smth
March 1st, 2007 
07:57 am
velkamots mart! :)
jau 20 minuutes straadaju.
atskaite par vakardienu buus velaak. ;)
08:49 am - Daarzi rudenii
taa 3 no iecereetajie riita darbiem ir izdariiti. tas priecee :)
saaku domaat, ka varbuut vajadzeetu paariet uz darba laiku no 7:30 liidz 16:00. Kaut kaa man tie riiti ir dikti produktiivi.

Par vakardienu.
Baigi jauki paseedeejaam ar Inesi vakar Iguaanaa. Un secinu, ka mums taas attieciibas ar katru gadu kljuust aizvien tuvaakas un tuvaakas. Galu galaa esam paziistamas jau teju 12 gadus ;)

Filma K.Sunii "Daarzi rudenii" (http://www.imdb.com/title/tt0494239/) (pastaasts iz www.1188.lv - Kurš varēja iedomāties, ka ministrs Vensāns nonāks uz ielas? Pakalpojumi, kurus viņš veica nācijas labā, ir visai nozīmīgi: jaunībā viņš bija biologs un izgudroja nemanāmu, bet efektīvu masu iznīcināšanas ieroci: ģenētiski modificētus kukaiņus, kuri izraisa krampjus blusām un lapsenēm-slepkavām. 30 gados viņš jau kļuva par Zinātņu akadēmijas locekli. Lai neitralizētu viņa izgudrotāja talantu, viņu ieceļ par lauksaimniecības ministru. Viņš pārvēršas vecā īgņā, viņam jau ir pāri sešdesmit un viņš atdusas uz lauriem.)
Jaasaka taa - filma bija garshiiga ;)Man patika ;)
09:01 am - Šorīt Rīgas tramvajos valda neliels apjukums
Publicēta: 08:14 01.03.2007.

Rīga, 1.marts, LETA. Šorīt Rīgas tramvajos valda neliels apjukums, mainoties biļešu tirdzniecības sistēmai, novēroja aģentūra LETA.
No šodienas Rīgas tramvajos vairs nav konduktoru. Tagad braukšanas biļetes jāiegādājas tirdzniecības vietās un tramvajā jākompostrē.
Šorīt daudzi pasažieri bija pārsteigti, tramvajos nesastopot konduktorus. Daļa izmantoja iespēju iegādāties biļetes pie tramvaju vadītājiem, arī pārkāpjot no otrā vagona pirmajā, daļa brauca kā "zaķi".
Kā novēroja aģentūra LETA, iedzīvotājiem neradās problēmas kompostrieru izmantošanā.
Kā ziņots, tramvaja biļetes tiek izplatītas 174 "Narvesen" un "Preses apvienības" tirdzniecības vietās, kā arī "Rīgas satiksmes" biļešu kasēs. Tirdzniecības vietas ir identificējamas pēc speciālas uzlīmes.
Tramvaju biļetēm ir atšķirīgs dizains. Iekāpjot tramvajā, tās jākompostrē vienā no trim salonā esošajiem elektroniskajiem kompostrētājiem.
Biļete būs derīga, ja uz tās uzdrukāts brauciena laiks, datums un tramvaja vagona numurs.
Elektroniskie kompostrētāji tika uzstādīti, lai atvieglotu norēķināšanās kārtību pasažieriem un ikdienas darbu "Rīgas satiksmes" darbiniekiem - galvenokārt transporta līdzekļu vadītājiem, kas veic arī biļešu pārdošanu. "Rīgas satiksmei" trūkst 500 konduktoru.
Līdz ar kompostrētāju ieviešanu tiks palielināts "Rīgas satiksmes" Kontroles dienesta pārbaužu skaits tramvajos. Kontrolieru skaits palielināsies par aptuveni 40 cilvēkiem.
Kompostrētāji ieviesti "Rīgas satiksmes" budžeta ietvaros. To iegāde un uzstādīšana izmaksājusi 365 000 latu. Plānots, ka minētā summa atmaksāsies šā gada laikā. "Ja nebūtu "zaķu", kompostieri atmaksātos triju mēnešu laikā," aģentūrai LETA norādīja uzņēmuma komercdirektors Igors Žagars.

nu, ko.. man laikam tramvaja iemeegjinaashana notiks sestdien :D
09:02 am - 1.marts - veesture
taatad.. ar ko mums ziimiigs 1.marts?
ko tad Leta mums piedaavaa shajaa dienaa atcereeties? :)
shis tas:

1565. - Tiek dibināta Riodežaneiro pilsēta.
1700. - Zviedrija ievieš pati savu zviedru kalendāru, mēģinot īstenot reformas Gregora kalendāram. 1712.gada 1.martā Zviedrija ievieš Jūlija kalendāru, bet 1753.gada 1.martā atgriežas pie Gregora kalendāra.
1872. - ASV tiek dibināts Jeloustounas nacionālais parks, kas ir pasaulē pirmais nacionālais parks.
1873. - Ņujorkas štata kompānija "E. Remington and Sons" sāk ražot rakstāmmašīnas.
1896. - Franču fiziķis Anrī Bekerels atklāj radioaktivitāti.
1912. - Amerikāņu armijas kapteinis Alberts Berrijs veic pirmo lēcienu ar izpletni no lidojošas lidmašīnas.
1966. - Padomju kosmosa zonde "Venera 3" ietriecas Venērā, kļūstot par pirmo kosmisko lidaparātu, kas nosēdies uz citas planētas virsmas.
1969. - Uzstāšanās laikā Maiami tiek apcietināts grupas "Doors" līderis Džims Morisons par atkailināšanos koncerta laikā.
1975. - Austrālijā sākas krāsainās televīzijas pārraides.
1978. - No kapsētas Šveicē tiek nozagts Čārlija Čaplina zārks.
1983. - Kompānija "Swatch" iepazīstina ar saviem pirmajiem pulksteņiem.
2002. - Raķete "Ariane 5" veiksmīgi nogādā orbītā 800 kilometru augstumā virs Zemes 8,6 tonnas smago vides novērošanas satelītu "Envisat", kas ir smagākā kosmosā nogādāta krava.

Latvijas Augstkalnu kluba (LAK) programmas "7 virsotnes Latvijai" gaitā 1998.gada 1.martā LAK komanda - Teodors Ķirsis, Imants Zauls, Juris Ulmanis, Aivars Prošenkovs un Evija Ķirse - veiksmīgi sasniedz Austrālijas augstāko kalnu Kostjuško.
2001.gada 1.marta vakarā Minhauzena muzejā un krogā Limbažu rajona Liepupes pagasta Duntē izceļas ugunsgrēks. Izdeg ēkas jumts, bēniņu izbūve, kā arī atsevišķas telpas pirmajā stāvā. Lai atjaunotu Minhauzena muzeju, tiek nodibināts Minhauzena fonds. 2005.gada 1.jūnijā jeb 32.maijā pēc barona fon Minhauzena laika skaitīšanas sistēmas Limbažu rajona Liepupes pagasta Duntē atklāj atjaunotajā Minhauzena muižā iekārtoto slavenajam melim veltīto muzeju.
2005.gada 1.martā čipsu ražotājā AS "Latfood" izceļas ugunsgrēks, liesmām izplatoties aptuveni 2500 kvadrātmetru platībā un dažās stundās faktiski nopostot uzņēmuma ražotni. Ugunsgrēku izdodas likvidēt pēc 29 stundu darba.
09:28 am - kashaks
miiluliishi :D

p

paareejie )
04:21 pm - iipashais kakju paveids :)
auto kakjis )
07:14 pm - jaadodas uz maajaam un shitaa.. :)
p

diena bija gana gara un intensiiva ;)
chau! :)
This page was loaded Oct 14th 2024, 11:19 pm GMT.