braukt ar pirkstu bljodaa un meegjinaat izkjekseet miiklas atlikumus :))
tagad viss ir savaadaak it kaa :) mamma nepieskata ;) bet joprojaam man patiik tas mirklis, kad miikla ir cepeshkraasnii un varu ar pirkstu izbraukaaties pa bljodas malinjaam un nashkjoties ar miiklu...
09:23 pm
peedeejaa laika viena no miiljaakajaam bildeem...
tirkiizzilais )
11:51 pm - 12 (2007)
Doms iedeva 12 (2007)..pa gabalinjam vien vinjsh man to filmu iebaroja :) paskaties to un to minuutiiti, tad shito... un sapratu, ka jaaskataas ;)dikti iepatiikaas tie mazie fragmentinji...
nu, ko, protams, nedaudz juutama mihalkova tiiksminaashanaas pasham par sevi.. bet.. tomeer laikam shoreiz arii ir pamats. lieliska bilde, skanja... siikumi gan fiziskaas (priekshmetiskaas) detaljaas, gan vaardu nianses, miimika, kustiiba.. lieliska aktierspeele..
smaga gan taa filma.. tomeer tieshaam skaista.
un veel..sabiedriibas mikromodelis - 12 cilveeki...tik dazhaadi un tik atpaziistami..un tik paziistamas dziives situaacijas...
This page was loaded Oct 13th 2024, 5:26 pm GMT.