ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2014-09-02 13:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par indulgences pārdomām radošās inteliģences sakarā
Artiņš šodien dikti smuki no rīta feisīti ierakstīja, kā viņš saredz to kultūras atbalstīšanu Dievzemītē un kas no tā visa var sanākt. Dikti labs ieraksts. Detaļās šeit : https://www.facebook.com/artis.buks?fref=ts

Kultūras ļaudis nesnauž un priekšvēlēšanu gaisotnē grib izspiest kādu solījumu arī sev. Tā teikt, nosolies, nosolies, un tad mēs radošies un gudrie Jūs varbūt atbalstīsim.

Pavei kāda aptaujas anķete ir iesūtīta tiem, kas par tautas kalpiem sataisījušies:



1. Vai jūsu pārstāvētā partija ir gatava aizstāvēt neatkarīgu VKKF finansējuma modeli, un kādu tieši?
2. Vai atbalstīsiet sociālā nodrošinājuma sistēmas izveidi radošajām personām, un kādu?
3. Kā jūsu partija plāno veicināt Latvijas kultūras organizāciju konkurētspēju?
4. Kā plānojat panākt kultūrpolitikas nostādnēs "Radošā Latvija" paredzēto darbavietu un uzņēmumu skaita pieaugumu radošo industriju sektorā, un cik procentiem no tiem vajadzētu atrasties reģionos?
5. Vai atjaunosiet grāmatu valsts iepirkumu publisko bibliotēku vajadzībām?
6. Kādu kultūras projektu, pēc jūsu partijas domām, vajadzētu īstenot uz Latvijas simtgadi: nacionālo enciklopēdiju, Laikmetīgās mākslas muzeja izveidi, Dziesmusvētku norises vietu rekonstrukciju vai vēl kādu citu?


Es nemāku ielikt bildi, nu tip printskrīnu, bet šitā tufta piedevām iesūtīta ķipo "ar roku rakstītajā fontā".

Nu vot, un labākajā Grābekļa stilistikā "kā var nesolīt", visi visko sasolīs un izpildot kaut vai 1/10 no solītā kādi pāris simti cunftīgu spalvas meistaru atkal varēs gulēt uz grantiņiem un radošajām stipendijām.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sirdna
2014-09-02 13:29 (saite)
vienmēr esmu gibējis būt radoši inteliģents.

žēl, ka paša destruktīvais stulbums traucē.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]honeybee
2014-09-03 18:29 (saite)
Tava problēma (jau saknē, piezīmēsim!) ir tur, ka tu esi gatavs par radošo inteliģenci maksāt visādiem tirliņu kursiem. Būtu tu patiesi radošs un inteliģents, tad valsts maksātu tev.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]maya
2014-09-02 14:38 (saite)

Tieši kas tev šajā anketā nepatīk? Tas, ka deputātiem atgādina par kultūru kā vienu no valsts sastāvdaļām?

Savukārt, emocionālais komentārs, ir šāds -

nu…tu pamēģini, pamēģini pagulēt uz tiem grantiņiem un stipnedijām…zini, ērti nav. to es tev pēc pieredzes saku. tāpēc, ka gulēt nesanāk…jāstrādā. un zini. daudz jāstrādā. nenormāli daudz. bez izredzēm uz peļņu, kas varētu nodrošināt arī vēlāku gulēšanu. Piemēram, mēs jau ceturto reizi rīkojam profesionālo teātra festivālu bērniem un jauniešiem NoMadI, kurā rādām labākās laikmetīgā teātra izrādes no Latvijas un ārvalstīm. Kāpēc? Gribas, lai pasaule būtu gaišāka vieta. Un, lai bērni domā un, lai ar viņiem sarunājas kā ar cilvēkiem nevis lopiem. Turklāt festivālu nevis Rīgā, bet Valmierā rīkojam. Lai tas būtu pieejams reģionu cilvēkiem. Biļetes cena 3,5 Eiro. Vienas izrādes skatītāju skaits max 100. bet ideāli - 50. Tāpēc, lai nevis bļautu tingeltangeļus mikrafonos, bet par svarīgām lietām ar bērniem sarunātos aci pret aci un iesaistot viņus darbībā. Rēķini - ienākumi par izrādi max 350 eiro. Savukārt vienas mazas izrādes izmaksas svārstās no 500 - 100 eiro. Pats saproti, ka tas neatmaksājas, jo ir jāsamaksā aktieriem (ar nodokļiem, telpas, transports, komunikācijas, reklāma u.c). Ja nebūtu KKF.savu mūžu tāds festivāls nenotiktu. Bet tu palasi recenzijas un sapratīsi, ka viņš ir vajadzīgs, Skatītājam, kurš reizēm nevar samaksāt tos 3,5 eiro par biļeti. It īpaši, ja uz izrādi grib atnākt visa ģimene.

Tu smejies par jautājumiem, kas attiecas uz valsts dotācijām un piedāvā atgriezties pei laika, kad māksla un mākslinieki dzīvoja pateicoties filantropijai. Ok. Es Tev piedāvāju kļūt par tādu. :) Atbalstīsi nākamo izrādi vai festivālu? Ar naudu. Tā, lai aktieriem ir par ko maizi un sviestu nopirkt un par siltumu samaksāt. Mēģinājumi sāksies februārī. Izrādes nosaukums "Naudas koks". Runāsim par naudu. Kur tā aug.

Citādi kaut kā baigi skumji, ja saprātīgi un radoši cilvēki kā tu,
1) sāk deklarēt to, ka kultūrai nav nepieciešamas valsts dotācijas;
2) ka mākslas nozarēs talantīgi cilvēki nedrīkst izvēlēties strādāt, radot kultūras vērtības.

Brīžiem man šķiet, ka šāda attieksme rodas no tā, ka cilvēki nesaprot, kā gan iespējams dzīvot, pirmajā vietā neliekot peļņu. Necīnoties par to. Un, ko tad darīt sabiedrībai ar tiem cilvēkiem, kuri strādā kultūras nozarēs? Varbūt pāraudzināt?

Un tad vēl tā mūžīgā pretstatīšana - fizisks un garīgs darbs. Pamēģini domāt. Tā sirsnīgi. Un tad rakstīt stundām no vietas nemitīgā sasprindzinājumā, vai, piemēram, negulēt nakti filmējot, vai gleznot lielformāta darbus, vai arī miniatūras…patiesībā vienalga ko. Jebkuršs radošs darbs ir smags fizisks darbs, kurā bez ķermeņa turklāt smagi strādā arī smadzenes.

Kas attiecas uz autorllokšņu skaitīšanu, zini, piemēram, Dostejevskis atrodoties parādu jūgā, darīja tieši to pašu. Un tā darīs jebkurš, kas par savu darbu nesaņem atbilstošu samaksu.

Un vēl…varbūt vajag pieņemt to, ka mēs dzīvojam laikā, kad sievietēm, bērniem un cilvēkiem ir tiesības izvēlēties to, ko viņi vēlas darīt t.skaitā - to, kādu darbu viņi vēlas strādāt. Vai arī pamēģini attiecināt Arta un savus loģikas kruzuļus pret sevi…un tad izvēlies, kurā fabrikā tu gribētu strādāt un, cik stundas dienā. Jo neesat jau to dažu miljardieru vidū, kuriem pieder brīvais laiks.

Nu…ja. Bišķi sacepos. Bet aicinājums atbalstīt nākošo izrādi paliek. Tikai neprasi, cik tu ar to nopelnīsi. Tāpēc, ka te cita loģika un citas prioritātes.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]maya
2014-09-02 14:39 (saite)
izrādes izmaksas no 500 - līdz 1000 eiro

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2014-09-02 14:53 (saite)
Kauguru kultūras namā, kaut kādu gadu vai divus atpakaļ Jarāns kopā ar vēlvienu sievieti izrādīja tādu dialogu spektaklīti ar nosaukumu "Kolekcionārs". Es arī aizgāju. Ieeja pieci lati bij. Kultūras nams bij pilns, nu cilvēku ap kādiem 100. Dekorācijas - divi krēsli.

Jarāns ir brends provices publikai - zāle izpārdota. Vai piemēram Ančevska tas projekts, nu tur ķipo "Ko domā vīrieši" vai kā viņš tur saucās. Kino Rīga zāle izpārdota uz priekšu. Kaut kādi desmit lati laikam.

Mūzikls "Cats" brodvejā. 75 vai cik tur USD par sēdvietu. Un tā līdz bezgalībai.

LABI, TĀ IR KOMERCUHA. Es to saprotu un salīdzinājums nepareizs. Zin kas mūždien ieģern - DODIET NAUDU! Arī Tavā gadījumā. Nu neviens tā neies atpogāt lapatņiku un vot Tev, 1000 eiro. Tēvs ar brāli ir apmierinājuši savas sirdsapziņas un intereses atbalstot basketbolu. Es vēl savas prasības izvirzījis neesmu, un kā cilvēks, kas 9 gadus nogājis teātra studijā, protams par pilnīgi loģisku atradīšu teātra atbalstīšanu. Bet ne ar piķi. Es Tev varu dekorācijas uztaisīt, transportu nomaksāt, kaut kā tā. Bet tā tupa - vot Tev kāpītis, tā gan ne. Es nedomāju ka Tu to nokaifosi Ozīrisā, bet tādiem lumpeņiem kā man šķiet, ka liela daļa mecenātu naudas tieši tur arī paliek.

Kā arī vārsmošana par nodokļu atlaidēm te nederēs, ne man, ne grāmatvedei nestāv tur ķēpāties ar 1001 blanku, atskaitīti utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]maya
2014-09-02 15:22 (saite)
Labi, ka pats saprati, ka salīdzinājums garām. Bet tu neesi vienīgais. Un tur jau tā sāpe, ka lūk projektus, kas nodarbojas ar tautas debilizāciju liek par piemēru tam, kā jāpelna nauda. Turklāt sāpe, ka to dara nevis tupi dārzeņi no citām planētām, bet valsts, kas esi arī Tu. Turklāt dari to agresīvi.
A mēs? Mēs spirināmies. Maksājam nodokļus no algām kādas Tava apkopēja droši vien uzskatītu par izsmieklu. Idejas vārdā. Haha. Tikai tā ideja pēc būtības arī tev svarīga. Pats brīnies, kas tie tādi par stulbeņiem, kas tavus rotaļu laukums ar inovatīvajām detaļām nepērk, jo ārzemēs tā neesot. A tie stulbeņi visticamāk ir gājuši uz jarānšovu un "ko domā vīrieši", bet bērnībā piespiedu kārtā sēdējuši bērniem nedraudzīgās izrādēs, koncertos un izstādēs. Viņiem no mākslas un domāšanas vemt gribas. Un tavs business no tā cieš. Kas smieklīgi - labs bizness. Bērniem draudzīgas vides radīšanai domāts bizness. Un tie, kas tavus rotaļu laukumus pēc tam gribēs saplēst, arī nedomā. Viņiem starp citu ka tik pakliegt basketbola spēlē…vai hokejā taurītes papūst. Jā. es esmu pret sportu, jo esmu par sportošanu. Sporst šobrīd ir privāts biznes, kurš apkalpo izk;laudes lauciņu "gladiatoru cīņas". Tas pats jarānšovs. Atbalsti sportošanu, kas ir ķermeņa attīstīšana un kultūru, kas attīsta emocionālo inteliģenci. Un lūdzu nepropogandē viedokļus par to, ka kultūrai nevajag valsts atbalstu. Ja vien negribi pēc kāda laika sarunāties tikai ar urlām. To par transportu un dekorāciju izgatavošanu, atcerēšos. Un Tu, savukārt, atceries par to, ka tie 1000 eiro, kas Tev un grāmatvedei par apgrūtinājumu, vienam labam māksliniekam ļautu mēnesi strādāt cilvēcīgos apstākļos, radot darbu, kas dod iespēju cilvēkiem kļūt labākiem. T

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2014-09-02 15:31 (saite)
vai gadījumā šobrīd Tu nedzirdi manu kategorismu pati savā balsī?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]maya
2014-09-02 15:41 (saite)
cenšos būt līdzvērtīgs sarunu biedrs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]racoon
2014-09-02 14:56 (saite)
Jā, un kāpēc tāds Rupeiks, kurš gadā iehavo pie 40k jevrās (to es no suņubūdas sapratu) nevar mazai trupiņai štuciņu atmest? Vai tas te, Hermanis. Turīgāki zēni par mani un brāli kopā. Kāpēc tie neatbalsta? Tip, vo gadā paltānu iesūcu, nu tad desmitā daļa, piečuks, mazāk turīgajiem cunftes brāļiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]maya
2014-09-02 15:31 (saite)
To tu prasi Rupeikam un Hermanim.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]racoon
2014-09-02 15:07 (saite)
Vot, tagad pīpējot noformulējos. Jūrmalas meiteņu basketbola komanda brauca uz mačiem Pēterburgā. Viņu treneris visus vietējos uzņēmējus apstaigā un kurš nu ko. Viens komandai ķedas nopērk, cits formas sadrukā, cits viesnīcu. Mēs piemēram autobusu nomaksājām.

Ja pie mums atnāktu Jūrmalas teātris, vai pionieru pils bērnu teātris Zīļuks, sak, mums uz skatēm Berlīnē jātiek. Sūds jautājums, lai transportkompānija sūta rēķinu, nomaksāsim. Līdz Berlīnei protams, ne jau visai trupai avio biļetes uz Losandželosu.

Tāda atbalstīšana man ir saprotama, nevis tupa - dodiet kāpi, un pēc tam redzēt, ka kāpīša prasītājs pl 13 sēž berga bazārā, kūciņu pa 5 EUR gabalā ēd, kamēr es 12 stundas sitos ar piegādātājiem, lai nolaiž jevriku šķembai piemēram. Manos stereotipos ir tā, ka "radošajam" naudiņu rokās dot nav labi, tā viņam kaitē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]maya
2014-09-02 15:29 (saite)
Mēs arī apstaigājam. Un mūs daudz atbalsta arī šādi. Un tas, protams, ir ļooooti svarīgi un brīnišķīgi. Un paldies par to.

Vienīgi gribēju Tev pastāstīt laikam jau jaunumu un nezināmu lietu. Lielākā daļa KKF naudas aiziet tieši šādām praktiskām lietām - dekorāciju būves materiālās izmaksas, kostīmi, transporta izdevumi, telpu īres u.c.

Honorāri un stipdendijas ir mazākais. Un tas ir absurds. Tāpēc, ka mākslas darbu rada nevis butafors, bet mākslinieks uz skatuves strādā nevis šuvēja, bet aktieris un izrādi rada režisors nevis tarnsporta firmas īpašnieks.

es ar to gribu teikt banālu lietu - mākslinieks ir cilvēks, kurš dara savu darbu un grib par to saņemt algu. bet mēs dz'ovoajam sabiedrībā, kurā cilvēks, kas dara savud arbu nav vērtība. vērtība ir ražojoša industrija. un tāpēc industrijas uzturēšanai līdzekļi ir, bet cilvēka uzturēšanai - nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]maya
2014-09-02 15:33 (saite)
un atvaino par kļūdām. pirksti nenoķēra sakāmo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]racoon
2014-09-02 15:35 (saite)
Nu re, pie laba un prātīga menedžmenta, tās dārgās pozīcijas - dekorāciju būves materiālās izmaksas, kostīmi, transporta izdevumi, telpu īres u.c., tās otžaķ no sponsoriem, kuri nedod kāpi bet mantas, un to budžeta sadaļu no KKF aizpludināt hoņos. Ja nevar legāli, tad hoķ ar ļipo tāmi. Un visiem labi. Uzņēmēja logotips iedrukāts programmiņā, skatuve uzbūvēta un aktieris desumaizi ar dabūjis. Un visiem labi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]maya
2014-09-02 15:45 (saite)
Ahā! Bet par ko tad pats ar Arti fonā pirms mirkļa bļāvi, ka nevajag no valsts naudas tos liekēžus māksliniekus barot? Un ar ļipo tāmi nesanāks. Pati sēžu tajā kkf un zini…neviena neracionāla tāme un feika tāme tur cauri neiziet.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2014-09-02 16:03 (saite)
Vaimandieniņ, protams ka bļāvām, jo mēs esam lumpeņi, savukārt Jūs, radošā inteliģence, neesat iespringuši uz skaidrojošo darbu, cik patiesībā mazs un sūrs rublītis tas patiesībā ir. Tagad ir tā, pēc Tevis stāstītā - Jūs sitās kā pliki pa nātrēm, a es domāju, un arī atsevišķos gadījumos redzu, ka darbdienas vidū hujārī kūku pa pieci eiro gabalā nevis vaiga sviedros lej gaismu pār tumšajiem tautas prātiem.

Pretrunas. Ja man bērniņiem par zvēriņiem stilistikā izskaidro cik sūri tas ir un es pārstāju novērot vieglas dzīves ainiņas ikdienā, tad mēs eventuāli nonākam pie kopsaucēja un visi laimīgi. Tagad sanāk divas karojošas puses, kuras nezin pat īsti par ko karo.

Par tāmēm, to Tu labi pateici :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2014-09-04 12:15 (saite)
Vislabākais racionalitātes paraugs, kuru esmu redzējis KKF piešķirto stipendiju sarakstā, ir 300 LVL piešķiršana Pastariņa goda istabas aizkaru šūdināšanai. Atliek tikai iztēloties, kā Pastariņa māmuliņa šūdinājusi savulaik zeltā un brokātā aizkarus goda istabai, kamēr Pastariņš darbinājis jaunāko Ford pagalmā (ja jau varēja atļauties aizkarus par 300 LVL, tad jau aiz okeāna izgudrotos pašskrejratus arī varēja atļauties iegādāties. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]maya
2014-09-04 12:53 (saite)
tātad
1) aizkaru šūdināšanai nepiešķir stipendijas. tie ir, piemēram, materiāli tehniskie izdevumi.
2) aizkaru šūdināšanā visticamāk tiek iekļautas auduma izmaksas un darbs ar visiem nodokļiem
3) vai tu zini, cik daudz logu ir šajā istabā un kāds ir kopējais m2 skaits, kas nepieciešams, lai aizskarus uzšūtu
4) vai tiek šūti tikai baltie caurspīdīgie vai arī aizskari ar kuriem telpa tiek aptumšota (piemēram melns samts), kas nepieciešams, lai šajā telpā varētu rādīt kino vai spēlēt teātri


kamēr tu nezinu kontekstu, ir muļķīgi brēkāt par nesamērīgām izmaksām.

es šobrīd esmu teātra projektu ekpertu komisijā un tici man bez skicēm un pamatojumiem neviena tāme cauri neiziet

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2014-09-04 19:09 (saite)
Ja ticam Birzniekam-Upītim, tad Pastariņš dzīvoja dūmistabā ar vienu lodziņu 15x15 cm, kam priekšā bija lētākā katūna, ko varēja dabūt no paunu žīda, aizkariņš 20x20 cm. Nu neviens man neiestāstīs, ka apdrāklēt lētākā katūna kabatslakatu izmaksā 300 LVL.

Via: http://lasamkoks.lv/berni/lat/digitala_biblioteka/116-pastarina-dienasgramata#PhotoSwipe1409846088980

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]black_data
2014-09-02 16:06 (saite)
Pirms gadiem padsmit vienā pasākumā esmu dzēris KKF apmaksātu alu. Var jau būt, ka tā vairs nav, vai tas ir 0.5% gadījumu. Bet tā, ka "nemūžam, runčuk" arī neticu.

Un tas nav stāsts par to, ka visi radošie notrallina kultūrai atvēlēto naudu, bet to, no kurienes cilvēkam, kas plēšas kā var, lai rubli nopelnītu, nepatika un izveidojies stereotips par māgsliniekiem. Pašiem māgsliniekiem, patiesībā, tādus sprukstiņus vajadzētu sist ar sūdainu mietu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]maya
2014-09-02 16:46 (saite)
Slikts alus bija, ko, ka nepatika izveidojās? Vai arī baigi pa galvu iedeva? Tā, ka padsmit cikt tur gadus viena zagļa ģīmi visu cilvēku sejās redz?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]maya
2014-09-02 16:49 (saite)
Tā nepatika pret māksliniekiem, kas starp citu plēšas par to pašu rubli vēl vājprātīgāk, rodas gan pārsvarā no tā, ka laba māksla liek domāt, bet domāt ir pārāk sarežģīti. Un nav vajadzīgs. Labāk pūst taurīti Krievijas maigās varas spēlēs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_data
2014-09-02 17:26 (saite)
Ar tevi viss ir labi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]maya
2014-09-02 23:37 (saite)
šādas diskusijas iedzen depresijā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]romija
2014-09-03 11:04 (saite)
paldies, ka nežēloji laiku un nervus, stājoties ceļā kaku maisu lidojumam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2014-09-03 16:45 (saite)
kur bij tie kakumaisi? es kaut ko izlaidu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]maya
2014-09-02 15:38 (saite)
nevajag, nevajag radošajam naudiņu dot rokās. lai pa dienu strādā "īstu" darbu, nopelna un tad pa nakti, lai taisa māksliņu. tur jau tie nekvalitatīvie darbi rodas. No tā, ka neavri strādāt savu mākslas darbu kā cilvēks.

vai arī tu domāji, ka līķi ir labi mākslinieki. kamēr veikalā maizi vai kūku pret dzejoli nemaina, tā nauda ir vajadzīga, vai arī mākslinieki vienkārši nomirst. radikālākie - fiziski, pārējie - kā radoši cilvēki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2014-09-02 15:42 (saite)
ko Tu trako? Izskaiti līdz 10. Es ar garantiju varu apgalvot, ka ja es tagad aizbrauktu uz Rīgu, aizietu uz kādu no tām stilīgajām vietām, tur tagad pl 15:40 pie jau otrā graķīša sēdētu kāds radošais, kurš lādētu valsti un sistēmu par to, ka viņš nevar izdot dzejoļu krājumu/uzvest izrādi/nofilmēt filmu vai sariktēt izstādi. Vai tas Tavuprāt ir normāli, tā otrdienā, pl 15:40 iepist graķīti un pažēloties?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]maya
2014-09-02 15:53 (saite)
es atvainojos Tu tagad sēdi cibā un arī "iepis graķīti" jautrās sarunās ar mani. es, savukārt, esmu cēlusies sešos un savus aktuālos darbus esmu apdarījusi. reizēm ceļos piecos. strādāju arī sestdienās un svētdienās. atvaļinājums šogad bija nedēļu. bet reizēm pēcpusdienas atļauju sev brīvas. reti, bet atļauju. radošs darbs ir darbs visu laiku. tu viņu nevari ielikt svilpes nogrieznī. bet tas, ka kāds piļī un žēlojas. Es atvainojos, pastaigā pa rajončiku, kur īstā darba darītāji dzīvo un paklausies, kādā skaidrības pakāpē viņi par mīlestību pret valsti runā. bet tas man neliek izdarīt secinājumu par tevi.
un šitas mani reāli besī. pats droši vien esi izjutis - ieej, piemēram, drogās un apsargs uz tevi lūr kā potenciālo zagli. un tu tāpat - tev cilvēks pasaka, ka ir mākslinieks, un tu uzreiz ieliec plauktiņā pie dzērājiem liekēžiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]muhacakatuha
2014-09-02 16:40 (saite)
Zin, rodas sajūta, ka visa tā brēkšana aiz tā, ka Tu kādu indivīdu esi ieraudzījis trijos dienā ar kūkas gabalu starp lūpām. Kamēr Tava darbdiena ir strukturēta tā, ka Tu kūku vari likt ūkā pēc sešiem vakarā. Un skaudība par to, ka citiem citāds taimings, rada dziļu refleksiju par valsts kultūrpolitiku. Pē!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2014-09-02 16:41 (saite)
Nu es atvainojos, ja "radošais" (lai no kādas nozares) ir strādājis līdz plkst. 4 rītā, jo bija jāpabeidz projekts vai arī tieši tai brīdī viņam bija visražīgākais darba periods, tad viņš nedrīkst nākamajā dienā plkst. 15.40 iepist graķīti tāpēc, ka Tev ir darba laiks no 8 līdz 18?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]degeneralis
2014-09-02 17:40 (saite)
It kā pats nekad nebūtu 15:40 darbdienā iedzēris graķīti un žēlojies... :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jim
2014-09-03 02:58 (saite)
es mēdzu gandrīz katru darbdienas vakaru piepisties bārā un sūdzēties par to, ka nevaru nofilmēt filmu. piepišos par savu naudu un aiz iemesla, ka desmit stundas dienā pavadu šīs naudas pelnīšanas darbā un tādēļ nav laika un iespēju strādāt pie filmas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_data
2014-09-03 17:39 (saite)
"Pats par savu naudu dzēru" neviens nav atcēlis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jim
2014-09-03 18:07 (saite)
es arī nezinu, no kurienes žurnāla autoram ir tik dzelžaina pārliecība, ka bāros 15:40 graķīšos tiek noplostotas kultūrkapitāla stipendijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_data
2014-09-03 18:13 (saite)
Domāju tā nav pārliecība, bet abstrakts piemērs, kas inkapsulē vairākas pieredzes, kad nauda "dekorācijām" ir aizgājusi "graķīšos". Un līdzīgi, kā nevar teikt "visi tie mākslinieki", nevar arī teikt "nekad tā nav bijis, un būt nevar". Vienvārdsakot, Rakunčeks, domājams, zem "pats par savu naudu dzēru" arī parakstītos, vai tas mākslinieks, vai flīzētājs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]honeybee
2014-09-03 18:52 (saite)
Sanāk, ka es jau gadus septiņus-astoņus esmu beigta kā radošs cilvēks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2014-09-02 16:40 (saite)
Nevaru sagaidīt, kad parādīsies iepirkums par tā muzeja celtniecību un konkursa uzvarētāju nosaukumi un iepirkuma summa.

Pats debilākais ir tas, ka visas tās kultūras ēkas/celtņu rekonstrukcijas un arī tas Laikmetīgās mākslas muzejs ir nepieciešamas un vajadzīgas, bet es nevaru pārvārīt to, kāda huiņa un rebes notiek par iespēju to visu būvēt/rekonstruēt. It īpaši, kad vēl uzpeld kāds papildus eskandalo par, piemēram, krutā ģenerāļuzņēmēja apakšuzņēmēju nenomaksātajiem nodokļiem valstij, nelegālajiem darbiniekm, utt.
Protams, ka ir baigi forši koncentrēties uz to gaišo pusi un izlikties, ka ēnas puses nav.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]maya
2014-09-02 16:50 (saite)
Jā, protams, forši ir sabāzt māksliniekus un būvniekus un valsts pasūtījumu vienā maisā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-09-02 16:59 (saite)
Viss, ko es gribu teikt ir tas, ka mākslinieki/kultūras darbinieki/radošie/whatever atklāti nenosoda korupciju un shēmošanu, kas ik pa laikam uzvirmo presē saistībā ar dažādu kultūras būvju celtniecību/renovāciju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2014-09-03 09:54 (saite)
Acīmredzot pietiekami saprātīgi ļaudis, lai nerezonētu par to, no kā nekā nejēdz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]degeneralis
2014-09-02 17:48 (saite)
"Kultūras ļaudis nesnauž un priekšvēlēšanu gaisotnē grib izspiest kādu solījumu arī sev."

Loģiski, kurš tad negrib? Sportisti grib, mākslinieki grib, celtnieki grib, apkopēji grib, dzēŗāji grib... visi grib. Šajā situācijā valsts loma ir izdalīt pieejamo naudiņu tā, lai tiktu atbalstītas visādas nozares, kas daudziem šķitīs maznozīmīgas. Kultūras cilvēki nodomās, nahuj kaut kādu naudu dod tupajam sportam? Savukārt pilsētnieks padomās, kāda velna pēc viņa nodokļa nauda aiziet, lai stutētu kaut kādu lauķi Lazdonā, kas nemāk izdzīvot bez valsts subsīdijām? Un vispār, what the fuck is up ar kaut kādiem Latgales podniekiem? Ja nevar iztirgot savus sūdus, lai iet strādāt stroikās kā īsti veči.

Vārdu sakot, es te īsti nesaredzu problēmu. Valstij ir jāstutē kultūra, un viss. Saki, ko gribi, par Žagaru un LNO, bet fakts ir, ka Latviju šobrid atpazīst bezmaz vai kā operas lielvalsti, jo Garanča dzied Ņujurkā vai kur tur, tas Antoņenko kāda citā krutā operā un tā tālāk. Un tas ir panākums, īpaši tādai mazai valstij kā Latvijai, kas noteikti nes savu pievienoto vērtību.

Kamēr Vismaz Belševica vēl bija dzīva, katru gadu ap Nobela prēmijas pasniegšanas laiku viņas vārds bija aktuāls. Ne starp favorītiem, bet tomēr bija. Un tas, ka no 2 miljonu valsts tiek nominēta rakstniece tādai balvai, tas ir megakruta. Un tam arī ir pievienotā vērtība.

Principā varētu arī teikt, nahuj stutēt medicīnu, farmāciju? Nahuj biznesa inkubatorus, jo vairums uzņēmēju tāpat neko vairāk par Leksusu sev nerada (Leksus, kurš, visticamāk, reģistrēts Igaunijā).

Vārdu sakot, lai tik stutē kultūru, tāpat kā sportu, farmāciju, uzņēmējdarbību un citas nozares. Ne visi radošie ir sūdi, kas jebkādu naudu nodzer, tāpat kā ne visi biznesmeņi ir krāpnieki un liekēži, kas pārdotu savu mammu, lai iegūtu kaut kādu papildus grasi kontā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2014-09-03 03:04 (saite)
Nobelam nominēt var jebkuru. Arī Putinu miera prēmijai. Nominācija pati par sevi vēl neko nenozīmē, kā tikai to, ka kādam liekas, ka vajadzētu kādu nominēt. Tur nekāda krutuma nav. Tas tā, neiebilstot pret pašu kultūras atbalsta ideju,

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

atbildu uz anketas jautājumiem
[info]indulgence
2014-09-03 09:53 (saite)
1. Vai jūsu pārstāvētā partija ir gatava aizstāvēt neatkarīgu VKKF finansējuma modeli, un kādu tieši? - Kas būtu "neatkarīgs" modelis? Nesapratu jautājumu.

2. Vai atbalstīsiet sociālā nodrošinājuma sistēmas izveidi radošajām personām, un kādu? - Jau pastāv VSAA, jepkura persona var apdrošināties kaut vai Austrālijā. Tb ar sociālo nodrošinājumu viss kārtībā.

3. Kā jūsu partija plāno veicināt Latvijas kultūras organizāciju konkurētspēju? - Kāda te daļa partijām? Tām pavisam citas funkcijas. Aber organizācijām (vienalga, peļņas, bezpeļņas vai sabiedriskajām) pašām jārūpējas par savu konkurētspēju - tas taču to darbības pamatā.

4. Kā plānojat panākt kultūrpolitikas nostādnēs "Radošā Latvija" paredzēto darbavietu un uzņēmumu skaita pieaugumu radošo industriju sektorā, un cik procentiem no tiem vajadzētu atrasties reģionos? - Nekā. Skat, iepriekšējo atbildi.

5. Vai atjaunosiet grāmatu valsts iepirkumu publisko bibliotēku vajadzībām? - Jā. Bet veidojot cenzūras komisiju (LNB nepieciešamā literatūra saturiski krasi atšķiras no tā, kas nepieciešams ciema bibliotēkā, tb beletristiku uz laukiem, nopietnajās krātuvēs saturiski augstvērtīgāko).

6. Kādu kultūras projektu, pēc jūsu partijas domām, vajadzētu īstenot uz Latvijas simtgadi: nacionālo enciklopēdiju, Laikmetīgās mākslas muzeja izveidi, Dziesmusvētku norises vietu rekonstrukciju vai vēl kādu citu? - Pirmos divus OK, bet dziedāt var arī pļaviņā.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?