smth
Rīgā un Stendē pusotras diennakts laikā sasnigusi divu dekāžu nokrišņu norma 
10th-Mar-2009 11:26 am
Publicēta: 11:08 10.03.2009.

Rīga, 10.marts, LETA. Rīgā un Talsu rajona Stendē pusotras diennakts laikā sasnigusi divu dekāžu nokrišņu norma, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā.
Laikā no 8.marta plkst.20 līdz 10.marta plkst.8 Rīgā nokrišņu daudzums bijis 22,7 milimetri, kas ir nedaudz vairāk nekā divu dekāžu norma. Snigšanas rezultātā galvaspilsētā izveidojusies 11 centimetrus bieza sniega kārta.
Stendē šajā pašā laika posmā nokrišņu daudzums bijis 20,3 milimetri, kas arī ir vairāk nekā divu dekāžu norma. Stendē sniega sega papildināta ar 20 centimetru biezu sniega kārtu.
Vēl divu dekāžu nokrišņu norma sasnigusi arī Limbažu rajona Skultē, Dobelē un Valmieras rajona Rūjienā, taču šajās pilsētās snigšana nav bijusi tik intensīva.
Vismazāk - tikai 3-4 milimetri - nokrišņu bijis Liepājas rajona Pāvilostā, Liepājā un Daugavpilī. Savukārt Ventspilī un Talsu rajona Kolkā nokrišņu daudzums ir bijis no 1,1 līdz 1,6 dekādes normām. Ventspilī sniegs sasnidzis deviņu centimetru biezumā, bet Kolkā - 15 centimetru biezumā.
Sinoptiķi skaidro, ka, veidojoties gubu mākoņiem, nokrišņu daudzums dažādās vietās, kas atrodas pat viena otrai tuvu, var būt ļoti atšķirīgs.
Jau ziņots, ka šodien dienas laikā brīžiem snigšana mitēsies, bet brīžiem atkal gaidāms sniegs.
Jau no rīta sniegs bija pārstājis snigt Liepājā, Pāvilostā, Rucavā, Alūksnē, Gulbenē, bet pārējā Latvijā ar dažādu intensitāti šorīt turpinājās snigšana.
This page was loaded Oct 12th 2024, 11:22 pm GMT.