smth
 
16th-Sep-2008 09:01 am
nu tad beidzot!
ja godiigi, liidz pat shim briidim iisti nesapratu, kaada iksa peec mums vajadziigi dazhi sekretariaati un arii dazhas ministrijas. nez, man shkjiet, ka arii beernu ministriju patiesiibaa vareetu likvideet un sadaliit pa sastaavdaljaam - dalju tiesminam, dalju lm, dalju iekshminam - taa, kaa tas bija agraak. lai gan, ja buus, taa, kaa godzha teica, ka iumsilu pievienos beernu ministrijai, tad beidzot vinjiem saaks kratiities galvas un vairs nevarees shamie teikt, ka vinji ir "lietussarga" ministrija. man jau shkjiet, ka iumsilu vareetu zem tiesmina, lm un izma pastumt, bet nu,labi :)) tas ir mans personiigais viedoklis :) struktuurfondu iipashais ministrs..nu, galu galaa shamie vienalga darbojas ieksh fm un reaali patiesiibaa nav nekaadu probleemu, manupraat, to visu normaali ieintegreet ieksh finmina. iumepls... satminam :> cilveekam-rakjetei buus ar ko nodarboties ;))) lai gan.. incanti patiesiibaa, kaapeec godzha to iumpelsu zem izma stumj apakshaa? bet varbuut shiis nedaudz jokainaas sabiidiishanas kopaa ir saistiitas tikai un vieniigi ar partiju lietaam? ai, nu, labi :) vai nav vienalga, ka tik visiem no taa labaak :> lai gan... bazha nedaudz maac par stabilitaati... nu, ko - veerosim, kas notiks taalaak. protams, ka apdaliitaas partijas var saakt aurot par to, ka vinjiem ministru ir palicis mazaak...
buus tejaateris.



papildināta - Godmanis tomēr izšķīries par īpašu uzdevumu sekretariātu likvidēšanu un RAPLM apvienošanu
Publicēta: 08:18 16.09.2008.

(Papildināts virsraksts un viss teksts.)

Rīga, 16.sept., LETA. Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) tomēr izšķīries par īpašo uzdevumu sekretariātu likvidēšanu un pēc reģionālās reformas pabeigšanas - arī par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) apvienošanu ar Vides ministriju.
To šorīt intervijā Latvijas Televīzijas rīta raidījumā atzina premjers.
Par lēmumu pārstrukturēt valdību vakar tika informēta koalīcijas padome.
Pēc Godmaņa teiktā, īpašu uzdevumu sekretariāti tiks "iestrukturēti" citās institūcijās.
Īpašu uzdevumu sekretariātu Eiropas Savienības (ES) līdzekļu apguves lietās iekļaus Finanšu ministrijā, Integrācijas lietu sekretariāta pārraudzītās tēmas, piemēram, mazākumtautību programmas un sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām "iestrukturēs" Bērnu un ģimenes lietu ministrijā.
Visgrūtākais lēmums, pēc Godmaņa teiktā, ir par Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta nākotni. Tā funkcijas un uzdevumi varētu tikt nodoti pašiem resoriem, kas iesaistīti projektu īstenošanā, vai arī varētu veidot īpašu aģentūru pie valdības.
Savukārt vēl tālākā nākotnē jeb pēc tam, kad tiks pabeigta reģionālā reforma, vienā ministrijā būtu jāapvieno RAPLM un Vides ministrija, uzskata premjers.
Kā atzina Godmanis, ir zināma pretruna starp attīstību un vidi, taču šo pretrunu būtu svarīgi atrisināt vienā resorā un tad ar kopēju nostāju nākt uz valdību.
Premjers uzskata, ka, īstenojot šīs iecerētās strukturālās izmaiņas, līdzsvars koalīcijā un valdībā "principā saglabātos".
Īpašu uzdevumu ministrs ES līdzekļu apguves lietās patlaban ir Normunds Broks (TB/LNNK), īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās - Oskars Kastēns (LPP/LC), īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās - Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) virzītā Signe Bāliņa.
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs patlaban ir Edgars Zalāns (TP), bet vides ministrs - Raimonds Vējonis (ZZS).
Kā ziņots, iepriekš pret sekretariātu likvidēšanu visvairāk iebildumus pauda tieši ZZS. ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis augusta beigās aģentūrai LETA atzina, ka Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta likvidēšana var izraisīt neprognozējamas sekas valdības koalīcijā.
This page was loaded Oct 13th 2024, 11:15 am GMT.