smth
March 9th, 2007 
08:20 am
janciigs sapnis shonakt bija. par Tevi,veestuleem, braukshanu uz Londonu, kakjiem un laimi.
08:24 am
galva joprojaam taada..nekaada... nevar iisti saprast saap tagad, vai arii ir tik nogurusi peec pagaajushaa vakara un nakts saapeem, ka veel iisti nav atguvusies. jaaskataas, kas notiks taalaak pa dienu. ja saaks saapeet, tad doshos laikam maajaas - buus vien jaagulj taalaak...
laikam beidzot jaasanjemas un jaadodas pie aarstiem - paliek jau gruuti sadziivot ar shiim saapeem. turklaat vakar saaku taa patiesi baidiities, ka kaadaa bridii tas var beigties beediigi.
09:23 am - es tev kaut ko pachuksteeshu :)
p
09:33 am - taatad- rezumeejums par vakardienu - Ziedus šogad sieviešu dienā pērkot vairāk nekā citus gadus
Publicēta: 18:29 08.03.2007.

Rīga, 8.marts, LETA. Šodien, Starptautiskajā sieviešu dienā, cilvēki ziedus pērkot vairāk nekā citus gadus 8.martā, aģentūrai LETA stāstīja aptaujātie ziedu pārdevēji, kuri strādā Saktas puķu tirdziņā.
Tāpat kā citus gadus ziedus lielākoties iegādājas vīrieši, tomēr to darot arī sievietes, kuras strādā vadošos amatos.
Ziedu pārdevēja Ilze Bune aģentūrai LETA stāstīja, ka pašlaik visvairāk tiek pirktas tulpes. Vīrieši iegādājoties ziedus savām kolēģēm, studiju biedrenēm un citām paziņām. Savukārt dienas novakarē lielākais pieprasījums tiek prognozēts pēc rozēm, jo kungi tad "dodas sveikt savas sirdsdāmas".
Arī aģentūras LETA aptaujātie vīrieši, kuri tirdziņā iegādājās ziedus, atzina, ka ar tiem grasās sveikt savas kolēģes, bet vakarā ar ziedu pušķiem vai rozēm un tortēm sveikšot savas sievas un draudzenes.
Bune atzina, ka agrāk vīrieši 8.martā vairāk iegādājās dāvanas, bet tagad arvien vairāk tiekot pirkti ziedi. Tāpat šie svētki vairs nesaistoties ar Padomju Savienību, tādēļ tie kļūstot arvien populārāki.
Aģentūras LETA aptaujātās sievietes norādīja, ka no rīta no saviem mīļajiem vīriešiem saņēmušas gan ziedus, gan mīļus apsveikumus, taču īpaši priecējot arī tas, ka darba kolēģi savām sievietēm spējuši sagādāt pārsteigumus, uzdāvinot ziedus un sarūpējot mazus svinību galdus ar kūkām un augļiem.
Rīgas iedzīvotāja Alise Stepiņa atzina, ka sieviešu diena ir ne tikai diena, kad ziedus sievietēm dāvina vīrieši, bet arī sievietes savas draudzenes vai kolēģes iepriecina ar kādu nieciņu vai skaistu ziedu.
"Man šajā dienā ir vairāk svētku sajūtas nekā, piemēram, 14.februārī, ko atzīmē kā Valentīna dienu, tādēļ šodien visas savas draudzenes esmu apdāvinājusi ar tulpēm vai skaistām hiacintēm," atzina Stepiņa.
Savukārt uz ielas sastaptie vīrieši aģentūrai LETA atzina, ka lielākus ziedu pušķus dāvina savām draudzenēm un sievām, bet savas darba kolēģes iepriecina ar mazākām puķītēm. Kādas Rīgas privātfirmas darbinieks, Oskars Kozlovskis minēja, ka svarīgākais šajā dienā ir izrādīt uzmanību sievietei, jo ikdienas darba laikā bieži piemirst pateikt kādu labu vārdu, tādēļ sieviešu diena ir veltīta tam, lai ar maziem pārsteigumiem iepriecinātu gan savas kolēģes darbā, gan mīļoto cilvēku mājās.
Jau ziņots, ka šodien vismaz puse Latvijas iedzīvotāju svin Starptautisko sieviešu dienu, kuras pirmsākumi meklējami pirms 97 gadiem. Daudzviet pasaulē tā ir oficiāla svētku diena.
1910.gadā Kopenhāgenā 2.starptautiskajā sociālistiskajā sieviešu konferencē pēc Klāras Cetkinas ierosinājuma tika nolemts 8.martā svinēt Starptautisko sieviešu dienu kā solidaritātes dienu cīņā par sieviešu līdztiesību ekonomiskajā, sociālajā un politiskajā jomā.
Sieviešu cīņa par savām tiesībām aizsākās jau krietni agrāk - 1857.gada 8.martā, kad Ņujorkas tekstilrūpniecības strādnieces devās ielās, lai paustu protestu par zemajām algām un 14 stundu darba dienu.
1908.gada 8.martā Ņujorkas sociāldemokrātiskā sieviešu organizācija organizēja masveida mītiņu, kura pamatdoma bija aizsargāt sieviešu tiesības. Tūkstoši sieviešu devās Manhetenas ielās, lai pieprasītu lielāku darba samaksu, aizliegtu bērniem strādāt un iegūtu balsstiesības vēlēšanās.
Eiropā Starptautisko sieviešu dienu sāka svinēt kopš 1911.gada, Austrumeiropā - kopš 1913.gada. 1977.gadā ANO pieņēma rezolūciju, kurā tiek pausta vēlme, lai visas tās dalībvalstis 8.martu par godu cīņai par sieviešu tiesībām pasludina par Starptautisko sieviešu dienu.
Bijušajā Padomju Savienībā 8.marts bija kļuvis par "sarkano tulpju dienu", kad siltumnīcā uzziedināta tulpe un kāda sīka dāvaniņa tika visām sieviešu kārtas būtnēm - no bērnudārzu līdz veco ļaužu pansionātu iemītniecēm. Kopš 1966.gada līdz PSRS sabrukumam tā bija arī brīvdiena.
Neatkarīgās Latvijas Saeimā jau kādus desmit gadus katru pavasari kreiso partiju deputāti rosina atkal pasludināt 8.martu par Sieviešu dienu, bet labējo partiju deputāti šos priekšlikumus regulāri noraida. Izņēmums bija 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre (ZZS), kura arī rosināja 8.martu svinēt kā Sieviešu dienu.
8.marts - Starptautiskā sieviešu diena - 50% Latvijas iedzīvotāju joprojām šķiet ļoti nozīmīga un atzīmējama diena, neatkarīgi no tās oficiālā statusa, liecina mediju, tirgus un sociālo pētījumu aģentūras "TNS Latvia" februāra beigās veiktais pētījums.
14% Latvijas iedzīvotāju aptaujā gan norādījuši, ka šī diena viņiem nepavisam nav nozīmīga, bet 35% Latvijas iedzīvotāju 8.marts ir maznozīmīga diena, tomēr viņi to dažreiz atzīmē.
Pētījuma dati liecina, ka Starptautiskā sieviešu diena ir vieni no tiem svētkiem, kuru svinēšanu lielā mērā ietekmē aptaujāto iedzīvotāju tautība - ja latviešu tautības iedzīvotāju vidū tikai 35% apgalvo, ka šie svētki viņiem ir ļoti nozīmīgi un viņi tos vienmēr atzīmē, tad krievu un citu tautību cilvēku vidū šie svētki ļoti nozīmīgi ir 71% aptaujāto.
65% Rīgā dzīvojošo aptaujāto iedzīvotāju tā šķiet ļoti nozīmīga diena, savukārt Latgales reģionā 58% iedzīvotāju 8.martu uzskata par vienmēr atzīmējamu dienu.
Tāpat novērojama tendence, ka Starptautiskā sieviešu diena vairāk nozīmīga ir Latvijas iedzīvotājiem 35 līdz 44 gadu vecumā, precētiem cilvēkiem vai tiem, kuri dzīvo kopā ar savu partneri, kā arī iedzīvotājiem ar vidējiem ienākumiem - no 101 līdz 200 latiem mēnesī.
10:33 am - padevos bara instinktam :)
The Dante's Inferno Test has banished you to the Seventh Level of Hell!
Here is how you matched up against all the levels:
LevelScore
Purgatory (Repenting Believers)Low
Level 1 - Limbo (Virtuous Non-Believers)Moderate
Level 2 (Lustful)Moderate
Level 3 (Gluttonous)Low
Level 4 (Prodigal and Avaricious)Very Low
Level 5 (Wrathful and Gloomy)Low
Level 6 - The City of Dis (Heretics)Very Low
Level 7 (Violent)High
Level 8- the Malebolge (Fraudulent, Malicious, Panderers)Moderate
Level 9 - Cocytus (Treacherous)Low

Take the Dante's Inferno Hell Test
10:46 am - Pavasaris tuvojas, jo ---> Latvijā sāk atgriezties gājputni
Publicēta: 09:51 09.03.2007.
Rīga, 9.marts, LETA. Latvijā sākuši atgriezties tuvāk ziemojušie gājputni, aģentūru LETA informēja ornitologs Ruslans Matrozis.
Pašlaik Latvijā ierodas putni, kas ziemojuši Polijā un Vācijā, savukārt tālāk dienvidos un rietumos ziemojušie putni gaidāmi ap 20.martu.
Sevišķi daudz visā valstī novērojami lauka cīruļi, tikai Austrumlatvijā to pagaidām esot maz. Latvijā atgriezušies arī krauķi, kas pagājušajā gadā ieradās aptuveni divas nedēļas vēlāk.
Tāpat ornitologi pamanījuši atsevišķas zosis un gulbjus. Novēroti arī melnie meža strazdi un lielās zīlītes.
Matrozis atzina, ka putnu kāši, ko iedzīvotāji novērojuši virs Rīgas, gan nav gājputnu bari. Tās esot sudrabkaijas, kas nakšņo uz māju jumtiem, bet no rīta dodas uz Rumbulas izgāztuvi baroties un vakarā mēro to pašu ceļu atpakaļ.
11:52 am - Бланк-заявка на сексуальное домогательство
p
01:52 pm
hmmz... astrai gripa...
vakar ar vinju biju kopaa apmeeram stundu...
man arii buus gripa?
02:18 pm - sanjeemu epastu ar subject: Romania - welcome to EU! :)
un pielikumaa bija shitais:

p

citas )
04:32 pm - veel viens garfilds :)) nevareeju neielikt ;)
p
05:10 pm
atkal sagribeejaas paklausiities jaukos puishus - kings of convenience ;)
un paskatiities ar :)

http://www.youtube.com/watch?v=2emj7HXv6Ic
un
http://www.youtube.com/watch?v=C9r9sQ6PHOM
08:06 pm - sms no ineses
Zajac Tu ir pa iistam draugs!
This page was loaded Oct 14th 2024, 11:23 pm GMT.