Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Uzmanību! Šis raksts IR adresēts konkrētām personām. 

crescendo (crescendo)
Mani ar katru brīdi vairāk pārsteidz negatīvisms, kas valda LV fantastu sabiedrībā.

Konkursam iesūtīts stāsts angliski? Ai, autors noteikti lecīgs, grib tik parādīt, ka spēj rakstīt angliski.
(Hei, arī man reizēm vieglāk izteikties ir angliski. Reizēm arī sadzīvē, ar ģimenes locekļiem runājot, mēdzu pāriet uz angļu valodu, jo tā kaut ko ir ērtāk pateikt).

Tiek piedāvāts organizēt pasākumus bibliotēkā, ērti sasniedzamā un atrodamā vietā? Ai, atkal kādam tikai sagribējies svarīgam justies.

Pie tam - tas tā publiski tiek arī nobļaustīts. Un nē, šie gadījumi, protams, nav vienīgie.

Jā, es Jūs nesaprotu.
Bet man jau arī tā mēmā-šova stila viktorīna šķita ļauna, a visiem 'savējiem' it kā patika - tā kā, varat, protams, vainot tikai manu pārlieku saasināto uztveri.

Comments 

24.-Maijs-2006 05:47 pm
Man gan liekas, ka parasti konkrētām personām adresētus rakstus aizslēdz tā, lai tos redzētu tikai konkrētās personas.
24.-Maijs-2006 05:55 pm
Neuztver sīko niansi? Aizslēdz tos rakstus ar saturu "ejam šodien iedzert", bet tos "tu, maita, pats zini, kurš" atstāj vaļā, lai visi zinātu un puse iedomātos, ka viņi ir raksta adresātu vidū :)
24.-Maijs-2006 06:31 pm
A kāda jēga no šādas rīcības?
24.-Maijs-2006 06:44 pm
Nu kā, tie, kas saprot, iespējams, nokaunējas; pārējie uzzina autora viedokli konkrētajā jautājumā. Imho, ļoti normāli, labāk nekā "biedru tiesa" ar konkrētu personu nosaukšanu, bet efektīvāk nekā pārrunas aci pret aci :)
24.-Maijs-2006 09:44 pm
Imho, šis raksts tikai iegūtu, ja aprobežotos ar pirmo rindiņu. Pārējais viss jau ir vairāk vai mazāk personisks un attiecas uz konkrētiem cilvēkiem. Parasti šādas lietas netiek publiskotas.

Līdz ar to raksts atgādina to pašu "publisko nobļaustīšanu", kuru posts it kā neatbalsta.



24.-Maijs-2006 10:24 pm
Aprobežojoties tikai ar pirmo rindiņu, rastos maldīgs iespaids, ka runāju tikai par vienu pēdējo incidentu. Es minēju 3 gadījumus - bet tie nav vienīgie, tie tikai ir īsāk un vienkāršāk izstāstāmie, pie tam - ar atšķirīgām personām saistīti.


Šis raksts ir privātā (lai gan publiski pieejamā) dienasgrāmatā. Savukārt viedoklis, kas tiek pausts forumā ir izlasāms visiem. Un tieši forumu, ne jau manu cibu, lasīs tie, kas lasa fantastiku un varbūt būtu potenciāli LFFB biedri.


Es rakstu par izteikto negatīvismu, nevis publisko bļaustīšanos.
Un neredzu, ka kaut kur šajā rakstā būtu norādījusi uz kādas personas rakstura novērtējumu.

Piedodiet, cienītie, bet tie 'noteikti jūties nevienam nevajadzīgs', 'iedomīgs', 'slinks' no malas tas izskatās visai pazemojoši pret izteicienu adresātiem.

Jūsu forums, protams, darat kā gribat. Bet es vismaz pačīkstēt, ka man tas izskatās galīgi nepareizi un man šķiet, ka tā varbūt publiskos forumos un pasākumos darīt tomēr nevajadzētu vismaz drīkstu?
24.-Maijs-2006 11:08 pm
Lai kļūtu par potenciālo lffb biedru un izlasītu forumu, vispirms ir jāuzzina par šo organizāciju. Un diez vai šis raksts, kas ir lasāms ne tikai praktiski visiem iesaistītajiem lffb biedriem, bet arī visiem, kas par lffb vispār nav dzirdējuši, bet kaut kādā veidā lasa šo dienasgrāmatu, rada labu iespaidu.

Imho iesaistīt vai informēt svešus cilvēkus, dodot dažādus mājienus par organizācijas iekšējām problēmām vai personiskām antipātijām, nav produktīvi un problēmas no tā kļūst tikai grūtāk risināmas.

Nu jā un man šķiet, ka publiskos forumos (kas savā ziņā arī ir ciba) tā darīt nevajadzētu.
24.-Maijs-2006 11:43 pm
Tātad arī Tu uzskati, ka LFFB forums ir domāts tikai pārbaudītiem cilvēkiem?

Par Lffb ir raksti presē - Rīgas balsī, Mezglā.
Cilvēki, kurus jūs nepazīstat, atrada kā piedalīties stāstu konkursā. Viņi atradīs arī forumu, un tieši forumā meklēs informāciju par to, kas ir biedrība. Un tie būs vēl krietni svešāki cilvēki, nekā cibas rakstītāji un lasītāji.

Es nedomāju, ka man var pārmest, ka neradu labu iespaidu par organizāciju, kuras biedrs neesmu un par kuras biedru neredzu jēgu kļūt, kamēr nesaprotu, vai šai organizācijai tiešām ir mērķi, kas mani interesētu. Jo īpaši, ja es to daru, lai gan arī online, tomēr visai patālu no pašas organizācijas vienkārši atskaitu divas lietas, kuras jebkurš varētu izlasīt, vienkārši aizejot uz biedrības lapu un uzmetot aci pēdējā diennaktī atbildētajiem pavedieniem.

Es necenšos risināt nekādu iekšēju organizācijas problēmu (ja man ir iznācias tādu aizskart - tad nejauši un joprojām par to neesmu lietas kursā) - vienkārši norādu, ka man nepatīk šis negatīvisms. Tas saistīts ar gana daudziem cilvēkiem - man, ko, ar viņiem katru individuāli aprunāties? Ar vairumu neesmu tik labi pazīstama, man tie ir tikai kā vispārēji organizācijas pārstāvji.
25.-Maijs-2006 12:38 am
neesmu no "tiem cilvēkiem", kas domā, ka lffb forums domāts pārbaudītiem kadriem. Par lffb foruma misiju un to, kam tur būtu jāuzturās, es vispār neesmu domājis.

Vienkārši, kāda jēga ir rakstu, kura virsrakts vēsta, ka tas ir domāts "konkrētām personām", publiskot?
Ir taču skaidrs, ka publisku rakstu cibā noteikti pamanīs sveši cilvēki, kāmēr lffb forumā attiecīgais raksts varbūt tiks atrasts, ja kāds cilvēks tur varbūt ieklīdīs.

Ja raksts tiešām ir domāts konkrētām personām, tad kāda daļa ir citiem cilvēkiem gar šīm diezgan negatīvajām peripētijām, kas te ir atspoguļotas?
25.-Maijs-2006 09:50 am
Ja raksts tiešām ir domāts konkrētām personām, tad kāda daļa ir citiem cilvēkiem gar šīm diezgan negatīvajām peripētijām, kas te ir atspoguļotas?
Citiem cilvēkiem daļa aptuveni tik pat liela, kā gar visu pārējo, ko es savā cibā rakstu.

Un cilvēki, kas kaut potenciāli varētu interesēties par LFFB drīzāk tomēr paskatīties tajā forumā, nevis šeit. Ja notiek pretēji, tad kaut kur ir ļoti liela problēma.
24.-Maijs-2006 07:38 pm
Galvenokārt tāpēc, lai uzsvērtu atšķirību no tiem ierakstiem, kas nav rakstīti ar šādu mērķi. Jo, cik noprotu, vienam otram brīžiem rodas iespaids, ka katrs mans raksts, kas būtībā ir vienkāršķi ķeksītis par tēmu 'interesanti, cilvēki dara arī tā, un tas mani spēj uztraukt' ir radīts ar mērķi likt kādai konkrētai personai nokaunēties, sajusties vianīgai vai vēl kaut ko.

Tā nav. Kad tas tā ir, es to īpaši norādu - kā šoreiz.
24.-Maijs-2006 07:41 pm
LOL, nu jā, aptuveni uz to pusi.

Aiz atslēgas ir rakstiņi, kas skar ko personīgu. Šie neko personīgu neskar.
24.-Maijs-2006 07:00 pm
Dzīve tāda.. Pozitīvās domāšanas zelta putekļus tā noberž nost labāk nekā visi reklāmās slavētie tīrīšanas līdzekļi...
24.-Maijs-2006 07:46 pm
Only a sith deals in absolutes.

Starp pozitīvo domāšanu un klaju negatīvismu, ar tendenci pazemot apkārtējos, ir milzum daudz pelēko toņu.

24.-Maijs-2006 08:40 pm
Well, maybe i an a sith really, just pretending to be a jedi...

24.-Maijs-2006 08:51 pm
tā jums ex-priekšsēdētājiem kolektīva problēma :)

24.-Maijs-2006 09:19 pm
Ex-priekšsēdībai ar to mazs sakars...
24.-Maijs-2006 09:21 pm
Laikam jau ne es varu par to spriest.
24.-Maijs-2006 11:27 pm
Lūk šeit gan Tev taisnība.

Tev tāga nelāga mode. Drusku kaut ko virspusēji apgramstīt un tad izteikt savu dziļo un pamatoto viedokli.

A par Ulda spēli runājot. Es īsti nepamanīju, ka tur kāds būtu šausmīgi aizvainots un ļauni izņirgts. Vai nu mēs nekādi nevelkam līdz Tavas inteliģences līmenim vai Tu vienkārši būsi apvainojusies par to, ka Uldis Tavā lekcijā gulēja. Bet mēs tiešām pēc kabiņetkas bijām noguruši. Un manuprāt beigt Konu svētdien vakarā ir nepareizi. Vajag atstāt kādu stundu atpūsties.
25.-Maijs-2006 12:10 am
Nu re, tagad būsim nodemonstrējuši arī manas cibas komentāros precīzi to, kas man tik ļoti nepatīk.

Tiek palasīts mans viedoklis - un jau ir skaidra diagnoze. Es to rakstu "jo Uldis manā lekcijā gulēja", nevis tādēļ, ka man nežēlīga šķita pati viktorīnas norise (protams, ŠAUSMĪGI neviens aizvainots un ļauni izņirgts netika. Tikai tā, pa drusciņai, mazliet ļauni izrādīts savs pārākums pār dažiem citiem klātesošajiem. Var jau būt Uldis tāds ir vienmēr un tiem, kas viņu zin tas šķiet pavisam normāli. Man ar šādiem cilvēkiem bieži saskarties neiznāk, tāpēc uztveru to asāk)

Kurš šeit virspusēji apgramsta faktus? Es nemaz nerunāju par tik dziļām problēmām, kā te daži ceļ gaismā. Vienkārši par vispārējo negatīvismu, negācijām, nezinu kā to nosaukt.
Par atmosfēru.
25.-Maijs-2006 12:25 am
Jā.. Uldis tāds ir vienmēr.

Un jā.. manī ir daudz negatīvisma un es vispār esmu ļoti ļauna un riebīga persona īpaši pēdējā laikā. Beidzot esmu pārtraukusi tēlot labiņo - pasaules lāpītāju.

Viss ko esat manī sakrāvuši beidzot nāk atpakaļ.
Un es vēl joprojām zinu, ka jums ir sliktāk.

Šis nav domāts nevienam personīgi.

24.-Maijs-2006 08:12 pm
Nezinu par fantastu stāstiem, bet man ir diezgan lielas pretenzijas pret iesācējiem latviešu autoriem, kas raksta angliski dzeju. Parasti tā vienkārši ir neaptverami slikta, un angliski tā ir tikai viena iemesla pēc - pats autors tādus mēslus latviski izturēt nevarētu. Nu, bet angliski - "tas jau skan". Da ne sūda neskan. Smadzenes vīst no tām neveiklajām banalitātēm.
Ar rakstīšanu ne dzimtajā valodu jāapietas uzmanīgi, lai gan tas nav pilnīgi izslēgts. Pirmkārt, man liekas okei, ka autors ir lecīgs - raksta angliski vai krieviski, jo grib uz ārzemēm? Super! ļoti labi. Un tas ir okei, ja tu esi bilinguāla, - bet tādu cilvēku ir ļoti maz. Citus iemeslsu rakstīt angliski es pārāk neredzu. Tas, ka tev tā ir ērtāk, nav nekāds aizbildinājums, galu galā, ja runa ir par lasītājiem. :/
Lai gan kāpēc kādam būtu par to publiski jābļauj, es ar nesaprotu, tas nu ir fakts.
24.-Maijs-2006 08:56 pm
Redz - es saprotu, ja pārmetumi birst tādēļ, ka stāsts/dzejolis ir slikti uzrakstīts.

Bet tas stāsts bija labi uzrakstīts, izteiksmes veids atbilda stāsta saturam, brīžiem valodas ritmika izmantota - nu manā uztverē tas bija viens no kādiem 10 labākajiem tajā konkursā kopumā, un viens no vislabākajiem (ja ne VISlabākais) no tiem, kas bija izlasāmi brīdī, kad parādījās pārmetumi.... nu labāks par vairumu tur latviski uzrakstītajiem.

Autore no tiem, kas kādu laiku angliskā vidē dzīvojuši, angļu valodu apguvuši. Un stāsts jau konkursam, kura nolikums atļāva 'latviski, angliski vai krieviski'.

24.-Maijs-2006 09:19 pm
Ek, vajadzēja dzirdēt, kādi bija strīdi par to, vai tikai latviski, vai arī krieviski/angliski atļaut...
24.-Maijs-2006 09:21 pm
Nu krieviski es tā saprotu dēļ drakonistiem, a angliski... dēļ politkorektuma?
24.-Maijs-2006 11:11 pm
Primāri tāpēc, ka bija zināms, ka ir vairāki potenicālie konkursu dalībnieki, kas labprātāk rakstītu angliski.

Bet arī politkorektuma dēļ. Kā nekā otrā vai trešā populārākā valoda Latvijā (man vismaz tā šķiet)
25.-Maijs-2006 09:28 am
baigais jaunums...

ja godīgi, tam nav sakara ar LFFB vai kādu no slēgtajiem forumiem. viss ir tikai un vienīgi mūsu pašu izveidotajā mazajā sabiedrībā, kas degradējusies no pārliekas emocionalitātes. iemesls visam šim negatīvajam ir atrodams jebkuras cilvēciskas/nīstošas/skaudīgas/iekārojošas būtnes raksturā. visa šī sabiedrība iet podā ļoti lielā ātrumā un drīz kāds tam visam pa virsu nolaidīs ūdeni.

un vispār jau... tāda ir arī latviešu mentalitāte - skaudīga un nenovīdīga, tādā priecīgi pelēkā sūdu krāsā.
25.-Maijs-2006 09:58 am
Sakars ir vistiešākais.

Biedrībai neattīstoties, sabiedrība kļūst noslēgtāka un negatīvāka.
Sabiedrībai kļūstot noslēgtākai un negatīvākai, tiek zaudētas arī attīstības iespējas.

Ja visi par katru kaitinoši frāzi/darbību pie pirmās izdevības atbild ar pazemojošu/kaitinošu izteikumu, tad tiešām viss sāk iet podā mērkaķa ātrumā.

Tā kā mēs runājam par vienu un to pašu, tikai dažādiem vārdiem.
This page was loaded Sep 21. 2024, 8:13 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09