ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2014-09-02 13:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par indulgences pārdomām radošās inteliģences sakarā
Artiņš šodien dikti smuki no rīta feisīti ierakstīja, kā viņš saredz to kultūras atbalstīšanu Dievzemītē un kas no tā visa var sanākt. Dikti labs ieraksts. Detaļās šeit : https://www.facebook.com/artis.buks?fref=ts

Kultūras ļaudis nesnauž un priekšvēlēšanu gaisotnē grib izspiest kādu solījumu arī sev. Tā teikt, nosolies, nosolies, un tad mēs radošies un gudrie Jūs varbūt atbalstīsim.

Pavei kāda aptaujas anķete ir iesūtīta tiem, kas par tautas kalpiem sataisījušies:



1. Vai jūsu pārstāvētā partija ir gatava aizstāvēt neatkarīgu VKKF finansējuma modeli, un kādu tieši?
2. Vai atbalstīsiet sociālā nodrošinājuma sistēmas izveidi radošajām personām, un kādu?
3. Kā jūsu partija plāno veicināt Latvijas kultūras organizāciju konkurētspēju?
4. Kā plānojat panākt kultūrpolitikas nostādnēs "Radošā Latvija" paredzēto darbavietu un uzņēmumu skaita pieaugumu radošo industriju sektorā, un cik procentiem no tiem vajadzētu atrasties reģionos?
5. Vai atjaunosiet grāmatu valsts iepirkumu publisko bibliotēku vajadzībām?
6. Kādu kultūras projektu, pēc jūsu partijas domām, vajadzētu īstenot uz Latvijas simtgadi: nacionālo enciklopēdiju, Laikmetīgās mākslas muzeja izveidi, Dziesmusvētku norises vietu rekonstrukciju vai vēl kādu citu?


Es nemāku ielikt bildi, nu tip printskrīnu, bet šitā tufta piedevām iesūtīta ķipo "ar roku rakstītajā fontā".

Nu vot, un labākajā Grābekļa stilistikā "kā var nesolīt", visi visko sasolīs un izpildot kaut vai 1/10 no solītā kādi pāris simti cunftīgu spalvas meistaru atkal varēs gulēt uz grantiņiem un radošajām stipendijām.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]racoon
2014-09-02 14:53 (saite)
Kauguru kultūras namā, kaut kādu gadu vai divus atpakaļ Jarāns kopā ar vēlvienu sievieti izrādīja tādu dialogu spektaklīti ar nosaukumu "Kolekcionārs". Es arī aizgāju. Ieeja pieci lati bij. Kultūras nams bij pilns, nu cilvēku ap kādiem 100. Dekorācijas - divi krēsli.

Jarāns ir brends provices publikai - zāle izpārdota. Vai piemēram Ančevska tas projekts, nu tur ķipo "Ko domā vīrieši" vai kā viņš tur saucās. Kino Rīga zāle izpārdota uz priekšu. Kaut kādi desmit lati laikam.

Mūzikls "Cats" brodvejā. 75 vai cik tur USD par sēdvietu. Un tā līdz bezgalībai.

LABI, TĀ IR KOMERCUHA. Es to saprotu un salīdzinājums nepareizs. Zin kas mūždien ieģern - DODIET NAUDU! Arī Tavā gadījumā. Nu neviens tā neies atpogāt lapatņiku un vot Tev, 1000 eiro. Tēvs ar brāli ir apmierinājuši savas sirdsapziņas un intereses atbalstot basketbolu. Es vēl savas prasības izvirzījis neesmu, un kā cilvēks, kas 9 gadus nogājis teātra studijā, protams par pilnīgi loģisku atradīšu teātra atbalstīšanu. Bet ne ar piķi. Es Tev varu dekorācijas uztaisīt, transportu nomaksāt, kaut kā tā. Bet tā tupa - vot Tev kāpītis, tā gan ne. Es nedomāju ka Tu to nokaifosi Ozīrisā, bet tādiem lumpeņiem kā man šķiet, ka liela daļa mecenātu naudas tieši tur arī paliek.

Kā arī vārsmošana par nodokļu atlaidēm te nederēs, ne man, ne grāmatvedei nestāv tur ķēpāties ar 1001 blanku, atskaitīti utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]maya
2014-09-02 15:22 (saite)
Labi, ka pats saprati, ka salīdzinājums garām. Bet tu neesi vienīgais. Un tur jau tā sāpe, ka lūk projektus, kas nodarbojas ar tautas debilizāciju liek par piemēru tam, kā jāpelna nauda. Turklāt sāpe, ka to dara nevis tupi dārzeņi no citām planētām, bet valsts, kas esi arī Tu. Turklāt dari to agresīvi.
A mēs? Mēs spirināmies. Maksājam nodokļus no algām kādas Tava apkopēja droši vien uzskatītu par izsmieklu. Idejas vārdā. Haha. Tikai tā ideja pēc būtības arī tev svarīga. Pats brīnies, kas tie tādi par stulbeņiem, kas tavus rotaļu laukums ar inovatīvajām detaļām nepērk, jo ārzemēs tā neesot. A tie stulbeņi visticamāk ir gājuši uz jarānšovu un "ko domā vīrieši", bet bērnībā piespiedu kārtā sēdējuši bērniem nedraudzīgās izrādēs, koncertos un izstādēs. Viņiem no mākslas un domāšanas vemt gribas. Un tavs business no tā cieš. Kas smieklīgi - labs bizness. Bērniem draudzīgas vides radīšanai domāts bizness. Un tie, kas tavus rotaļu laukumus pēc tam gribēs saplēst, arī nedomā. Viņiem starp citu ka tik pakliegt basketbola spēlē…vai hokejā taurītes papūst. Jā. es esmu pret sportu, jo esmu par sportošanu. Sporst šobrīd ir privāts biznes, kurš apkalpo izk;laudes lauciņu "gladiatoru cīņas". Tas pats jarānšovs. Atbalsti sportošanu, kas ir ķermeņa attīstīšana un kultūru, kas attīsta emocionālo inteliģenci. Un lūdzu nepropogandē viedokļus par to, ka kultūrai nevajag valsts atbalstu. Ja vien negribi pēc kāda laika sarunāties tikai ar urlām. To par transportu un dekorāciju izgatavošanu, atcerēšos. Un Tu, savukārt, atceries par to, ka tie 1000 eiro, kas Tev un grāmatvedei par apgrūtinājumu, vienam labam māksliniekam ļautu mēnesi strādāt cilvēcīgos apstākļos, radot darbu, kas dod iespēju cilvēkiem kļūt labākiem. T

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2014-09-02 15:31 (saite)
vai gadījumā šobrīd Tu nedzirdi manu kategorismu pati savā balsī?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]maya
2014-09-02 15:41 (saite)
cenšos būt līdzvērtīgs sarunu biedrs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?