smth
 
23rd-Oct-2008 09:19 pm
Atkal nogurums ir liels. Visa diena uz kaajaam. No riita jau ap pusdesmitiem izkasiijaamies no viesniicas. Un tikai pirms pusstundas atgriezaamies. Gandriiz visa diena pa vatikaanu. Vispirms pasta apmekleejums – nosuutiiju atklaatnes gan mammai un teetim, gan hk, gan abaam meiteneem. Lai vinjiem arii ir prieks ;) buus vinjiem romas skati un vatikaana pastmarkas un ziimogi.
Peec tam katedraales apmekleejums. Tomeer tas, ko redzeeju iekshaa, paarsteidza un aizkustinaaja. Aizgaaju arii uz luugshanu telpu. Nezinu, kas notika, bet vienkaarshi atveeraas iekshaa kaut kaadas sluuzhas tajaa mirklii, kad nometusies celjos skaitiiju teevreizi un skatiijos uz monstranci. Asaras bira kaa pupas. Viss, ko es luudzu, ir tas, lai maniem vecaakiem viss ir kaartiibaa un vinji veel labaa veseliibaa labi dziivo un lai man viss ir kaartiibaa. Peec tam visu katedraali izstaigaajaam, apskatiijaam.

katedrale

katedrale

katedrale

katedrale

Veelaak uzkaapaam augshaa, apskatiit gan romu, gan vatikaanu no augshas. Burviigi! Zheel gan, ka bija nomaacies laiks un paaris laases pat uzlija, tomeer skatu tas iipashi nesabojaaja.

no augshas

no augshas

no augshas

no augshas

no augshas

Peec taa visa apskates, aizdevaamies iepirkt visaadas lietas.. es nopirku baltu ar pukjiiteem izrakstiistiitu rozhukroni mammai, taadu pashu melnu sev un rozhu koka rozhukroni arii sev. Patiesiibaa ar to balto un melno shkjiet, ka zinu, kaa dariishu – balto tagad jau aizvediishu mammai un teetim. Un laikam jau tad, kad mamma mirs, to balto doshu vinjai liidzi, bet melnais buus teetim. Un man pashai paliks sarkanais – smarzhiigais. Nezinu, varbuut veel parunaat ar mammu par to vajadzees – ko vinja pati par to domaa.
Peec tam beidzot devaamies uz vatikaana muzejiem – skatiit rafaeelu un siksta kapellu. Gan jau ka vareetu un vajadzeetu visu apskatiit, bet kaut kaa... nu, nezinu.. jaa, redzeeju rodeena „domaataaju”, bet neaizkjeera. Toties shoreiz mana glezna bija viena dalii glezna. Nosaukumu gan neatceros. Vajadzees netaa pamekleet. Ar kraasu uzrunaaja – tas dzelteniigi zilais. Un tie cilveecinju un enjgjelju teeli...
Siksta kapella. Tomeer paarsteidza. Nebiju domaajusi, ka tur ir TAAAAA. Un to ir radiijis cilveeks. Milziiga pateiciiba jaaizsaka mikelandzhelo un paareejiem, kas radiija sho briinumu. Tomeer jaatziist, ka taas visas kraasas un teeli neiedarbojaas nomierinoshi. Vismaz uz mani nee. Driizaak rosinaaja uz taadu kaa zinaamu nemieru. Un lika domaat, domaat, domaat. Protams, peec siksta kapellas apmekleejuma bija paarsaatinaajums. Taapeec devaamies vienkaarshi pastaigaat pa pilseetu, paveerot taas dziivi, apeest saldeejumu, apluukot veikalus.
Iekliidaam vienaa graamatniicaa, kas man ne tik daudz atgaadinaaja graamatniicu, cik antikvariaatu. Smarzhoja pa vidu starp biblioteeku un antikvariaatu ;) iegaajaam tur taadeelj, ka skatlogaa bija kakju bilzhu graamata. It kaa tikai 25 eiro.. bet.. tik bieza un smaga.. noleemu atteikties. Negribeejaas staipiit :>
Saldeejums? Panjeemu zemenju un kjirshu. Zemenju likaas sinteetisks, bet kjirshu bija it kaa ok. Beigaas gan nedaudz noshkjebinaaja ;) laikam tomeer esmu plombiirveidiigo saldeejumu cieniitaaja :> neteikshu, ka baigi sajuusminaaja. Bet, nu, kjekjiisiiti var ielikt, ka tas izdariits.
Peec tam klejojaam pa veikaliem. Vispaar shobriid par veikaliem man ir taads spriedums – ir taadi veikali, kur viss ir vienai sezonai – taads nekaads. Un beigaas uzkliidaam normaalu iepirkshanaas ielu, kur brendi mijaas ar mango u.c. taada vidusmeera veida veikaliem. Ienaacaam veikalinjaa, jo skatlogaa bija dikti smukas mantas.. ak, kas tur par svaarkiem, kleitinjaam un meeteliishiem bija... vieni svaarki bija taa iepatikushies, ka pat uzlaikoju... laikam vien labi bija, ka vinjiem nebija mans izmeers ;D jo saaku kljuut jau tik nepraatiiga, ka buutu gatava pirkt svaarkus no smuka peleeka siikruutaina auduma ar izshuutaam pukjeem priekshaa... kad turi tieshaam labas kvalitaates mantu rokaas, saproti, par ko esi gatavs to pikji maksaat. Un nav zheel. Tomeer atziishu – pietruukst ierasto veikalu tiiklu, kur nopirkt ikdienai dreebiites. Varbuut shamajiem nemaz taadu sheit nav?
Vaardu sakot, diena visnotalj piesaatinaata un nogurdinosha ir bijusi. Tagad dushaa un laikam guleet.
This page was loaded Oct 13th 2024, 9:26 am GMT.