x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Balti palagi

2013. gada 7. aprīlis, 12:45 am, 4 atsauksmes / pievienot vēl

Vēl nebija plkst. 12, kad es jau biju nošķūrējis visu sniegu, nosauļojis vaigu, teleskopā pētot Sauli, izracis kanāliņu pagalma vidū, ieraudzījis pirmos divus sniegpulkstenīšus un pirmos divus tauriņus.

Vispār man jau martā bija doma, ka sniega lāpstas droši vien var transportēt uz šķūnīti nākamajai sezonai, taču, re, arī aprīlī tiek izmantota pat lielākā. Bet nu tauriņi arī zina, ka, jopcik, aprīlis tomēr.

Vēlāk mani paaicināja uz slēpošanu, un zināju tikai aptuvenu virzienu, bet ne jausmas, kur tieši būs jāslēpo. Izrādījās – pa purvu. Purva vidū izrādījās – pa Sudas purvu. Bet nu kāds tur skaistums! Eitunost. Kā uz citas pasaules. Viss tik gluds, plašs un mazs. Visas priedes, kas tur aug, ir miniatūras – jau nopietnos gados, bet augumā mazas, tādi bonsai kociņi, īsas skujas, mazi čiekuriņi. Jūties kā Gulivers. Putukrējuma zeme. Saule tā silda – paturi roku virs sniega, jūti siltumu no abām pusēm.

Sudas purvs

Sudas purvs

Sudas purvs

Sudas purvs

Sudas purvs

Sudas purvs

Sudas purvs

Vispār martā un tagad arī aprīlī es esmu slēpojis daudz vairāk kā visā ziemā kopā – gan zem pūķa, gan paša spēkiem. Kad bija plika sērsna, pa to pat ar klasiskajām mierīgi varēja laist slidsolī. Tagad pa virsu sniedziņš, bet tāpat iet pa virsu. Meža dzīvnieciņu gan žēl.

blond (blond)

blond: Aaaaa, cik skaisti!

2013. gada 7. aprīlis, 2:34 am, atbildēt

Aaaaa, cik skaisti!
 
scope (scope, vvz)

scope: Skaisti! Zvēriem jau..

2013. gada 7. aprīlis, 8:48 am, 2 atbildes / atbildēt

Skaisti!

Zvēriem jau tagad nedaudz vieglāk - tomēr kūst tas sniegs un vai nu ir vietām plika zeme, vai viegli līdz tai aizrakties.
Vakar, piemēram, Kurzemē pa dienu manījām ļoti daudz stirnu, kuras rosījās pa nokusušajiem laukiem.
Lasi starp rindiņām: vvz
 
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Kurzemē jau parasti ir..

2013. gada 7. aprīlis, 10:11 am, 1 atbilde / atbildēt

Kurzemē jau parasti ir mazāk, te Siguldas pusē uz laukiem vēl kādi 30-40 cm sniega, tālāk uz austrumiem līdz pat 60 cm. :/
Plikās vietas ir, bet pavisam maz.

Kad braucām uz turieni, netālu no šosejas zem kādās ābeles gulēja stirna – nebija aizmigusi, bet droši vien diezgan izsalkusi un nogurusi gan, ja reiz tik tuvu cilvēkiem jāatpūšas.
 
scope (scope, vvz)

scope: Zinu jau, ka Vidzēmē..

2013. gada 7. aprīlis, 10:26 am, atbildēt

Zinu jau, ka Vidzēmē sniega vairāk, tajā pašā Alūksnē, kā smejies, nokusīs tik ap Jāņiem.
Bet šefs, kurš ir mednieks un viņu kolektīvam medību teritorijas ir Mālpils pusē, teica, ka nav tik traki ar stirnām - izkāmējušas nav, tātad barību atrod. Un pie cilvēkiem nāk divu iemeslu pēc: mežā viņas tramda vilki un lūši; pie mājām vieglāk atrast barību (tās pašas ābelītes vai kāda siena ķīpa).
Lasi starp rindiņām: vvz