x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Eksperimentālā padarīšana

2013. gada 29. decembris, 1:03 am, 5 atsauksmes / pievienot vēl

Vienalga, vai tevi interesē zemāk aprakstītais, vai nemaz ne, bet nospied uz linka un apskaties gaisa plūsmas – http://earth.nullschool.net/
Visa pasaule nemierīga.

Šodien ir kaut kāda tāda diena, kad 27-40 km augstumā virs mums ir ļoti ātra jetstream – "strāvplūsma", tādēļ briti un poļi izdomāja, ka tieši šai dienā ir jāpalaiž vairāki baloni, kas šautos pāri Eiropai un Āzijai ar ātrumu 300-350 km/h.
Tos visus var redzēt uz spacenear.us kartes.

Polijas balons ir ticis līdz Kazahstānas vidum, britu baloni līdz Ukrainai vai vēl kaut kur Eiropas vidū, viens paplunčājās Ziemeļjūrā un atkal pacēlās, cits pakaitināja kokus, viss ir tāds liels eksperiments. Eiropā šodien šim "flešmobam" aktīvi seko līdzi kādi 150-200 klausītāji, pasīvi vēl vvz.

Bet galvenais – es viņus pazīstu! Es pazīstu lielu daļu no tiem, kas šito visu dara. Septembrī Oksfordā bija balonistu konference – paši rīko, paši piedalās. Tā bija jau trešā kopā un pirmā, kurā piedalījos. Gribēju jau pagājušajā gadā, bet kaut kā tālāk netiku, tomēr šogad gan aizbraucu. Viens pats Londonā un tā. Ikdienā tos cilvēkus "satieku" #highaltitude čatā (Freenode, IRC – vēl dzīvs), un tad bija iespēja viņus satikt arī klātienē – gan poli, Tomeks, tāds runātīgs vīrs, gan Džeimsu Koksonu, kas vispār bija viens no pašiem pirmajiem britu habistiem, gan Filipu no Ziemeļīrijas, mums daudz kas kopīgs, gan Entoniju no tālajiem ziemeļiem (Jorkšīras), kas vispār ir baigais nazīt's, gan Edu, kas ir raķešzinātnieks, hā! Ara no ASV, kurš strādā NASA JPL! Vispār baigais kadrs, kā no Losandželosas šortiņos, tā arī turpina, kad visi apkārt drebinās, bet viņš sajūsminās par zaļās dabas krāsu un lietu, kas ik palaikam līst. :) Steisija no stratodean.com – ļoti jauka meitene, arī daudz runā. :) Un viņi visi ir tādi jaunieši, ne večuki vai pat gados. Īsāk sakot, lieliska sabiedrība. Žēl, ka vēl neesmu izšķirojis bildes.

Konference bija Oksfordas Jūras akadēmijā (nu vai kā to tulko), man bija tikai jāiziet cauri tam foršajam, lielajam parkam, jo viesnīca bija otrā galā, atpakaļ gan meklēju apkārtceļu, jo parks jau bija slēgts. Pēc beigām mēs vispirms devāmies uz krodziņu turpat blakus, pēc tam uz citām līdzīgām vietām vienkārši parunāties un pačilot. Es biju domājis, ka jutīšos diezgan nu tā, viens pats tālu projām, sveši cilvēki, vēl varbūt nesapratīšu viņu izloksni vai vēl ko, bet nekā tāda, viņi visi ir tik draudzīgi, tik atvērti. Varbūt man tāds nepiemērots temperaments, varbūt kaut kāda sajūta, ka esmu no mazas zemes tālu prom ziemeļaustrumos, bet tur visu attieksme bija tik silta, ka es vienkārši biju viens no viņiem, tikpat ievērojams kā citi vairāk vai mazāk pieredzējuši habisti. Daudzi pārjautāja, vai tiešām tikai tāpēc uz vienu dienu lidoju uz Londonu, lai pabūtu tādā improvizētā sanāksmē, bet, jā, tā arī bija un bija vērts, bija forši, bija jauki un vērtīgi viņus satikt un parunāties, tā ir tiešām lieliska un draudzīga kopiena. Pirms vairākiem gadiem to nosauca par UKHAS – UK High Altitude Society, nosaukums ir palicis, taču zem tā tagad ir cilvēki no daudzām Eiropas valstīm, Austrālijas, ASV, Kanādas, Taizemes, Jaunzēlandes, .. Un visi tiekas #highaltitude. Galvenais, ka tā nav īsta organizācija - ja tu piedalies, tu jau skaities savējais un viss. :)

Man patīk baloni, tie ir ar emocijām.

blond (blond)

blond: Tie tavi ieraksti..

2013. gada 29. decembris, 2:23 am, 1 atbilde / atbildēt

Tie tavi ieraksti vienmēr ir tik burvīgi, es tos ļoti gaidu. Ir tik labi ik pa laikam atcerēties, ka ir arī citas, pilnīgi paralēlas, bet lieliskas pasaules tepat līdzās.
 
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Mmmmm.. Paldies! To gan..

2013. gada 29. decembris, 12:17 pm, atbildēt

Mmmmm.. Paldies! To gan es negaidīju, taču paldies. :)
 
Nezāles neiznīkst (jan09)

Nezāles neiznīkst: tnx

2013. gada 29. decembris, 10:28 am, 2 atbildes / atbildēt

par info!
skatos, ka no Juris (yl2cp) arī piedalās ;)
 
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Re: tnx

2013. gada 29. decembris, 12:36 pm, 1 atbilde / atbildēt

CP daudz nerunā, bet, kad ir kaut kas, tad arī piedalās, jā. Cēsīs vispār tāds ļoti aktīvs grupējums.
Ja tevi tas viss arī interesē, tad es info publicēju freefm.lv forumā, ja kaut kas var parādīties šai pusē.

Ja nu kas, SP3OSJ balons pie mums varētu būt uztverams pēc kādām divām stundām, tas lidos pāri un izskatās, ka netālu no Rīgas.
 
Nezāles neiznīkst (jan09)

Nezāles neiznīkst: Re: tnx

2013. gada 29. decembris, 1:50 pm, atbildēt

mēs te ar čomu vasarā runājām, ka varētu balonistos piedalīties, vai beidzot aizbraukt līdz blakusmiesta radioamatieru kantorim, vai vēl kko sadomāt, bet tā viss noklusa kopā ar pārējiem projektiem (kā parasti) ;(
radio/elektro/tehniskas lietas mani vienmēr interesē...
esmu nedaudz apradis ar trimdas zemi (UK) - laiks jauniem hobijiem ;)