smth
November 16th, 2007 
10:37 am - Rīgas Pašvaldības policija sola evakuēt neatļauti novietotās Valsts policijas automašīnas
Publicēta: 06:39 16.11.2007.

Rīga, 16.nov., LETA. Rīgas Pašvaldības policija (RPP) evakuēs arī neatļauti novietotās Valsts policijas automašīnas, šonedēļ Rīgas domes prezidija locekļiem solīja RPP priekšnieka vietnieks Māris Lapiņš.
No rīdziniekiem saņemtas sūdzības par to, ka Gogoļa un Stabu ielā Valsts policijas darbinieki neatļautās vietās novieto gan dienesta, gan privātās automašīnas, informēja deputāts Olafs Pulks (JL).
Viņš Lapiņam jautāja, vai RPP evakuēs arī šādas automašīnas. Lapiņš norādīja, ka par šādiem pārkāpumiem viņš nav informēts, tomēr, ja tādi fakti tiks konstatēti, RPP tos bez ievērības neatstās.
"Sākumā brīdināsim kolēģus, lai pārkāpumus novērstu viņi paši. Ja automašīnas netiks aizvāktas, tās evakuēsim," sacīja Lapiņš.
"Viens likums - viena taisnība visiem," piebilda Pašvaldības policijas pārstāvis.
Deputāts Andrejs Požarnovs (TB/LNNK) vērsa uzmanību uz to, ka, piemēram, Matīsa ielā, kā arī citur galvaspilsētā kārtības sargu automašīnas tiek novietotas neatļautā vietā, bet aiz to logiem redzamā vietā atstātas zīmes, kas liecina, ka spēkrati pieder policistam, - formas cepure, apliecība vai kas cits.
"Līdz ar to šādas automašīnas netiek aiztiktas," sacīja Požarnovs.
Lapiņš apgalvoja, ka neesot informēts arī par šādiem gadījumiem, bet solīja uz nākamo prezidija sēdi izpētīt situāciju un sagatavot informāciju.
Mēneša laikā - no 17.oktobra - atbilstoši noteikumiem piespiedu kārtā Rīgā ir pārvietotas 42 automašīnas, informēja RPP pārstāvis. Uz speciālo stāvvietu par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu pārvietotas 16 automašīnas. Kā transportlīdzekļi, kas tika atzīti par pamestiem, pārvietotas septiņas automašīnas, bet pasākumu un plānoto ceļa remontdarbu veikšanas laikā pārvietotas 19 automašīnas.
Vēl 49 gadījumos atbilstoši noteikumiem ir piemēroti brīdinājumi ar norādi, ka spēkrats var tikt atzīts par ilgstoši atstātu uz ceļa.
Savukārt 51 reizi nodaļas darbinieki ir izsaukuši evakuatoru uz ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanas vietu.
Analizējot ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus, par kuriem transportlīdzekļi ir pārvietoti uz speciālo stāvvietu, RPP Ceļu policijas nodaļas darbinieki konstatējuši, ka aptuveni 75% gadījumu ir pārvietotas automašīnas, kas traucēja citiem transportlīdzekļiem braukt, bet 25% gadījumu spēkrati bija novietoti uz gājēju pārejas.
Lapiņš ierosināja, ka pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" vajadzētu iegādāties jaunus evakuatorus, kas spētu pārvietot automašīnu, stāvot tai blakus.
"Daudzās vietās evakuatoru nevar pagriezt tā, lai varētu uzvilkt virsū automašīnu. Tādēļ vairāki autovadītāji speciāli novieto automašīnas tā, lai tās nevarētu evakuēt," stāstīja Lapiņš.
Jau ziņots, ka Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti 16.oktobrī uzdeva RPP turpmāk evakuēt visas nelikumīgi novietotās automašīnas.


gribu redzeet :>
11:57 am - Krievijas vēstniecības automašīna piedalās satiksmē bez tehniskās apskates
Publicēta: 11:17 16.11.2007.

Rīga, 16.nov., LETA. Krievijas vēstniecībai Latvijā piederošā automašīna "Nissan Primera" ar valsts numuru "CD 3317" satiksmē piedalās bez izietas tehniskās apskates, aģentūra LETA noskaidroja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).
Kā liecina CSDD reģistrā publiski pieejamā informācija, automašīna "Nissan Primera" pirmo reizi Latvijā reģistrēta 2006.gada 10.janvārī, un līdz šā gada 10.janvārim tai vajadzēja iziet atkārtotu tehnisko apskati, kas nav izdarīts.
Tas nozīmē, ka par automašīnu nav samaksāta arī ikgadējā nodeva, kas konkrētajam transporta līdzeklim ir 45 lati gadā.
Savukārt Krievijas vēstniecības pārstāvji žurnālam "Vakara Ziņas" norādījuši, ka "ar automašīnu tehniskajām apskatēm viss ir kārtībā". Sīkākus skaidrojumus vēstniecība nav vēlējusies sniegt.
Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz, ka par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 40 latu apmērā.
Savukārt Vīnes konvencija nosaka, ka konsulārās amatpersonas un konsulārie kalpotāji nav pakļauti uzņemošās valsts tiesu vai administratīvo iestāžu jurisdikcijai attiecībā uz darbībām, kuras tās izdarījušas, veicot konsulārās funkcijas. Līdz ar to sodu par transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, var uzlikt tikai tādā gadījumā, ja automašīnu vada persona, kas nav konsulārā amatpersona vai konsulārais kalpotājs.


haa-haa-haaa-haaa-haa...
03:20 pm
reizeem pashai taa janciigi paliek shiis situaacijas deelj :)
misha gana regulaari atsuuta visaadas smukas dziesmas :) un tad veel paraleeli parasti ar vinju uzsitam klachu ;) agnesei tieshaam ir labs viirs! :) vienkaarshi reizeem pashai shkjiet nepieklaajiigi, ka es taa ar draudzenes viiru shitaa situ klachu bez pashas draudzenes klaatbuutnes.. taapat jau patiesiibaa ir arii ar sanitu un edgaru :)
kaut kaa pareizaak pashai shkjiet, ka obligaati jaabuut tai manai draudzenei pa vidu, lai dies pasarg nerastos kaadi paarpratumi :)
08:50 pm
liist... naacu maajaas..visi sleepjas zem lietussargiem, cepureem, kapuceem...ietinushies, ietuntuljojushies...
ne man sleepties gribeejaas, ne tiities un tuntuljoties...
nogurums.
un miegs.
This page was loaded Oct 14th 2024, 7:27 am GMT.