x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Tas nav Mēbiusa ceļš

2004. gada 14. jūlijs, 2:25 am, 22 atsauksmes / pievienot vēl

Es Cibā esmu ilgi, taču vēl joprojām to nespēju saprast. Kā iespējams uzrakstīt puslīdz garu pukstu un saņemt tikai dažus komentārus. Un uzrakstīt dažus vārdus un komentāru būs ap 50. Jau kopš pašiem Pirmsākumiem vēroju savu frendlisti un nespēju to saprast. Šajā gadījumā nav nekādas nozīmes pat tiem mistiskajiem 75 simboliem. Vienīgais, ko pagaidām esmu izlobījis, tekstam ir kaut kāda sakarība ar šī puksta rakstītāju. To, kā viņu uztver pārējie. Kam viņam būtu jābūt. Piemēram, [info]gorgona. (Bet tas ir tikai piemēram!) Viņa uzraksta vienkāršu, parastu, ikdienišķu pukstu. Un par to tiek izteikti, piemēram, 15 komentāri. Tad, tajā pašā dienā, viņa uzraksta diezgan filosofisku pukstu par kaut ko līdzīgu dzīves mērķim un saņem, piemēram, 7 komentārus. Vēl vēlāk viņa uzraksta kaut ko dziļi filosofisku un izsaka savu domu tikai pāris teikumos (īsos tomēr lasa biežāk), par to saņemot, piemēram, 3 vai mazāk komentārus. Kāpēc tas tā? Krītas kvantitāte, ceļas kvalitāte..? Vidējais statistiskais cibiņš ir sekls?
(Protams, es būtu varējis iztikt bez raison d'être pieminēšanas, taču ticamības labad man bija vajadzīgs reāls un (vēlams) zināms cibiņš.)

Mjā, kādu laiku nebiju ieskatījies savā userinfo lapā. Un tagad paskatījos un ievēroju, ka ir nelielas izmaiņas manā friend-of statusā. [info]affair mani izmetis no draugiem. «Vai man labāk kļuva? Varbūt. A varbūt arī ne.» (Gustavo) Parasti gan es tā kā nedaudz uzmetu lūpu, ja kāds mani izmet no draugiem. Tomēr.. Tāds kā neliels un netīšs aizvainojums jau rodas, jo man nekad nav skaidrs, ko es tādu esmu vai neesmu izdarījis, ka kāds ar mani vairs negrib draudzēties. Skaidrs, ka pamatojuma tam nav, taču vai tad es sev varu ko padarīt..? Taču šoreiz man tiešām bija vienalga. Man nebija skaidrs, kāpēc viņš (šķiet, ka "viņš") mani pievienoja savam draugu sarakstam, un tagad, pāris mēnešu laikā uzrakstījis vienu vienīgu komentāru manā žūrnālā, izmeta no tā. Lai gan arī "izmeta" ir pārāk spēcīgs vārds, taču tas, manuprāt, vislabāk piedienas atbrīvoties-no-virtuālā-drauga darbībai.
Un otra izmaiņa ir [info]munky parādīšanās šajā sarakstā. Jau vakar no viņa noskaidroju, ka izmēram ir nozīme (izlasi viņa komentāru iepriekšiepriekšējajā pukstā).

Vispār jau diezgan neticami un reizē arī likumsakarīgi. Es pierakstīju šīs domas un tad atradu pukstu, kuru rakstījis [info]klukucis un izrādās – viņš reiz domājis gluži tāpat (un nedaudz no šī). Tikai viņš, protams, izteicies īsāk par mani. Bet doma viena un skaidra. Žēl. Bļāviens! Mēs pat izvēlējāmies vienu un to pašu apzīmējumu – "sekls".

Bet es..? Es neko. Es turpināšu rakstīt pēc iespējas un varēšanas reti, toties daudz. :) Iespējams, ka "krītas kvantitāte, ceļas kvalitāte..?" es neviļus cenšos attiecināt uz saviem pukstiem. Ar "kvantitāte" domājot "frekvence".

♪♬: Catatonia – Apple Core
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: par milzummilzīgo ..

2004. gada 19. jūlijs, 5:54 pm, 5 atbildes / atbildēt

par milzummilzīgo rispekt
nu jā, Tev taisnība. arī tā ir. un arī tas nav godīgi. tas ir gluži tāpat kā valdība un parastā tauta, kā biezie un parastā tauta, kā.. ka ir vieni un ir otri. ka tikai pirmie drīkst ko noteikt un ka tieši viņiem prasīs, kā jābūt. piemēram.
bet katrs taču ir īpašs, katram jāpajautā, ko tieši viņš domā, ko tieši viņš grib. vai viņa. katrs ir īpašs un visi ir vienlīdzīgi. tieši tamdēļ esmu nolēmis nekad nelietot uzrunu kungs vai kundze. bet es novirzījos no tēmas.

un par tiem garumiem. :)
skolā arī mani rakstītie darbi nebija no tiem īsākajiem. ar garumiem gan nemērījāmies, tāpēc nezinu, cik tieši. :) mjā, skolā gan es domrakstus tikpat kā nekad nerakstīju. es rakstīju sacerējumus. šī vārda vistiešākajā nozīmē. :) es vienkārši nevaru būt atklāts, rakstot par, piemēram, "Straumēniem" vai "Dvēseļu puteni". tur nu varu tikai sacerēt. :) bet par to jau reiz rakstīju. un ģimnāzijā mācījos humanitārajā klasē, tāpēc mums nekādu tādu ierobežojumu nebija. :)

un vēl.. ca.. cat..
šī dziesma gan nav nekas īpašs, manuprāt. un arī viss albums tāds diezgan popsīgs. taču vispār man Catatonia patīk. viņu debijas albums "International Velvet" (1998) ir vienkārši brīnišķīgs. tiešām überübersmuki. :) iespējams, ka Tu jau pati to zini.
viena no manām pašām mīļākajām dziesmām ir no šī albuma – "Don't need the sunshine". tikai ģitāra un Čerisas Metjūsas bērnišķīgā / brīnišķīgā balss. un dziesmas vārdi. (vēl gan neesmu sapratis, ko viņa tur sākumā stāsta.) ..but you don't need the sunshine, you don't need the good times, don't need anything anyone's giving, and I don't mind your lies, so keep on talking. ..if you are lonely, believe – every single word is true.. viļņu skaņas dziesmas beigās.
un mana žūrnāla otrais virsraksts (kas redzams userinfo lapā) arī ir no šīs dziesmas. :)
ļoti patīk šis albums. un tā ir bieži vien, ka debijas albums kādai grupai vai vienkārši mūziķim man patīk daudz labāk par nākošajiem. kaut vai, piemēram, Morcheeba, Daft Punk, De | Phazz.. bet šis albums satur, manuprāt, vēl nesamaitātos gabalus. :) pirmā dziesma – "Mulder and Scully" – things are getting strange, I'm starting to worry. this could be a case for Mulder and Scully.. tāpat arī "I am the mob" – I put horses heads in people's bed, 'cause I am the mob. :) (mob – mafija) un "Road rage".. mm.. "Part of the furniture"..
hmm.. ja par mūziku, tad es vienkārši nespēju saturēt. :)

tvī: ak, es nespēju..

2004. gada 21. jūlijs, 12:19 pm, 4 atbildes / atbildēt

ak, es nespēju atturēties (ne jau tāpēc, ka man vienmēr ir taisnība, bet reiz savas muzīkas klausītājas gaitas sāku ar Catatonia tieši ;)
International Velvet gan bija otrais disks, pirmais bija Way Beyond Blue, kas ir vienkārši dievīgs indie popa paraugs manā izpratnē. IV jau bija popsīgāks, bet tas nekas, tas ir labākais, kas viņiem bija. Man šķiet, ka savu disku (ak, atmiņu uzplūdi - toreiz pat veikalos to atrast nespēju un sūtināju no kaut kurienes. vispirms gan man atsūtīja kaut kādu Katatonia, metālistus or smth) es nospēlēju tā, ka sāka pārlekt vietām. Bet tas nav svarīgi. Un viss tas disks ir tik nenormāli piepildīts ar atmiņām, ka es nevaru pilnīgi.
Equally Cursed and Blessed gan man nepiedūra īpaši un to pēdējo es pat neesmu nolādējusi :/
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Pakļaujoties rakstiem..

2005. gada 28. marts, 11:33 am, 3 atbildes / atbildēt

Pakļaujoties rakstiem presē un Taviem vārdiem, :) es beidzot gandrīz, gandrīz esmu ticis pie šī albuma. Pagaidām pietrūkst tikai trīs dziesmas, kas palēnām nāk.
Tas patiešām ir ļoti labs! Un to es saku, vēl nedzirdējis albumu pilnībā.

tvī: Way Beyond Blue? Man ir..

2005. gada 28. marts, 1:51 pm, 2 atbildes / atbildēt

Way Beyond Blue? Man ir legālais ;)
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Meh.. Atradi tomēr..

2005. gada 28. marts, 1:54 pm, 1 atbilde / atbildēt

Meh.. Atradi tomēr veidu, kā iegriezt. :)
Nu, nekas. Izdzīvošu.
Un pa šo laiku jau esmu ticis arī pie trūkstošajām dziesmām. Tā ka tik un tā paldies par netiešu ieteikumu. Way Beyond Blue ir superīgs!

tvī: Es jau nemaz nezinu, vai..

2005. gada 28. marts, 2:21 pm, atbildēt

Es jau nemaz nezinu, vai veikalos vēl var atrast. Mūziku baudīt abejādi.
Jebkurā ziņā - International Velvet tas nav, bet ir LABS! :)