smth
Commenting To 
8th-Mar-2007 02:50 pm - Iesaldē "Parex bankas" tirdzniecības kontu ASV
Publicēta: 14:45 08.03.2007.

Vašingtona, 8.marts, LETA. ASV Vērtspapīru un biržu komisija (SEC) saņēmusi tiesas rīkojumu iesaldēt Latvijas bankas "Parex" tirdzniecības kontā esošos finanšu aktīvus trīs miljonu ASV dolāru (1,6 miljonu latu) vērtībā.
Secināts, ka šis konts izmantots krāpnieku mahinācijās ar vērtspapīriem, atsaucoties uz trešdien izplatīto SEC paziņojumu, vēsta "MarketWatch.com".
Izmantojot tirdzniecības kontu "Parex", nezināmi ārvalstu brokeri laika periodā no 2005.gada decembra līdz 2006.gada decembrim iegādājās 15 kompāniju akcijas, kuras tiek kotētas vērtspapīru tirgū "Nasdaq", un veicināja pieprasījumu pēc konkrētiem vērtspapīriem ar mērķi mākslīgā veidā palielināt to vērtību, vēlāk pārdodot akcijas par ievērojami augstāku cenu.
Tādejādi krāpnieki nelegāli ieguva vismaz 732,941 miljonu dolāru (391,4 miljonu latu) peļņu.
"Parex" konts tika uzturēts ASV bankā "Pinnacle Capital Markets". Konta īpašnieki ir no Krievijas, Lietuvas un Britu Virdžīnu salās, norādīja SEC pārstāvji.
Mahinatori nelegālā veidā rada piekļuvi investoru tiešsaistes tirdzniecības kontiem septiņās lielās brokeru kompānijās un viņu vārdā iegādājās "Nasdaq" kotēto kompāniju akcijas, tādējādi mākslīgā veidā palielinot to vērtību un pārdošanas apjomu. Vēlāk krāpnieki pārdeva sev piederošās akcijas ar ievērojamu peļņu.
Nelegālajās darbībās izmantoti aptuveni 40 tiešsaistes vērtspapīru tirdzniecības kompāniju konti, tostarp "TD Ameritrade", "E-Trade", "Charles Schwab", "Scottrade" un "Vanguard".
SEC vēlas atgūt krāpnieku rokās nonākušus līdzekļus, kā arī saukt krāpniekus pie atbildības. Turklāt SEC vēlas panākt, lai "Parex" atgrieztu visus aktīvus, kurus viņi, iespējams, ieguvuši augstākminēto procesu rezultātā.


cik miilja zinja :)))
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
This page was loaded Oct 15th 2024, 1:12 am GMT.