Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2015-06-18 12:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kauns atzīties, be griķi ir viens no maniem mīļākajiem ēdieniem. absolūtās kulinārijas frustrācijas reizēs esmu 3x dienā pārtikusi no griķiem un bijusi laimīga. ja kāds man liktu izvēlēties vienu ēdienu, ko ēst līdz mūža galam, es izvēlētos griķus. vienā porcijā ir 40% olbaltumvielu dienas normas ar visai krutu aminoskābju sastāvu, tur ir dahuja dzelzs un gandrīz 100% dienas magnija, kā arī citas labas lietas. es tos diedzētu un tiktu pie c vitamīna. droši vien pēc laika man sāktos problēmas ar koagulāciju k vitamīna deficīta dēļ, bet nemaz ar ne tik drīz.

go griķi go!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pikaczu
2015-06-18 12:37 (saite)
man grikji garszo, bet nemaz nezinaaju, ka tie ir TIK labi. Domaaju nu tur leenie ogljhidraati, daudz szkjiedrvielas, par magniju un olbaltumvielaam - tas man jaunums. Viena porcija ir cik 100 g nevaariitaa veidaa?
Veel, ja vaariitus grikjus nedaudz apcep uz pannas un eed ar pienu, tad tie garszo peec lazdu riekstiem :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2015-06-18 12:39 (saite)
http://nutritiondata.self.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5681/2

man 1 porcija ir apmēram 1 cup (170 g).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2015-06-18 13:26 (saite)
bet runa ir par grauzdētajiem, kas lv visur ir pieejami, vai negrauzdētie zaļie?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2015-06-18 13:27 (saite)
ne olbaltumvielas, ne dzelzi, ne magniju grauzdēšana/negrauzdēšana neietekmē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?