x-ƒ (x_f)

x-ƒ: #sieriņšsaprot: ābolu gads

2018. gada 19. septembris, 9:10 pm, 21 atsauksme / pievienot vēl

Šogad esot nepieklājīgi uzdot jautājumu "Vai tev vajag ābolus?"

Tā ir, zinu, cik bieži esmu atteicies un pats jautājis. Žēl, bet absolūti lielāko daļu nākas izmest, jo daudzi sapūst jau kokā, atlikušie ir lieli un, krītot no augstuma, līdz zemei nonāk vairāk vai mazāk saplacināti. Pārējie, kas vēl paliek veseli, ir garšīgi, taču tāpat daudz un nevienam nevajadzīgi, bet ziemai nav saglabājami un pārstrādāt visu nav iespējas un jēgas. Ievārījumu kultūra manu draugu lokā nav diez ko attīstīta un ar burciņām uz tirgu jau neiešu. Vēl varētu cept ābolkūkas un pārtikt tikai no tām (ja viņiem nav maizes, tad lai ēd kūkas). Varētu tās nest uz darbu ik pārdienu. Es tā reiz izdarīju, likās, ka pie trešās kolēģiem tāda pārtika jau bija mazliet apnikusi..

Pagājušajās brīvdienās pirmoreiz pagatavoju ābolu džemu, sanāca garšīgi, lai arī ne pārāk džemīgi, bet noteikti būs jāatkārto. Vēl tos izmantoju kombinācijā ar brūklenēm, bet tāds ievārījums jau ir klasika un defoltā vienmēr ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.

lavendera (lavendera)

lavendera: Es esmu sakaltējusi..

2018. gada 20. septembris, 11:04 am, 7 atbildes / atbildēt

Es esmu sakaltējusi vismaz 30 litrus kraukšķīgo ābolu čipsu (ziemā tie ir lielā cieņā gan man, gan paziņām).
Bet jā, bumbierus bez maksas es grābtu daudz labprātāk (mums nav nevienas bumbieres).
 
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Bāc, žāvēti āboli!..

2018. gada 20. septembris, 12:03 pm, 6 atbildes / atbildēt

Bāc, žāvēti āboli! Pavisam aizmirsu, kā man tie iet iekšā..
Tev ir kāds elektriskais žāvētājs? Tā ir manta, kuru man noteikti vajadzētu.
Mani bumbieri beidzās pirms pāris nedēļām - tie bija visi reizē, nevis tā pakāpeniski, un izrādās, ka tos jālasa no koka vēl pazaļus, citādi tie paši nekrīt, pārgatavojas un, kad beidzot zemē, tad vienkārši izšķīst. Kaut kāda tāda šķirne.
lavendera (lavendera)

lavendera: jā, man ir šāds: ..

2018. gada 20. septembris, 12:20 pm, atbildēt

jā, man ir šāds: https://www.salidzini.lv/click.php?itemid=11219362955&q=aug%C4%BCu+%C5%BE%C4%81v%C4%93t%C4%81js

nomizoju, sagriežu ļoti plānas šķēlītes, piekrauju katru plāti ar kaudzi, kaltēju 24 stundas un pēc tam vēl karstus saplucinu (jo, kaudzē žāvējot, šķēlītes salīp) un saberu hermētiski noslēdzamos spainīšos (der šašliku, kāpostu utt. spainīši ar vāciņu)

Tad ziemā tik kraukš un kraukš.
Bet bumbieri, protams, ir garšīgāki.
lavendera (lavendera)

lavendera: Šis gan ir diezgan..

2018. gada 20. septembris, 12:22 pm, 3 atbildes / atbildēt

Šis gan ir diezgan skaļš.
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Ietekmēji mani,..

2018. gada 20. septembris, 8:43 pm, atbildēt

Ietekmēji mani, sakārdināji, pasūtīju sev arī (citu modeli, bet tas tā). Varēs žūt! (Paldies par info.)
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Gatavoju jau otro..

2018. gada 22. septembris, 11:21 pm, 1 atbilde / atbildēt

Gatavoju jau otro porciju, superīga ideja, kraukšķīgi un garšīgi, paldies.
Es gan iztieku bez mizošanas, par daudz čakara. Un mizā arī ir vitamīni! Būs jādomā, kā uzglabāt, man nav tik daudz to spainīšu.
lavendera (lavendera)

lavendera: Cenu klubā pa lēto ir..

2018. gada 23. septembris, 4:26 pm, atbildēt

Cenu klubā pa lēto ir pieclitrīgie spaiņuki.
Glabāšana plastmasas kulēs beidzas ar kraukšķīguma zudumu.
lavendera (lavendera)

lavendera: par tiem bumbieriem -..

2018. gada 25. septembris, 12:13 pm, atbildēt

par tiem bumbieriem - tur nu gan iesaku spiest sulu, bumbieru sula ir trīsreiz garšīgāka par ābolu. un ja salej plastmasas maisos ar krāniņu, ij siltam pagrabam nav ne vainas.