x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Nu, nu?

2004. gada 9. novembris, 8:44 am, 15 atsauksmes / pievienot vēl

Nepatīk jau nu man spamot un laikam esmu izsmēlis savu aptauju limitu mēnešiem trijiem, taču – jauna aptauja par citu Cibas sākumlapu. (Iepriekšējā beidzās ļoti neizšķirti.) Vairāki iebildumi tika ņemti vērā. Strīpiņas pie saitēm tagad ir sinhronizētas ar tekstu (ja kāds man var palīdzēt tikt galā ar MSIE bug'u, lūdzu). Galvenais saturs pavilkts vairāk nost no saitēm un saprotami atdalīts. Fona krāsu pēc skatītāju vēlēšanās nomainīju uz baltu. Saišu sadaļu nosaukumi tika izcelti. Par tekstu nevienas piezīmes nebija. Tas laikam ir pieņemams. Kā ar logo? Kas vēl? Nepatīkami, ka tie, kas atbildēja "nē", neatbildēja "tāpēc, ka..".

Un vēl kas – tā ir tikai sākumlapa, pārējās lapas nemainīsies. Turklāt – padomā, kam tā ir īsti domāta. Cik bieži Tu nonāc līdz index lapai un cik bieži to dara tie, kas vēl nav reģistrējušies? (Un kāda tā izskatās tagad.) Tāpēc tā lielākoties ir domāta ne-cibiņiem. Skaidrs, ka pārmaiņas neviens nemīl. (Un, protams, ka tieši man bija jābūt tam pirmajam, kurš publiski noraujas ar grābekli.)

Poll #4769 Index
Open to: All, results viewable to: All

Vai Cibas sākumlapa ir jāmaina uz šo jauno vai nē?

View Answers


46 (56.1%)


36 (43.9%)

Tāpēc, ka..

Labots. Ir jaunumi.

Ģ (smejmoon)

Ģ: - fiksēts burtu lielums..

2004. gada 9. novembris, 4:01 pm, 3 atbildes / atbildēt

- fiksēts burtu lielums
- pārāk daudz linku
- pārāk daudz bold, italics, underline, krāsufontu veidu - raibi
+ linki sakārtoti, ņemot vērā to, ka mūsdienās ir platāki ekrāni
+ galvenajā vietā galvenā informācija
? mums gan nedaudz atšķirās domas par to, kas ir galvenais (piemēram iespēja pievienot bildes salīdzinot ar iespēju saņemt komentārus)
 
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: - kā es varu..

2004. gada 12. novembris, 2:00 pm, 2 atbildes / atbildēt

- kā es varu izdarīt, lai nebūtu fiksēts burtu lielums? lietot <font size="-1">? parādi man kādu pārlūku, kurš saprastu CSS "font-size-adjust". tabulās pēc noklusējuma teksts vienmēr tiek attēlots par diviem punktiem lielāks par parasto tekstu. es mēģināju to visu uztaisīt tieši tādu, bet bez tabulas. es to izdarīju. taču, atverot to MSIE, vidējā kolonna bija nospiesta lejā, bet labā – izgaisusi. ja Tev teksts liekas parāk sīks, lieto Firefox un izmanto Ctrl+peles rullītis uz leju.
- ja Tu tos domāji tekstā, pēdējā versijā tur ir tikai viens. ja gar malām – tas ērtībām. vari ieteikt, ko tur nevajag.
- vairs nav
? pievienoju iespēju lasīt pēdējos saņemtos komentārus, ja Tu to domāji. par Tevis pieminētajām bildēm – index lapu lielākoties tik un tā lieto jaunie lietotāji (vecie zina, kur pie tā visa tikt pa tiešo), un jaunajiem ir daudz bildīšu, tās viņus interesē. nu jā – vari ieteikt, kuras saites aizvākt.

"paldies", ka nevērtēji tikai piedāvāto (kāds tam visam sakars ar mana žūrnāla paskatu?) un paldies, ka tik sakarīgi uzskaitīji plusus un mīnusus.

 
Ģ (smejmoon)

Ģ: 1. Šī nav pēdējā..

2004. gada 12. novembris, 2:55 pm, 1 atbilde / atbildēt

1. Šī nav pēdējā versija? http://x-f.e-net.lv/sc/

2. Kā realizēt maināmu burtu lielumu arī ne uz firefokša/operas, tā ir Tava problēma. Nesaki, ka to nevar izdarīt. Ne vienmēr ir dators, kur var uzstādīt savas programmas. Piemēram, darba vietas, interneta kafejnīcas. Web interfeiss tapēc arī ir web interfeiss, ka tur lielā mērā jāatsakās no vēlmes regulēt katru pikseli.

3. Ar tava žurnāla paskatu sakars tāds, ka arī tas ir ļoti raibs. Attiecīgi ar indukcijas metodi secinu, ka Tavi nākamie darbi būs raibi. Nav ne objektīvi, ne radoši, bet laiks rādīs. :)

4. Apskatījos http://x-f.e-net.lv/blog/; Laiks šo to ir parādījis ;-) Bet tagadiņ došos projām no valsts un neko plašu nerakstīšu.
 
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: atbildes

2004. gada 15. novembris, 3:01 pm, atbildēt

1. ne-e, šī ir pēdējā - http://x-f.e-net.lv/sc/davidbowiesaystheprettythingsaregoingtohell/
vislabākā jau nu būtu šī - http://x-f.e-net.lv/sc/davidbowiesaystheprettythingsaregoingtohell/mini.html :) taču watt neļaus iztikt bez banneriem. ideja būtu laba, ja tur izmantotu drop-down izvēlnes ar js+css palīdzību. tas būtu stilīgi. bet vai visi sapratīs? atkal brēks, ka tur nekā nav.

2. CSS ļauj norādīt font-size: smaller; piemēram. taču tas, kā to sapratīs pārlūks, ir tā paša ziņā. gan jau pats esi apskatījis savu userinfo ar FF un MSIE. atšķiras burtu izmērs. tā ir.

3. žūrnāla paskats nupat nomainījās, taču tas itin nekādā sakarā nebija ar Tavu piezīmi. :)

4. es nesapratu. tas /blog tur ir vienkārši tāpēc, lai papraktizētu RSS apstrādi un lai nebūtu vienkārši tukša lapa. ar laiku.
 
GUTEN TAG (darkz)

GUTEN TAG: nu nevalda galīgi tā..

2004. gada 10. novembris, 1:00 am, 1 atbilde / atbildēt

nu nevalda galīgi tā jaunā lapa. varbūt mēģini kaut ko līdzīgāku livejournal.com sākumlapai? nē, nē, es neteicu 'zagt', es teicu 'līdzīgāku'.
 
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: bet kāpēc pats..

2004. gada 12. novembris, 2:00 pm, atbildēt

bet kāpēc pats nevēlies pamēģināt?

 
sviesta cibas neoficiālais viedoklis (scibologs)

sviesta cibas neoficiālais viedoklis: pietrūkst paša..

2004. gada 11. novembris, 2:44 pm, 1 atbilde / atbildēt

pietrūkst paša svarīgākā:
Update: dienasgrāmatu tagad var atvērt VISI kas grib!
Achtung: cibošanās var izraisīt spēcīgu psiholoģisku atkarību. Esiet modri.</a>
un vispār- pārāk daudz stāstoša texta.
 
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: pirmajam teikumam jau..

2004. gada 12. novembris, 2:01 pm, atbildēt

pirmajam teikumam jau ilgu laiku nav jēgas, tās bija īslaicīgas problēmas.
otrais teikums tika implementēts.
trešais – vairs nav.

 

Filozofs: Atbildēju Nē.

2004. gada 14. novembris, 10:09 pm, 6 atbildes / atbildēt

Jo - jaunais dizains ir pārāk līdzīgs desmitiem citu lapu. Tās pašas trīs kolonnas, tā pati uzbūve (tabulas, jak..). Krāsas arī nepiedur. Gandrīz nemaz nevar just orģinalitātes smirdīgo elpu.

Bet prieks, ka kāds ir centies un kko mēģinājis. Pats es noteikti labāk nevarētu.

Ja mans padoms tiešām kādu interesētu, tad imo pirmajā lapā vajadzētu trīs teikumus, kas tas par zvēru, un linku uz create.bml. Pārējo noslēpt aiz css+js veidota menju. Kas gribēs - atradīs.
 
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Re: Atbildēju Nē.

2004. gada 15. novembris, 11:37 am, 5 atbildes / atbildēt

šitā būtu vislabāk - http://x-f.e-net.lv/sc/davidbowiesaystheprettythingsaregoingtohell/mini.html :)

izvēlni uztaisīt nebūtu grūti, bet es izlēmu no tā atturēties compability dēļ. lai gan šķiet, ka mūsdienās tā vairs nav tik liela problēma.
mēģināju uztaisīt bez tabulām un to arī izdarīju, bet MSIE programmētāju līko pirkstiņu dēļ, tas nav lietojams.

varbūt te būs konkurss, varbūt nekas nemainīsies. iesaku palasīt mana nākošā puksta komentārus, kur watt strīdas ar kat par šo tēmu. es neiejaucos. tāpat jau esmu pārāk daudz salecies. :)
 

Filozofs: Dziļi sirdī būdams..

2004. gada 15. novembris, 7:29 pm, 4 atbildes / atbildēt

Dziļi sirdī būdams minimālists (it kā to pēc mana džournāļa dizaina nevarētu redzēt), ar visām četram esmu par mini :) Varbūt vēl vienīgi kādu jūzeru kaunterīti or sth..
 
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: nu ja. būtu vienkārši..

2004. gada 15. novembris, 7:35 pm, 3 atbildes / atbildēt

nu ja. būtu vienkārši un stilīgi. :) tur pat izvēlni kādu ērti varētu kaut kur, ja vajag.
negribi paspiest uz watt? :)
bet atkal brēks, ka nekā nav. nu ja, visiem jau neizpatikt. :-/
 

Filozofs: Mhm.

2004. gada 15. novembris, 7:43 pm, 2 atbildes / atbildēt

Tā, btw, mosh vari uz meilu atmest zourci, kuru Tu taisīji ar css, nevis tabulām un kuru IE izbrāķēja. Pēdējā laikā cītīgi koncentrējos uz cross browser problēmām.
 
x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Re: Mhm.

2004. gada 16. novembris, 5:31 pm, 1 atbilde / atbildēt

piedod, bet nevaru. izmeklējos, bet neatradu. man liekas, ka biju tik sarūgtināts par šitādu cūcību, ka vienkārši sāku rakstīt tam pāri, nevis sāku jaunu. pašam tagad žēl, būtu paskatījies.
cross-browser problēmas.. hmm..
nu, piemēram, šis stils. ja es pievienotu XML deklarāciju (<?xml..), tad MSIE visu mana žūrnāla saturu pielipinātu pie kreisās malas.
arī tas sidebar, kas man tagad ir labajā pusē (linki, banneri..). nezinu, kur ir kļūda, bet tas ik pa laikam tiek nospiests pašā apakšā. Gecko neko tādu nedara.
ja atradīsies vēl kas, pacentīšos ziņot. :)
 

Filozofs: Re: Mhm.

2004. gada 22. novembris, 6:01 pm, atbildēt

Weird, nesaņēmu meiliņu par jaunu komentāru, vai arī vnk nepamanīju, tādēļ tikai tagad attapos.

Enīvei, kūlais IE pārbauda, vai dokuments sākas ar DOCTYPE, ja nē, tad tas sušķis ieslēdz kvirks mode, kas, acīmredzot, īsti labi nesaprot margin-left/right: auto fīču. Par cik xml deklarācija dokumenta sākumā ir tik rekomendēta, nevis obligāta, to var arī izlaist. Kaut vai, lai aiztaupītu sev galvassāpes ;)

Ak, jā, links:
http://www.webstandards.org/learn/reference/prolog_problems.html