smth
December 13th, 2006 
09:33 am
riita kafija ar Astru ierullee (lai gan kaada tur kafija? es dzeru karsto shokolaadi, bet Astra teeju) :)
09:39 am - Dead Can Dance - The carnival is over
Outside
The storm clouds gathering,
Moved silently along the dusty boulevard.
Where flowers turning crane their fragile necks
So they can in turn
Reach up and kiss the sky.
They are driven by a strange desire
Unseen by the human eye
Someone is calling.
I remember when you held my hand
In the park we would play when the circus came to town.
Look! Over here.
Outside
The circus gathering
Moved silently along the rainswept boulevard.
The procession moved on the shouting is over
The fabulous freaks are leaving town.
They are driven by a strange desire
Unseen by the human eye.
The carnival is over
We sat and watched
As the moon rose again
For the very first time.
11:42 am
peedeejo gadu laikaa esmu aarkaartiigi iemiileejusi vanilju. visaadas kosmetikas lietinjas ar vanilju, vaniljas sveces un viiraki, maajaas ir zaljaa teeja ar vanilju. tagad darbaa dzeru vaniljas kafijas peedeejo (diemzheel :( ) kruuzi. Koleegje no Briseles iipashi man mekleeja un atveda riktiigi melno shokolaadi ar vanilju :)
karstaa vasaras dienaa gan taa vanilja ir nedaudz par saldu, bet tikliidz kljuust veesaaks, taa vanilja ir tieshi laikaa! :)

Pusdienslaikaa jaaiziet liidz Duni veikalam iepirkt visaadas smarzhiigaas sveces darbam - ziemassveetku sajuutas radiishanai. Shogad pirmo gadu man darbaa nav adventes vainags. Vienmeer biju centiiga un nopirku, bet ne shogad. Laikam tas ir taadeelj, ka maajaas tas ir paraadiijies. Toties shoriit man bija vaaja sirds un nespeeju paiet garaam pukju veikalam - nopirku puansetiju. tagad taa gliishi staav manaa zaljajaa kabinetaa uz mana ar papiiriem paarpildiitaa rakstaamgalda. Sarkano lapinju gan vareeja buut nedaudz vairaak, bet vienalga - ir smuki :) Beidzot ir shii sveetku tuvoshanaas gaisotne juutama :) Peec Duni apmekleejuma buus arii smarzha kabinetaa:), un vakaraa jaasanjemas un jaaaiziet liidz Florai peec piparkuukaam :) Un tad jau buus tieshi taa, kaa vajag :D
Pietruukst tikai sniegs. Bet es zinu, ka arii tas noteikti buus!
02:10 pm - it kā arī sniegs kaut kur bijis..
Latvijas austrumos uzsnidzis sniegs

LETA
13. decembris 2006 13:17

Delfi

Naktī uz trešdienu Latvijas austrumos uzsnidzis sniegs, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā (LVĢMA).
Skrīveros uzsnigusi sešus centimetrus bieza kārta. Alūksnē tā sasniegusi četrus centimetrus, Zosēnos - vienu centimetru, bet Gulbenē un Zīlānos - piecus milimetrus.
Naktī uz trešdienu Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra noslīdēja līdz 0 grādu atzīmei.
LVĢMA speciālisti norādīja, ka sniegs nokusīs ceturtdien, kad gaisa temperatūra Latvijā sasniegs plus 6, plus 11 grādus. Trešdien Latvijas austrumos gaidāms slapjš sniegs.
Nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā laiks kļūs vēsāks, tādēļ speciālisti paredz, ka varētu izveidoties paliekoša sniega sega, kas Latgalē un Vidzemē varētu saglabāties arī līdz Ziemassvētkiem. Savukārt varbūtība, ka Kurzemē Ziemassvētkus varētu sagaidīt ar sniegu, ir neliela.


gribu sniegu!!! un ziemu arii!!!!!
02:29 pm - Taa arii vajag tiem piipmanjiem! :)
Iz Letas:

"Gada laikā akcīzes nodokli cigaretēm dubultos
Publicēta: 12:20 13.12.2006.

Rīga, 13.dec., LETA. Gada laikā trīs reizes paaugstinot akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem, tas līdz 2008.gada 1.janvārim vairāk nekā dubultosies, paredz šodien Saeimas Budžeta un finanšu komisijas galīgajā lasījumā atbalstītie grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli".
Patlaban nodoklis par 1000 cigaretēm ir 7,6 lati plus 14,8% no maksimālās mazumtirdzniecības cenas.
Grozījumi paredz, ka pirmais pieaugums būs no 2007.gada 1.janvāra, kad nodoklis būs 8,4 lati plus vēl 19,2% no maksimālās mazumtirdzniecības cenas. Līdz ar to, pēc aģentūras LETA aprēķiniem, viena cigarešu paciņa no 1.janvāra varētu maksāt vidēji par 20 santīmiem dārgāk atkarībā no cigarešu markas.
No nākamā gada 1.jūlija nodoklis būs 10 lati plus 25% no maksimālās mazumtirdzniecības cenas, bet no 2008.gada 1.janvāra - 17,8 lati plus 32% no maksimālās mazumtirdzniecības cenas.
Veselības ministrs Gundars Bērziņš (TP) iepriekš informēja, ka akcīzes nodoklis turpmākajos gados palielināsies 2,5-3,1 reizi, līdz ar to 2009.gadā cigarešu paciņa maksās no 2,5 līdz trīs latiem, kā tas pašlaik ir vecajās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs.
Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Latvijas biroja vadītāja Aiga Rūrāne aģentūrai LETA iepriekš uzsvēra, ka cenu celšana ir viens no labākajiem veidiem, kā samazināt cigarešu pieejamību, it īpaši jauniešiem. Pēc viņas teiktā, akcīzes nodokļa celšana ir viens no instrumentiem, ko PVO iesaka valstīm, jo šāds solis samazina cigarešu pieejamību un līdz ar to arī patēriņu."

varbuut mazaak kljuus to kuupinaataaju.kriit uz nerva tie vaajpraataa. iipashi tie, kas nereekjinaas ar to, ka turpat blakus ir cilveeki, kurie vienkaarshi ciest nevar piipeeshanu/tabaku.

hmmz, peedeejaa laikaa shii piipeetaaju lieta ir kljuvusi veel aktuaalaaka nekaa ieprieksh. Ja ieprieksh man piemetaas tikai klepus no duumiem, tad tagad jau saak mesties pilniigi nelaba duusha no taas duumu smakas.
05:09 pm
diena pagaaja - pussakariigi. kaut ko esmu izdariijusi, kaut ko neesmu dariijusi. ne viss, kas bija plaanots, ir izdariits.. tas skumdina nedaudz.
iemiileejos Dimantinja atvestajaas Toms konchinjaas Golden Toffees ;)kaut kas tajaas ir narkotisks - saac grauzt un nespeej apstaaties vairs ;D Maajaas to konfekshu kasti labaak nenest - vienaa vakaraa taa pazudiis :)) Mans kaarais zobs padara mani vaaju :)
pozitiivi, ka komandeejuma laikaa par sabiedrisko transportu izteereetaa naudinja ir ienaakusies kontaa - galu galaa arii 15 lati ir nauda :) Varees daavanaas to ieguldiit.
Jaadodas maajaas Duksene samiiljot. Vakar taa forshi abas chucheejaam - atkal vinja gulj man uz galvas - uz mana spilvena :D Forshs tas spalvu viishkjis ir :) Atvaljinaajuma laikaa to izlutinaaju - dodot divreiz dienaa konservus, tagad siikaa zhurka vienkaarshi pieprasa konservus arii vakaraa :) un es nespeeju vinjai atteikt :) Miilu vinju aarpraataa :)
05:37 pm - Sakariigaakais skolotaajs... Suminaajumi manai Sanitai :)
Par Rīgas "sakarīgāko skolotāju" atzīst Sanitu Mežinieci
Publicēta: 16:56 13.12.2006.

Rīga, 13.dec., LETA. Rīgas Skolēnu domes (RSD) akcijā par "Rīgas sakarīgāko skolotāju" atzīta Rīgas 18.vakara (maiņu) vidusskolas vēstures skolotāja Sanita Mežiniece.
2.vietu šajā akcijā ieguva Rīgas Hanzas vidusskolas vēstures skolotājs Jānis Bebers, bet 3.vietu - Rīgas 64.vidusskolas fizikas skolotājs Māris Zariņš.
Laureātus kopā ar pārējiem 49 akcijas "Rīgas sakarīgākais skolotājs" finālam izvirzītajiem pedagogiem no 23 skolām RSD pārstāvji šodien godināja Rīgas 2.vidusskolā.
Pasākumā viesojas arī izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža (ZZS), kura pauda, ka skolotājiem nekad neesot par daudz pateikt paldies, jo viņiem jāpaveic neiespējamais - jābūt visgudrākajiem, visskaistākajiem, visdrošākajiem. Viņa norādīja, ka sākumā uz skolu atnāk mazs bērniņš un skolotāji viņu veido par zinātnieku, ministru, prezidentu vai vienkārši darba darītāju.
Savukārt Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas vadītāja Baiba Brigmane (JL) norādīja, ka "sakarīgākā skolotāja" tituls ir lielākā atzinība, jo to piešķīruši skolēni. Viņa pauda prieku, ka arī daudzi pašvaldības godalgas "Zelta pildspalva" saņēmēji atzīti pat "sakarīgākajiem skolotājiem".
Pasākuma laikā varēja apskatīt arī Rīgas skolēnu rokdarbu un amatniecības darbu izstādi. RSD pārstāvji skolotājiem bija sagatavojuši gan muzikālus priekšnesumus, gan konkursu, kurā viņiem vajadzēja atbildēt uz dažādiem jautājumiem, kurus apgūst skolā.
Finālam skolēni izvirzīja arī Ivetu Daudi no Āgenskalna ģimnāzijas, Dinu Lazdovsku un Daci Simsoni no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, Aiju Liepu un Ivetu Ļvoviču no Kārļa Videnieka Rīgas 77.vidusskolas, Guntu Gultnieci un Ritu Medni no Natālijas Draudziņas ģimnāzijas, Sandru Slavinsku un Uldi Heidingeru no Rīgas Angļu ģimnāzijas un Zaigu Čerkovsku no Rīgas Centra Humanitārās vidusskolas.
Tāpat apbalvoti Rīgas Hanzas vidusskolas pedagogi Agnese Mīļā, Edgars Šulcs, Imra Rozentāle un Mairita Neilande, Rīgas Komercģimnāzijas skolotāja Ilze Jākobsone, Rīgas Kultūru vidusskolas pedagogs Francisko Havjers Fernandess Kruss un Rīgas Purvciema Amatu skolas skolotāja Sarmīte Kudiņa.
No Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas tika apbalvoti skolotāji Dace Andžāne, Dainis Kriķis, Edgars Grīnis, Inese Bautre, Kristīne Ševčenko, Maija Balode, Vivija Slītere un Zaiga Tenisone, no Rīgas 2.vidusskolas - Gunārs Cakuls - Strods un Raita Liepiņa, no Rīgas 3.vidusskolas - Anita Rozenblate, Aleksejs Jurenoks un Inga Vanaga.
Skolēni par "sakarīgāko skolotāju" atzinuši arī Vēsmu Kalniņu no Rīgas 6.vidusskolas, Dainu Gžibovsku no Rīgas 47.vidusskolas, Karīnu Freibergu no Rīgas 49.vidusskolas, kā arī Rīgas 62.vidusskolas pedagogus - Andri Lapsu, Birutu Arāju, Daci Daili, Ivetu Saulgrāvi, Jūliju Plociņu, Līgu Lapiņu, Māru Pauzeri un Sanitu Brišku.
RSD apbalvoja arī Rīgas 64.vidusskolas pedagogus Diānu Ruļuku un Inesi Peteri, Rīgas 84.vidusskolas skolotājus Ingu Mastiņu un Diānu Orbidāni, Rīgas 95.vidusskolas pedagogus Astrīdu Celitāni un Natāliju Koļcovu, kā arī Maiju Berķi no Rīgas 96.vidusskolas un Sandru Falku no Ziemeļvalstu ģimnāzijas.
Kopumā akcijā piedalījās 2694 skolēni, kuri ieteica 249 skolotājus no 60 Rīgas skolām. Īpaši aktīvi akcijā piedalījās Rīgas 62.vidusskolas, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas un Rīgas Hanzas vidusskolas skolēni.
Projekta mērķis bija nepilna mēneša laikā ar skolēnu balsu palīdzību noskaidrot, kuri ir Rīgas "sakarīgākie skolotāji", un pateikt viņiem paldies par ieguldīto darbu un pūlēm, atgādinot pedagogu nozīmi skolēnu dzīvē.
Akciju otro gadu rīkoja RSD Kultūras komiteja no 23.oktobra līdz 17.novembrim. Tajā varēja piedalīties jebkurš Rīgas vispārizglītojošo skolu audzēknis, nobalsojot akcijas mājaslapā.
Savukārt 15.decembrī no plkst.18 līdz 22 Natālijas Draudziņas ģimnāzijā notiks RSD semestra noslēguma pasākums "Zvaigžņu balle".
05:45 pm
tikko zvaniiju Sanitai ieprieksh mineetaa ieraksta sakaraa - vinja jutaas patiikami paarsteigta ;)un izklausiijaas arii apmulsusi :)
manupraat, tas ir baigi labi, ka tev ir draugi un vari priecaaties liidz ar savu draugu par kaadiem vinja panaakumiem un just liidzi beedaas ;) nabags tagad nezina, kuriem beerniem konchinjas par shitaadu godu (kaut arii tikai laureaata godu) pateikties ;))
bet ir labi! es tieshaam no sirds priecaajos par vinju! :) priecee arii tas, ka beerni vinju miil un atbalsta vinjas darbiibu! :)
11:25 pm
kaapeec atteikshanaas neveicina patiesu aizmirshanu?
This page was loaded Oct 15th 2024, 5:15 am GMT.