smth
January 29th, 2007 
08:31 am
nedeljas nogale visotalj intensiiva bija... tomeer izdevaas arii nedaudz atvilkt elpu..piektdienas vakars bija jauki paavadiits ar Inesi un Eliiziiti un picu Ziepiitii :) tieshaam no sirds paseedeejaam, uzsitaam klachu :)
sestdienas diena skolaa bija nedaudz pajukusi, taapeec ar abaam Lindaam un Kristu aizgaajaam garajaas pusdienaas uz Klondaiku :) Un tapa vesela kaudze ar bildeem meiteneem :) patiesiibaa visaas vinjaas trijas ir kaut kas :)Bet laikam visvieglaak ir ar mazo Lindu.. Lielaa Linda un Krista ilgaak jaakjer kadraa, lai bildes buutu labas ;) jaapaskataas shodien buus, ko var vinjaam aizsuutiit ;)
Peec skolas aizbraucu uz Kjengaragu pie radiem, svineet Aivarus un Kaarljus :) It kaa nebija nekaadas vainas, bet, kaa parasti, parunaajot ar Aivaru, atveeraas kaut kaadas sluuzhas un pazuda bremziite, un uznaaca lielais pinjkjskjis ;( Laikam vienkarshi esmu nogurusi buut stipra un visu lepni paceltu galvu paarciest... gribas, lai kaads pazheelo, samiiljo un atbalsta... nu, esmu es savaariijusi ziepes :( bet izlieto uudeni neizsmelsi ;( un es zinu, ka Tu man nepiedosi..
vakar vienkaarshi lielaako dienas dalju nobumbuleeju pa maajaam... vakaraa Inese atsuutiija tik miilju sms - "Cau, Zajac! Muusu tandeems vareetu uz briidi peec 2h atvest Tev pamestaas mantas un pie reizes pabiedeet kakji?! :) ko saki?". Nu, nevareeju es vinjaam pateikt nee ;) turklaat Tevis pirktais usb/mp3 speeleetaajs arii noderiigs ir ikdienaa :) kaut kaa piektdien biju iemaniijusies aizmirst to pie Ineses... paseeedeejaam chetrataa - es ar savu beernu (Dukseni) un vinja ar savu Eliiziiti :) Taa kaa Zuzei iestaajies kakju laiks, tad vinja taada dikti miilja palikusi un vairs neiekaustiija mazo Eliiziiti ;)
rezumeejums: visumaa bija labi, vieniigais juutos nedaudz nogurusi no dziives un saap sirds par to, kas noticis jau gadu atpakalj...
eh.. ja vien vareetu pagriezt laiku atpakalj....
10:21 am - Šonakt sals Skrīveros un Ainažos sasniedzis mīnus 24 grādus
Publicēta: 09:36 29.01.2007.

Rīga, 29.janv., LETA. Šonakt zemākā gaisa temperatūra bijusi Skrīveros un Ainažos, kur sals sasniedzis mīnus 24 grādus, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā (LVĢMA).

Rūjienā un Zosēnos gaisa temperatūra pazeminājusies līdz mīnus 21 grādam, bet Stendē, Skultē, Madonā un Zīlānos - līdz mīnus 20 grādiem. Daugavpilī pagājušajā naktī sals sasniedzis mīnus 19 grādus.

Mērenākais sals novērots Ventspilī, kur gaisa temperatūra bijusi mīnus 8 grādi. Pārējā Kurzemes piekrastē gaisa temperatūra svārstījās no mīnus 10 līdz mīnus 13 grādiem.

Rīgā savukārt zemākā gaisa temperatūra šonakt bijusi mīnus 12 grādi. Sinoptiķi ziņoja, ka pašlaik lidostas "Rīga" apkārtnē sals sasniedzis mīnus 21 grādu.

Visbiezākā sniega sega bija Skrīveros, kur tā sasniegusi 28 centimetrus, Ērgļos - 17 centimetrus, bet Stendē un Gaiziņā - 16 centimetrus.

LVĢMA speciālisti prognozēja, ka nākamajā naktī gaisa temperatūra pamazām paaugstināsies un sals kļūs mērenāks.



Ziema ir klaat ne pa jokam... :)
01:18 pm - vai tieshaam Latvija ir kugju nelaimju vieta? :)
viena meenesha laikaa 3 kugji cietushi negadiijumos:)
Iz Letas:

Kuģa "Mikhail Dudin" remonts varētu ilgt nedēļu
Publicēta: 13:10 29.01.2007.

Ventspils, 29.janv., LETA. Kravas kuģim "Mikhail Dudin" ir bojāta kuģa dzinēja vārpsta starp dzinēju un reduktoru, bet šādu bojājumu var likvidēt aptuveni nedēļas laikā, ja laikus ir pieejamas rezerves daļas, aģentūru LETA informēja Latvijas Jūras administrācijas Kuģu drošības inspekcijā.
Kā aģentūrai LETA paskaidroja inspektori, patieso iemeslu, kāpēc salūzusi dzinēja vārpsta, noteiks tikai pēc ekspertīzes. Kuģis patlaban pietauvots Ventspils ostā pie 5.piestātnes.
Kā ziņots, "Mikhail Dudin" Irbes jūras šaurumā radušies tehniski bojājumi, tas zaudējis gaitu un tuvojies sēklim. Sākotnējā informācija liecināja, ka kuģim varētu būt bojāta dzenskrūve, taču dzinējs darbojas.
Kuģis nosūtījis pieprasījumu pēc palīdzības 26.janvārī plkst.17.36, un tūlīt pēc tam uz notikuma vietu devies Jūras spēku Krasta apsardzes kuģis "Astra" un Ventspils ostas velkonis.
Pēc četrām stundām - plkst.21.37 - pabeigti sagatavošanās darbi un velkonis "Ventspils" uzsācis avarējušā kuģa vilkšanu uz Ventspils ostu, tādējādi draudi kravas kuģim novērsti.
Uz kuģa "Mikhail Dudin" atradusies desmit cilvēku apkalpe un krava - koka skaidu briketes. Kuģis reģistrēts ar Maltas karogu.
LETA jau ziņoja, ka 21.janvārī plkst.22.50 Irbes jūras šaurumā pie Sīkragciema bākas uz sēkļa uzskrējis kuģis "Nijord", kas pāris dienas vēlāk no sēkļa nocelts un nogādāts Ventspilī. Kuģa kapteinis bijis 1,4 promiļu alkohola reibumā, un tiek pieļauts, ka tieši šī iemesla dēļ kuģis avarējis.
Savukārt 15.janvārī netālu no Ventspils uz sēkļa uzsēdies sauskravas kuģis "Golden Sky", kura glābšanas darbi turpinās līdz pat šai dienai. Joprojām pastāv draudi, ka no kuģa var noplūst naftas produktu piesārņojums, turklāt jūrā var nonākt kālija sāls krava.
This page was loaded Oct 15th 2024, 3:18 am GMT.