Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2015-06-18 12:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kauns atzīties, be griķi ir viens no maniem mīļākajiem ēdieniem. absolūtās kulinārijas frustrācijas reizēs esmu 3x dienā pārtikusi no griķiem un bijusi laimīga. ja kāds man liktu izvēlēties vienu ēdienu, ko ēst līdz mūža galam, es izvēlētos griķus. vienā porcijā ir 40% olbaltumvielu dienas normas ar visai krutu aminoskābju sastāvu, tur ir dahuja dzelzs un gandrīz 100% dienas magnija, kā arī citas labas lietas. es tos diedzētu un tiktu pie c vitamīna. droši vien pēc laika man sāktos problēmas ar koagulāciju k vitamīna deficīta dēļ, bet nemaz ar ne tik drīz.

go griķi go!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2015-06-18 12:27 (saite)
Jā!!!

(Atbildēt uz šo)


[info]penny_lane
2015-06-18 12:30 (saite)
:D

(Atbildēt uz šo)


[info]phz
2015-06-18 12:30 (saite)
Pilnībā pievienojos, griķi ar krējumu ir viens no maniem mīļākajiem ēdieniem jau no bērna kājas.

(Atbildēt uz šo)


[info]au
2015-06-18 12:30 (saite)
griķi - jā jā jā!

(Atbildēt uz šo)


[info]krii
2015-06-18 12:36 (saite)
Jā, griķi ir lieliski.

(Atbildēt uz šo)


[info]pikaczu
2015-06-18 12:37 (saite)
man grikji garszo, bet nemaz nezinaaju, ka tie ir TIK labi. Domaaju nu tur leenie ogljhidraati, daudz szkjiedrvielas, par magniju un olbaltumvielaam - tas man jaunums. Viena porcija ir cik 100 g nevaariitaa veidaa?
Veel, ja vaariitus grikjus nedaudz apcep uz pannas un eed ar pienu, tad tie garszo peec lazdu riekstiem :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2015-06-18 12:39 (saite)
http://nutritiondata.self.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5681/2

man 1 porcija ir apmēram 1 cup (170 g).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2015-06-18 13:26 (saite)
bet runa ir par grauzdētajiem, kas lv visur ir pieejami, vai negrauzdētie zaļie?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2015-06-18 13:27 (saite)
ne olbaltumvielas, ne dzelzi, ne magniju grauzdēšana/negrauzdēšana neietekmē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]helvetica
2015-06-18 12:39 (saite)
Totali!

(Atbildēt uz šo)


[info]blommorian
2015-06-18 12:56 (saite)
Es esmu no tiem retajiem cilvēkiem, kas griķus ēd ar cukuru.
Tikai kaut kādos 16 gados pirmo reizi ieraudzīju, ka tos ēd arī citādāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2015-06-18 13:03 (saite)
es laikam pazīstu tikai vienu, kurš tā dara. lūk, tas man ir kaut kā ārpus saprašanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2015-06-18 13:05 (saite)
es varu gan gan:)D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2015-06-18 13:04 (saite)
varētu kādreiz piedzerties un pamēģināt (skaidrā neriskētu).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bikini_kill
2015-06-18 13:37 (saite)
es arī!! ar pienu un cukuru :) agrāk pat nevarēju saprast, kā var ēst NE-saldus griķus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mufs
2015-06-18 13:07 (saite)
izlasot,cik viņi veselīgi, vēl jo vairāk žēl,ka man negaršo. tas...aromāts.

(Atbildēt uz šo)


[info]pelnufeja
2015-06-18 13:12 (saite)
Jā, griķi ir tiešām ļoti gardi, bet es nemaz nezināju, ka tie ir arī tik veselīgi. :)

(Atbildēt uz šo)


[info]mena
2015-06-18 13:24 (saite)
Vakar dzirdēju viedokli, ka veikalā nopērkamie parastie pārtvaicētie griķi ir aizdomīgi, jo nāk pārsvarā no Ukrainas (Černobiļa).
Latvijas zaļie griķi savarot paliek tāda putra. Man jau nekas, bet vīriešiem kaut kā uzreiz pē.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]str
2015-06-18 13:26 (saite)
tos zaļos varot kkā smuki cepeškrāsnī apgrauzdēt, nesanāca vēl pamēģināt gan

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2015-06-18 13:27 (saite)
kas ir pārtvaicētie griķi?

es pērku vipsparastākos (ne maisiņu) griķus, vāru proporcijā 1:2, kamēr ūdens izvārās, nekad nav putras.
zaļie griķi, man šķiet, nav paredzēti vārīšanai.

un vēl visu veidu griķus var apliet kaut vai ar aukstu ūdeni, atstāt nostāvēties un ēst, atšķirības nebūs nekādas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mena
2015-06-18 14:08 (saite)
visparastākie veikalā nopērkamie skaitās pārtvaicēti, tie jau ir apstrādi.
Zaļos es pērku savā tiešajā pirkšanas pulciņā. Izskatās kā griķi, bet mazāki un ne tik brūni. Droši vien vispareizāk jau būtu tos vienkārši pārliet un uzbiedrināt, ne vārīt. Nākošreiz pamēģināsu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2015-06-18 14:09 (saite)
man šķiet, veikalā nopērkamie ir grauzdēti, ne tvaicēti, bet viena alga. proteīnus un co tas neiaspaido, černobiļa īpaši nebaida :)

kas ir zaļie griķi, es zinu, bet neesmu patērējusi. pagūglēju - točna nav domāti vārīšanai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ravena
2015-06-18 13:27 (saite)
nevaru nepiekrist.
viens no maniem mīļākajiem ēdieniem vēljoprojām ir silti vārīti griķi ar aukstu pienu (griķu zupa)...baldeju

(Atbildēt uz šo)


[info]8
2015-06-18 14:24 (saite)
Grikjiem buut!

(Atbildēt uz šo)


[info]neraate
2015-06-18 14:56 (saite)
esmu ēdusi vegānu šokolādi ar diedzētiem maltiem griķiem iekšā
bija ok. arī zaļie diedzētie

(Atbildēt uz šo)


[info]juuuda
2015-06-18 15:43 (saite)
klusāk, klusāk, ja griķi oficiāli kļūs par superfūdu (respektīvi, ļaudis fotografēsies ne vairs ar k(v)inojas, bet griķu putras bļodām), tad mēs vairs nevarēsim tos atļauties (:

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2015-06-19 14:49 (saite)
neviens vairs neatceras slaveno griķu krīzi pirms pāris gadiem, kad viņu vienkārši nebija, un pēc tam parādījās veikalos par 3x lielāku cenu? mēs jau tad viņus nevarējām atļauties :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2015-06-18 19:17 (saite)
bērnudārza barošanas bloks man šo prieku nokāva saknē, pasniedzot griķus ar nelielu zaptes pikucīti vidū. ar zapti daļu vēl varēja apēst, bet tos, kuriem nepietika, sausus dabūt iekšā bija grūti.

(Atbildēt uz šo)


[info]inese_tk
2015-06-18 23:42 (saite)
man griķi pagaidām ir gandrīz biešu kategorijā. ok, piemēram, griķu-dārzeņu plācenīši ir labi. bet plikus es ēdu tikai negrauzdētos griķus.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?