x-ƒ (x_f)

x-ƒ: "Es jūs ienīstu!"*

2005. gada 6. janvāris, 5:36 pm, 8 atsauksmes / pievienot vēl

Nu, ne gluži, taču tēma te ir tikai uzmanības piesaistīšanai. [info]kruts par šo jau rakstīja Ziemassvētkos, tāpēc man neko tādu tad negribējās, bet tagad gan mīļuprāt.

Draugiem.lv. Es vienkārši nesaprotu. Kāda velna pēc tas sūds ir tik populārs? Ņemot vērā attieksmi pret tā lietotājiem ("ja vakar sūtījāt vēstuli, nosūtiet to šodien vēlreiz", "jā, draugi ir pazuduši, pievienojiet tos vēlreiz", "būsim atpakaļ pēc brīža"). Un galvenais – ņemot vērā, ka, atšķirībā no gandrīz visiem pārējiem web-projektiem, šajā nevar izmantot savu niku, bet ir jālieto īstais vārds. Pat retais no Cibas vecajiem ir atklājis savu vārdu, kur nu vēl uzvārdu un izskatu. Un vēl ko es nesaprotu – kāpēc tas tiek lietots tik universāli? Tik idiotiski vispārīgi, ka riebjas.

Ignorējot 21. gadsimta iespējas, nupat bijušajos Ziemassvētkos es nosūtīju vairākus apsveikumus. Papīrrakstiskus. Izmantojot Latvijas Pastu un savu diezgan kreisāsvistaskājas rokrakstu. Tāpat vien, pārmaiņas pēc un lai vismaz es atšķirtos uz labo pusi. Dziļi sirdī es kaut nedaudz ticēju, ka kaut ko līdzīgu saņemšu arī pretī. Un tas nebūs tāpat vien. Kaut kas līdzīgs arī bija. Saņēmu vairākas vēstules, kas sūtītas, izmantojot Draugiem.lv pasta pakalpojumus. Brr.. Atbildēju tikai uz pirmo un arī uz to ar sakostiem zobiem. Pārējās tika vienkārši ignorētas. *** Tad jau pat elektroniskā pasta vēstule būtu personiskāka! Man bija liela vēlēšanās atbildē nosūtīt saiti uz Kruta Skuju ierakstu, kuru minēju sākumā, taču tomēr pārdomāju. Es to visdrīzāk izdarīšu pēc 350 dienām, ja nekas nebūs mainījies. Tikai saiti un piebildi "un nav nekā jauna šajā pasaulē". Saņemtie apsveikumi lielākoties saturēja pantiņus, kas dīvainā kārtā neatkārtojās.

LNT, 900 sekundes, šorīt:
Ziemassvētkos un gadumijā mobilo sakaru operatora "Latvijas Mobilais Telefons" klienti nosūtījuši 6 miljonus īsziņu, un tas ir par 800 tūkstošiem īsziņu vairāk, nekā 2003. gada nogalē; tā liecina apkopotā statistika.

Vēl viens sūda fenomens. Īsziņu masveida sūtīšana gada beigās. Ņemam nupat saņemtu Ziemassvētku vai Jaungada apsveikuma pantiņu un pārsūtām to dažiem citiem. Gan nosūtītājs apmierināts, ka nav stāvējis malā, gan saņēmējs priecīgs, ka nav aizmirsts, lai arī ne pārsteigts, jo nupat šādu apsveikumu saņēma no otras Latvijas malas. Arī īsziņu veidā es saņēmu apsveikumus. Atbildēju uz vairākiem, taču ne visiem. Un arī – tikai atbildēju, pats nesūtīju. Ļaunais es.

Īsziņa, protams, ir personiskāka par Draugiem.lv. Jo tā nav anonīma, tiek sūtīta no vienas personas otrai, nonāk tieši tur, kur vajag. Un tomēr – tā ir īsa ziņa, un tas ir telefons šeit un telefons tur. Tā vietā, lai piezvanītu.

Es jau neko, dažreiz savādāk vienkārši nevar. Katrā ziņā bija patīkami, ka [info]troller mani atcerējās. Arī īsziņa no [info]phoenix'as bija jauks pārsteigums. Tā kā tikāmies tikai vienu reizi un mazu brīsniņu, tas bija daudz vairāk, nekā vispār varēju vēlēties. Uz tādām īsziņām arī bija vērts un iespējams atbildēt. Bet par visu pārējo var tikai..

Baidos, ka nezinu, kā to savādāk izteikt,
Tāpēc teiksim tā: "Sistēma, dirst ej!"
(Gustavo)

___________
* Waldis to saka Gustavo un Žakam "Radio NABA" raidījumā "Pierasti ieraksti" 2003. gadā.

zhuu (rikella)

zhuu: es nevienu nesveicu...

2005. gada 6. janvāris, 6:32 pm, atbildēt

es nevienu nesveicu. haha! tagad jāpadomā KĀPĒC es tā darīju. laikam jau tāpēc ka viss tas man krīt uz nerviem. imho ja tu vēlies cilvēku apsveikt (atgādināt par sevi) tu to vari darīt JEBKURĀ dienā un laikā. ne jau pieklājības pēc, tikai tāpēc ka svētki tā liek.
 
Shelly (shelly)

Shelly: Vienā ziņā nepiekrītu

2005. gada 6. janvāris, 8:37 pm, 1 atbilde / atbildēt

Nu, par to, ka jāiet ar savu vārdu un bildi - manuprāt, tā ir laba zīme. Un normāla zīme. Tas tikai pagaidām mūsu i-neta vide atgādina mežonīgos rietumus - visi nezināmi, visi varoņi. Ar laiku tomēr viss sakārtosies. Un anonimitātes beigas par laimi iezīmē daudz lielāku atbildību par saviem vārdiem un darbiem. Samzinašies taktika - uzdirsu un aizmuku.
Turklāt, ja neiet ar savu īsto vārdu, tad tam tusam tiešām zūd visa jelkāda jēga.
 
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Re: Vienā ziņā nepiekrītu

2005. gada 8. janvāris, 4:51 pm, atbildēt

Nu, Laura? Tad jau es tomēr te esmu vajadzīgs. Man nav jādzēšas, ja? :)

Btw, es Tev piekrītu.
 
kinda (kinda)

kinda: ziemssveetkos..

2005. gada 6. janvāris, 9:26 pm, 1 atbilde / atbildēt

ziemssveetkos tuvaakajiem draugiem aizsuutiiju mesidzjus, iisus, konkreetus, miiljus, bet ne pantinjus(pasag dies). viens no vinjiem peec tam atzinaas, ka maneejais bijis visorgjinaalaakais uz vispaareejaa pantinju fona. vai tieshaam pantinju suutiitaaji domaa, ka vinju apsveikumi ir miilji un orgjinaali? vai ziemssveetki, jaungads ir tikai formalitaate, kas spiezh nosuutiit apsveikumu, vienalga kaads buutu taa saturs? ja taa, tad rakstiitaaji ejiet d***
 
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: var jau būt, ka..

2005. gada 8. janvāris, 4:50 pm, atbildēt

var jau būt, ka pantiņš var būt mīļš un oriģināls, ja vien to nepārsūtītu.
failiem var pielikt ūdenszīmes. žēl, ka tekstiem ne. :)
 
Sirke (sirke, La Vague)

Sirke: tes tes tes

2005. gada 8. janvāris, 5:22 pm, atbildēt

tes tes tes
Lasi starp rindiņām: La Vague
 
Mārtiņš Liberts (djhurio)

Mārtiņš Liberts: Pilnībā piekrītu par..

2005. gada 24. janvāris, 4:30 pm, 1 atbilde / atbildēt

Pilnībā piekrītu par SMS. Es jau otru gadu rīkoju sev akciju - "Neapsveic draugu ar SMS!". Vienīgais tas radu tādu blakusefektu, ka daudzus tā arī vispār neapsveicu, jo vienkārši noslinkoju, bet tā jau ir cita problēma.

Un pēdējā gadu mijā mans telefons vispār bija nobeidzies, tā ka es arī neko daudz nesaņēmu. Tā mierīgāk uzreiz bija ;)
 
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Patiesībā tagad man..

2005. gada 25. janvāris, 7:01 pm, atbildēt

Patiesībā tagad man liekas, ka tik agresīvam laikam nevajadzēja būt.
Vajadzēja vismaz apveikt un kaut ko jauku novēlēt vienkārši pazīstamajiem. Draugiem gan ne.
Citādi man ar' "gadījās" dažus neapsveikt tādā veidā. :)