ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2014-09-02 13:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par indulgences pārdomām radošās inteliģences sakarā
Artiņš šodien dikti smuki no rīta feisīti ierakstīja, kā viņš saredz to kultūras atbalstīšanu Dievzemītē un kas no tā visa var sanākt. Dikti labs ieraksts. Detaļās šeit : https://www.facebook.com/artis.buks?fref=ts

Kultūras ļaudis nesnauž un priekšvēlēšanu gaisotnē grib izspiest kādu solījumu arī sev. Tā teikt, nosolies, nosolies, un tad mēs radošies un gudrie Jūs varbūt atbalstīsim.

Pavei kāda aptaujas anķete ir iesūtīta tiem, kas par tautas kalpiem sataisījušies:



1. Vai jūsu pārstāvētā partija ir gatava aizstāvēt neatkarīgu VKKF finansējuma modeli, un kādu tieši?
2. Vai atbalstīsiet sociālā nodrošinājuma sistēmas izveidi radošajām personām, un kādu?
3. Kā jūsu partija plāno veicināt Latvijas kultūras organizāciju konkurētspēju?
4. Kā plānojat panākt kultūrpolitikas nostādnēs "Radošā Latvija" paredzēto darbavietu un uzņēmumu skaita pieaugumu radošo industriju sektorā, un cik procentiem no tiem vajadzētu atrasties reģionos?
5. Vai atjaunosiet grāmatu valsts iepirkumu publisko bibliotēku vajadzībām?
6. Kādu kultūras projektu, pēc jūsu partijas domām, vajadzētu īstenot uz Latvijas simtgadi: nacionālo enciklopēdiju, Laikmetīgās mākslas muzeja izveidi, Dziesmusvētku norises vietu rekonstrukciju vai vēl kādu citu?


Es nemāku ielikt bildi, nu tip printskrīnu, bet šitā tufta piedevām iesūtīta ķipo "ar roku rakstītajā fontā".

Nu vot, un labākajā Grābekļa stilistikā "kā var nesolīt", visi visko sasolīs un izpildot kaut vai 1/10 no solītā kādi pāris simti cunftīgu spalvas meistaru atkal varēs gulēt uz grantiņiem un radošajām stipendijām.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]degeneralis
2014-09-02 17:48 (saite)
"Kultūras ļaudis nesnauž un priekšvēlēšanu gaisotnē grib izspiest kādu solījumu arī sev."

Loģiski, kurš tad negrib? Sportisti grib, mākslinieki grib, celtnieki grib, apkopēji grib, dzēŗāji grib... visi grib. Šajā situācijā valsts loma ir izdalīt pieejamo naudiņu tā, lai tiktu atbalstītas visādas nozares, kas daudziem šķitīs maznozīmīgas. Kultūras cilvēki nodomās, nahuj kaut kādu naudu dod tupajam sportam? Savukārt pilsētnieks padomās, kāda velna pēc viņa nodokļa nauda aiziet, lai stutētu kaut kādu lauķi Lazdonā, kas nemāk izdzīvot bez valsts subsīdijām? Un vispār, what the fuck is up ar kaut kādiem Latgales podniekiem? Ja nevar iztirgot savus sūdus, lai iet strādāt stroikās kā īsti veči.

Vārdu sakot, es te īsti nesaredzu problēmu. Valstij ir jāstutē kultūra, un viss. Saki, ko gribi, par Žagaru un LNO, bet fakts ir, ka Latviju šobrid atpazīst bezmaz vai kā operas lielvalsti, jo Garanča dzied Ņujurkā vai kur tur, tas Antoņenko kāda citā krutā operā un tā tālāk. Un tas ir panākums, īpaši tādai mazai valstij kā Latvijai, kas noteikti nes savu pievienoto vērtību.

Kamēr Vismaz Belševica vēl bija dzīva, katru gadu ap Nobela prēmijas pasniegšanas laiku viņas vārds bija aktuāls. Ne starp favorītiem, bet tomēr bija. Un tas, ka no 2 miljonu valsts tiek nominēta rakstniece tādai balvai, tas ir megakruta. Un tam arī ir pievienotā vērtība.

Principā varētu arī teikt, nahuj stutēt medicīnu, farmāciju? Nahuj biznesa inkubatorus, jo vairums uzņēmēju tāpat neko vairāk par Leksusu sev nerada (Leksus, kurš, visticamāk, reģistrēts Igaunijā).

Vārdu sakot, lai tik stutē kultūru, tāpat kā sportu, farmāciju, uzņēmējdarbību un citas nozares. Ne visi radošie ir sūdi, kas jebkādu naudu nodzer, tāpat kā ne visi biznesmeņi ir krāpnieki un liekēži, kas pārdotu savu mammu, lai iegūtu kaut kādu papildus grasi kontā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2014-09-03 03:04 (saite)
Nobelam nominēt var jebkuru. Arī Putinu miera prēmijai. Nominācija pati par sevi vēl neko nenozīmē, kā tikai to, ka kādam liekas, ka vajadzētu kādu nominēt. Tur nekāda krutuma nav. Tas tā, neiebilstot pret pašu kultūras atbalsta ideju,

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?