Karstā latviete [userpic]

On izvarošanas, ciba un everything

October 26th, 2010 (12:09 am)
Tags: , , , ,

vot, nezinu. nu, ir kaut kādas attieksmes lietas, kas uzsit asinis - kā šis. kad situācija, kad 10 džeki tusiņā izvaro divas meitenes pirmām kārtām raisa posta autorē "sašutumu" par to, ko gan, redz', esot domājusi tā izvarotā meitene, kura izrādījās nepilngadīga. ka ne jau viņa gājusi interjeru skatīties, bet gan uz tusiņu - tātad, tipa, loģiski, ka 10 džeki izvaro, ko gan citu varētu gaidīt.

saprotams, ka, iespējams, autore vēl nav īpaši nobriedusi un vēlas nedaudz pazīmēties ar savu netradicionālo, oriģinālo skatījumu uz lietām, - nu, un Dievs ar viņu. tas, kas uztrauc, ir - ka nav nekādas pretreakcijas; vienīgā reakcija uz šādu viedokli ir tāda čomiska pasmiešanās. un tas jau man rādās simptomātiski. "Dienā", kad bija rakstu sērija par izvarošanām, arī komentāros ļaudis mētāja viedoklīšus a la nu ja, tās sievietes, kuras izvaro, tās jau maukas, kas pašas uzprasās, pareiz' pareiz', tā viņām vajag. ok, es saprotu, ka komentārus internetā parasti raksta ne nu tas inteliģences zieds. bet cibā?...

nu lūk, ja pasaka A, tad esot jāsaka B, vai ne. un tad tas B būtu tāds, ka tā jau man cibā patīk un šķiet, ka te visādi sakarīgi cilvēki nolasījušies. taču ir kaut kādi momenti, kad ir skaidrs, ka.. nu, ka vienīgais, kas šeit tiek novērtēts, ir atraktīva pigoru mētāšana, savukārt tad, kad ir runa par kādu nopietnāku tēmu, tad notiek tāda, hmm, novēršanās, centieni izvairīties runāt pa īstam, par svarīgo. kaut vai tad, kad kāda no cibiņām joku dzīšanai pa starpu uzrakstīja aizkustinošu postu par personīgo abortu, - kas notika? lielākā daļa komentatoru brigādes nevis papliķēja pa plecu, bet turpināja dzīt jokus, vēl kaut ko pārmest, u.tml. un tad man paliek bēdīgi, sauksim to tā, un liekas, ka kam gan man šeit vajadzēja iesaistīties.

nu labi, konutur daudz. man vienkārši reizēm sāp sirds par visādām lietām, un visvairāk - nevis par to, ka kāds mudaks kaut ko ļaunu ir izdarījis, bet par to, ka kādi, ko es uzskatu par sakarīgiem cilvēkiem, to redz kā kaut ko pilnīgi normālu. tas attiecas gan uz politiku, gan šinīs te attieksmēs pret visādām ikdienišķām lietām - kā nodokļu nemaksāšana, minētās izvarošanas, u.tml. un tad šķiet, ka, nu ja, teju visiem mums patīk Rietumeiropa un aplikt pašu zemi, kur it kā kaut kādi jefiņi nemākot visu izdarīt, lai valstī forši dzīvot, bet, hei, izrādās, ka tie jefiņi esam mēs paši - ar savām ikdienas attieksmēm.

p.s. un tas, ko es domāju par šo attieksmi pret izvarošanām, ir labi noformulēts te: http://diena.lv/lat/politics/viedokli/psihologu-atklata-vestule-par-rakstu-maniaks-izvarotajus-provoce-sieviesu-izlaidiba

Comments

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: October 26th, 2010, 12:54 am

slightly related: nav smuki to, ko citi raksta zem atslēgām, iznest savā žurnālā un nolikt plauktā.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 26th, 2010, 01:01 am

protams, taču konkrētais topiks nebija vis zem atslēgas, es konkrētajam cilvēkam pat nebiju piedraugota tai laikā. bet varu konkrēto piemēru izdzēst, no problem.

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: October 26th, 2010, 01:02 am

piemēru izdzēst būtu taktiski. īpaši jau ņemot vērā, ka šī liriskā varone ļoti bieži vispirms uzraksta un tad uzliek atslēgu :)

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 26th, 2010, 01:08 am

aha, darīts. šķiet loģiski pret to, ko autors pats uzskata par publisku, tāpat arī attiekties, bet konkrētās liriskās varones paražas atslēdziņu turpu-šurpināšanas sakarā nebiju pētījusi :)

Posted by: x ([info]walkire)
Posted at: October 26th, 2010, 01:15 pm

Ē, čo za fak? Es vienmēr rakstu tikai publiski. :D

Posted by: x ([info]walkire)
Posted at: October 26th, 2010, 01:18 pm

ja tas bija par mani. :)

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: October 26th, 2010, 01:33 pm

nea, nebija :)

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: October 26th, 2010, 03:16 pm

varbūt arī tu esi aprakstījusi savu abortu, bet atsauce bija uz citu.

Posted by: ... ([info]malfor)
Posted at: October 26th, 2010, 12:59 am
HH

es vienkārši nesaprotu, no kurienes nāk tas briesmīgais ļaunums un zvērīgums (nē, zvēri ir daudz superīgāki par cilvēkiem). tas par izvarošanām. pie katras šāda veida ziņas vai, nezinu, tādu kadru iebāšanas filmās, man gribas vispār izbeigties, cik nepanesama jau doma tādu vardarbību ir.
un kā var par to mētāt pigorus (tāpat kā par abortiem), tur interjers un pati vainīga, nēnu psc, man liekas, ka šīs lietas ir stipri traģiskas.

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: October 26th, 2010, 01:08 am

bet ja par tēmas aizsākumu - http://klab.lv/users/walkire/188166.html?thread=699142#t699142 ir vispār pizģec

Posted by: kants ([info]kants)
Posted at: October 26th, 2010, 01:16 am

kamdēļ tu sevi apgrūtini ar tādu mēslu lasīšanu?!

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 26th, 2010, 01:26 am

vot, mazohisms :) nu labi, tā cibiņa man bija kaut kad sen piefrendēta.

Posted by: Ia! Ia! Cthulhu Phtaghn! ([info]komeeta_naak)
Posted at: October 26th, 2010, 01:46 am

man liekas, ka tajā postā vairāk ir nevis "pati vainīga" bet izbrīns par tik lielu pašsaglabāšanās instinkta trūkumu. jā, dzīvē, protams, visādi gadās, cilvēki dažādi un tā, bet es diez vai ietu divatā pie desmit džekiem kaut kādā dzīvoklī piedzerties.
ir jau taisnība, ka sievietēm nevajadzētu tikt izvarotām nekur un nekādā diennakts stundā, bet ar ko gan šis ir savādāk kā iet caur biķernieku meža malu ap desmitiem vakarā or sth?

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 26th, 2010, 01:55 am

dzīve visa ir viena vienīga iešana gar Biķernieku meža malu ap desmitiem, Komēt :)
izskatās, ka tā meitene ir bišku pamainījusi sava posta saturu, un man būtu vēl daudz, ko teikt, bet esmu nogurusi un eju gulēt :)

Posted by: Ia! Ia! Cthulhu Phtaghn! ([info]komeeta_naak)
Posted at: October 26th, 2010, 02:00 am

arlabunakti, es laikam vienmēr aizmirstu, ka LV ir par divām stundām vēlāks :)

Posted by: x ([info]walkire)
Posted at: October 26th, 2010, 01:14 pm

Pamainījusi posta saturu? Nē, es nebiju mainījusi, tiešām. Kā uzrakstīju, tā arī palika. Jo es saku visu, ko domāju, un, ja es domāju, ka meitene pati bija vainīga, tad tā arī teiktu. Tu mani ta arī neesi sapratusi.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 26th, 2010, 02:34 pm

okei, nu tad reizi par visām reizēm. Valkīr, Tev šķiet, ka neesi pareizi saprasta, jo citi uzskatot, ka Tu esot teikusi, ka meitene vainīga. taču es nesaku, ka Tu tā domā - es ļoti ceru, ka ne. tas, kas man šķiet ir nepieņemami, ir attieksme, kad par lielformāta noziegumu pirmā reakcija ir "a ko viņš pats tur līda", it kā iešana uz tusiņu 16 gados būtu kas tāds, kur tev jau jāgatavojas, ka tevi izvaros. bet tā NAV. es pati vidusskolas laikā - tanos pašos 16 - esmu tusējusies pa visādiem dzīvokļiem, ja Tu arī, tad vari iedomāties situāciju - figurē arī alkohols, cilvēki nāk un iet, etc. tādos apstākļos ir grūti vienmēr nomonitorēt situāciju. konkrētais raksts nedod nekāda Tevis lietotajiem apzīmējumiem "puskrimināli alkāni", "kreisais dzīvoklis", etc, kas iluziori it kā būtu varējis kalpot kā brīdinājuma zīmes tām meitenēm - tas, ka viņi uzņemtajās fočenēs, policijas apcietināti, guļ uz zemes, neko nenozīmē, un arī pats dzīvoklis izskatās kā parasts nepārtikušās Latvijas dzīvoklis, un ne jau visi, kas dzīvo bez šikām dizaineru mēbelēm ir puskrimināli :)

saproti, tādas lietas nevar paredzēt, un sašutums par upura "iešanu tur, kur nevajag" jau sevī ietver vainas daļas pārnešanu uz upuri, arī tad, ja Tu to tā neesi gribējusi pasniegt. tāds apgalvojums ir apmēram no tās pašas kategorijas, ka sieviete jau pati provocē uz izvarošanu, staigājot īsos svārkos. es tiešām Tev ieteiktu pārlaist acis tai psihologu atklātajai vēstulei "Dienā".

labi, tagad gan, atvaino, bet, cienot savu laiku, es vairāk šajā, hm, diskusijā neiesaistīšos. ā, vēl tikai izmantošu izdevību pie viena pateikt, atsaucoties uz Tavu jaunāko postu, ka, nē, Tu neesi iemesls, kas man būtu licis vilties dzīvē un cibā :) Tavs posts ir simptomātisks un viens no daudziem, kas uzrāda tendences, tas arī viss. okbai.

Posted by: kkkungs ([info]kkkungs)
Posted at: October 27th, 2010, 04:05 pm

Ja tev ir bijis tik daudz laika, lai sarakstītu veselu sašutuma pilnu atbildes rakstu, tad varbūt būtu bijis arī laiks izskaitīt līdz 10 un izlasīt,
par ko tad bija Valkīras ieraksts.

Kopš beidza pastāvēt Padomju savienība, ir atklāts sekss. Ne tikai. Izrādās, ka arī sliktas lietas notiek un izvarošanas eksistē. Un katra paša rokās ir tas, cik daudz darīt, lai neiekultos kaut kādā ķezā, kurā samērā viegli varētu neiekulties.

Un cilvēki nez kāpēc nodarbojas ar false loģiku, izsecinot, ka apgalvojums, ka meitene nerīkojās visai prātīgi, nozīmē viņas vainošanu pašas izvarošanā.

Nē, dāmas un kungi, tas nozīmē to, ka viņa nav rīkojusies visai prātīgi un ar nedaudz saprātīgāku rīcību būtu varējusi izvairīties no nežēlīgā notikuma, kurā vainīgajiem neapšaubāmi ir jāsaņem sods.

Ne par vainu, bet par minimālām rūpēm par sevi.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 27th, 2010, 07:04 pm

čau, kkkungs. this goes to visi trīs Tavi man veltītie komentāri reizē.

pirmkārt, par to, ka par vīriešu piekaušanu īpaši neraksta ziņās, jo tā tāda ikdienas lieta - nu, tā jau ir. bet sieviešu izvarošanām arī pievērš plašāku uzmanību tikai tad, kad noticis kas īpaši preteklīgs, parasto, "ikdienas" izvarošanu ir stipri vairāk. taču mans mērķis nav te sākt kaut kādu sievietes-nabadzītes talk'u un mērīties, kurš no dzimumiem ir lielāks cietējs :) es par to, ka sievietes ir fiziski vājākas, ieminējos vispār tikai tāpēc, ka Strādnieks tik neganti klupa virsū Deloveja kundzei, ka viņa sūdzoties par nedrošību uz ielas, - tas, ka ARĪ vīrieši ir apdraudēti uz ielas, nenozīmē, ka sievietes nedrīkstētu paust savas bailes, ka viņas ir apdraudētas. bet nu tas tā.

otrkārt, vēl viena lieta, kāpēc mums būtu ļoti grūti salīdzināt vīriešu un sieviešu ciešanas no vardarbības gadījumus, ir tas, ka sievietes par savu izvarošanu ļoti bieži izvēlas neziņot, jo izjūt kaunu un kaut kādu vainas apziņu. nu, un te nu mēs jau atgriežamies pie tēmas. es Tev, protams, piekrītu, ka par savu drošību ir jādomā, un man šķiet, ka šitā te visa internetkašķa atlēga ir jautājumā, cik lielā mērā mēs varam paredzēt konkrēto savu darbību riska potenciālu. viena lieta ir, ja tu čurā uz transformatoru - nu jā, ļoti stulbi. otra lieta ir, kad, piemēram, tu aizej draugam līdzi skatīties futbolu, blakus sagadās pretējās komandas agresīvi noskaņoti līdzjutēji, kuri tevi un čomu smagi saklopē, teiksim. un jautājums ir, cik adekvāti ir pēc tam kādam tev jautāt: "a kur tad bija tava galva, ka tu gāji uz to futbolu, tur tak tik daudz to pretējās komandas līdzjutēju un jūs - tikai divi; un vispār, tas taču ir futbols - agresīva lieta, uz to labāk būtu neiet vispār". biku obidna, ne? jo tu jau nemaz tur negāji kauties, tu gāji mierīgi fūzi paskatīties, tā situācija pati tā izvērsās. tāpat arī te - var jau moralizēt, ka kāpēc tās meitenes aizgāja uz to tusiņu, bet - kāpēc par to ir jāmoralizē, nezinot konkrētos apstākļus? - lūk, tas tad arī viss. :)

Posted by: kkkungs ([info]kkkungs)
Posted at: October 28th, 2010, 12:06 am

Ieraugot to, ka būs jāsēž blakus potenciāli ( pēc purna 95% var noteikt ) agresīviem pretējās komandas līdzjutējiem, es strauji sākšu pārdomāt sēdvietas izvēli.

Un tad, ja, apzinoties, ka sēdies blakus šaubīgiem tipiem, pēc tam dabū štangā - nu tad jā, vainīgs neesi, ka norāvies, bet vari tikai sevi vainot, ka tur apsēdies.

Brīvība jau, protams, ir - sēdēt vari, kur gribi. Bet vai vajag pastāvēt uz savu taisnību tikai tapēc, ka teorētiski tāda ir? Pilni kapi ar cilvēkiem, kuriem bija taisnība/priekšroka/sazinkasvēl.

Ja ielaidies darīšanās ar zemas klases tipiem - tad sagaidi arī tāda leveļa problēmas.

Runājot par situācijas [ne]zināšanu: nevienu stāstu no ziņām nevar uztvert kā 100% zināmu, klāt taču nebiji.

Bet, ja bars ar čaļiem tevi piespiedu kārtā ņem priekšā, tad to pirms tam neredzēt - nu nav reāli. Maniaki ir neparedzami, bet tie darbojas vienatnē. Ja reizē klūp virsū bars - tur kaut kādai nojausmai ir vienkārši jābūt.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 28th, 2010, 12:19 pm

"ja bars ar čaļiem tevi piespiedu kārtā ņem priekšā, tad to pirms tam neredzēt - nu nav reāli" -

par šo varētu ilgi un dikti strīdēties. dzīvē situācijas ir ļoti dažādas un rodas, saslēdzoties daudziem apstākļiem, no kuriem daudzus nevar paredzēt. ko Tu zini, moš tur lielākā daļa pacanu vēlāk atnāca, un tās vienas meitenes pazīstamie jau bija pārāk lielā ļāļā, lai vispār kko saprastu, un pie varošanas ķērās ne viņi? (tur vēlāk runāja, ka par varošanu aizturēti 6, nevis 10.) - etc, etc. var būt miljoniem variantu, kā līdz šādai situācijai nonāca, un ir jau ļoti viegli internetā norādīt ar tīru, viszinīgu pirkstu, ka ko tad gribēja, ne jau interjeru skatīties upures pasauca. bet labi, klau, kkkungs, ja mēs tāpat neviens otru nepārliecināsim, davai metam šim mieru, ir citas, labākas lietas, ko mums abiem darīt :)

Posted by: x ([info]walkire)
Posted at: October 26th, 2010, 01:13 pm

"izbrīns par tik lielu pašsaglabāšanās instinkta trūkumu"

PALDIES, izskatās, ka tu esi retais cilveks, kuram tas pieleca. :)

Posted by: Ia! Ia! Cthulhu Phtaghn! ([info]komeeta_naak)
Posted at: October 26th, 2010, 03:36 pm

komēt nau dumš, viņ tikai bišk jocīgs
:D

Posted by: aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze)
Posted at: October 26th, 2010, 02:11 am

vispār izvarošana un publiskais viedoklis par to Latvijā būtu ļoti interesants pētījums. pirmkārt, kāpēc vispār pie mums ir tik nenormāli slima sabiedrība, ja reiz, būsim godīgi, daudzas meitenes labprātīgi pašas liekas apakšā puikām. nu labi, tur laikam arī ir tas suns aprakts, jo īstiem vīriešiem, redz, vajag adrenalīnu, bet ja reiz tik ļoti gribas kādu bīstamu momentiņu dzīvē, nu kāpēc nepamēģināt seksu ar, teiksim, motorzāģi. iegrūd savu diņķi kaut kādā vietā, kas aktīvi griežas, un būs tev adrenalīns. bet, ja nopietni, pats izvarošanas koncepts, nu, kāpēc un kas kaut kādas tādas vēlmes rada, nu, man tas nav saprotams. es varu saprast daudz ko, bet šis nu ir kaut kas tāds, ko es atsakos pat mēģināt izprast.
un ir tik absurdi nostādīt sievietes kaut kādā 'vaininieču' lomā, jo nu c'moooon, man nevajadzētu satraukties, ejot naktī pa savu rajonu, un man nevajadzētu nēsāt līdzi piparu gāzi tikai tāpēc, ka daudziem idiotiem ir problēmas noturēt savu krānu pie sevis. es negribu dzīvot visu mūžu baiļu gaisotnē, bet laikam vienīgais veids, kā es ar to varu cīnīties, ir iemācīties pašai sevi aizsargāt. nu labi, kā jau Tu teici, šī tēma uzsit asinis un liek iekšām vārīties. un laikam tas arī ir pamatiemesls, kāpēc manā dzīvē ir tik daudz geju - vismaz man no viņiem nav bail.
no otras puses, diemžēl vispār cilvēki ir slimi in general, un pirms dažām nedēļām tepat, Amsterdamā, vienu skolasbiedreni gandrīz izvaroja un aplaupīja. četros pēcpusdienā, saulainā dienā. acīmredzot viņa pati ir vainīga, jo viņai bija svārki un viņa bija viena parkā. absurdi.

Posted by: stradnieks ([info]stradnieks)
Posted at: October 26th, 2010, 05:40 pm
kustīgi pupi

bik noriebās, ka diskusija izvēršas par to, ka visi veči, kuriem patīk sievietes ir potenciāli izvarotāji, kā argumentu izmantojot to, ka sievietes pašas uzprasās. esmu lasījis labāk argumentētākas diskusijas delfos. kauns, cibiņi.
es domāju, ka šis ir delovejas kundzes koments ir gada debilākais koments, tādēl atbildēšu uz šo, bet būs arī par situāciju kopumā:
Tu iesāc ar kaut kādu vispārinājumu, kurš ir ok, jo, tā tiešām būtu laba tēma. Pēc tam absolūts kaut kāds vispārināts feils par parastajiem vīriešiem, kuriem nepatīk citi vīrieši, transvestīti utml, bet parastais variants. tad kaut kāds suņa kauciens par nedrošību uz ielas. es arī nejūtos drošs uz ielas pēc pulksten 21.00 savā maskačkā. vai tiešām šī drošības sajūta ir kaut kādā veidā pēc dzimuma diferencēta?? foršā piebildīte par gejiem - ossom, tipa, ja viņiem nestāv uz Tevi, tad viņi ir droši - wtf???. un tad beigās, absolūts sviests par kaut kādām ārzemēm un tājās notiekošo. es tā arī nesapratu, tad Tu par Latvijas situāciju berzies, par amsterdamiešiem, par heteroseksuāliem vīriešiem, vai par ko vēl citu? appreģeļis!

varbūt izkāp no saviem stereotipu autiņiem, jo es arī to pašu varu izdarīt ar Tevi: dekonstruēt kaut kādus absurdus faktus, kurus pati piemini: tātad Tu dzīvo amsterdamā, tas nozīmē, ka pārtiec no kāsīšiem un hašiša pīpēšanas, ņemot vērā, ka Tevī vārās dusmas par heterovīriešiem, tad Tevi ir izvarojuši bērnībā tēvs, brālis un vēl vectēvs un brālēns, amsterdamā dzīvo sarkano lukturu ielā un ar naidu pārdod visnīstāko, kas Tev ir - vagīnu, tādēļ saejies ar gejiem, kuriem neinteresē sekss. nu, ar Tevi noteikti, nē. manuprāt, arī absurds sanāca. tādēļ beidz vemt žulti, arī es to varu. noskaidro viedokli un tad mizo.

walkire, pēc kuras viss šis bazars sācies. pat pirmajā Latvijas brīvvalsts laikā, dēļ tādām kā walkira jaunas meitas gāja slīcināties, jo bija neveiksmīgi zaudējušas savu tikumu. viņas noēda šādas velna mātītes ar savu megaskaidro tikuma uztveri. nemaz nezināju, ka vēl tādas mātītes no tiem laikiem dzīvo mūsdienās. ārprāc.

implozija: paceļ vismaz tēmu citā līmenī, bet palaiž garām, manuprāt, vēl kaut ko drausmīgāku: ja tie bija 10 čaļi, no padsmit gadiem līdz 23(?), precīzi nezinu, tad iedomāsimies ļaunāko situāciju: viņi katrs nāk no savām atsevišķām ģimenēm. iedomājies desmit ģimenes, pofig, ka varbūt nepilnas, ar sliktu apgādību, alkāni vecāki, bet fakts pats par sevi, ka ir ieaudzināts tāds moments veselai grupai jauniešu, ka viņi alko ietekmē drīkst darīt šādas drausmīgas lietas? manuprāt, tas ir vistraģiskākais. tas, savukārt, nozīmē, ka noteikti pilsētā ir vēl vairāk tādu ģimeņu, kur kaut kādā bezapziņas līmenī šādas lietas ir pieļaujamas: brutāla attieksme pret sievieti, spēka izmantošana pret sievieti, sievietes nerespektēšana utml. manuprāt, šis ir tas, kas, piemēram, man padara aukstas kājas.

pats personīgi uzskatu, ka visiem izvarotājiem (ko tur Oto un rasbainieks pārrunāja) vajag konstanto sodu: 15 gadi ķurķī + fizisko kastrāciju. tā nelaime ar tām izvarošanu gradācijām nāk no amerikas, kur, ja netīšām liftā paklūpi un pieskaries sievietes gurnam, uzreiz tiek celta apsūdzība par seksuālu uzmācību un skaties pāris gadus uz rūtaino saulīti, bet pēc būtības - nevar likt šādus lifta negadījuma gadījumus kopā ar tādiem pidariem un jobaniem krāniem, kuri aizlējuši acis, zaudē jebkuru savaldību - no mercy.

es nepaudīšu domas, ko 16 gadīga meitene dara ar svešiem jauniem vīriešiem dzīvoklī, ka viņa dzer alko, jo, cik lasu, no komentāriem, tad tā ir normāla parādība - vecākiem pofig, lai jau jaunatne izklaidējas. man gan ir diametrāli pretējas domas...

ā, un vēl delovejas kundze, nevajag vilkt vienādības zīmi starp dažādām seksualitātes, seksa izpausmēm un šādām kriminālām darbībām. es saprotu, ka kādreiz kāds krāns Tev kaut ko pasmagu ir nodarījis, bet šādi visus krānus nolikt - beidz, ja.

Posted by: ((Anonymous))
Posted at: October 26th, 2010, 07:35 pm

Par to konstanto sodu visiem - ko Tu iesaki? Vispirms kastrēt, un tad ielikt uz 15 gadiem katru, uz kuru kāda/kāds parāda ar pirkstu un pasaka "šis mani izvaroja"?

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 27th, 2010, 01:18 am

vuhū, Strādniek, kārtīgi esi nodevis :) man jau te dzirkstelītes sen cauri, bet nu, ja tā, vēsu prātu:

Delovejas kundzes sakarā, pirmkārt, varbūt varētu pieklājīgāk, un, otrkārt, baidos, ka nebūsi pamanījis ironiju to "īstu vīriešu" sakarā - pazīstot viņu labāk, atļaušos paskaidrot, ka dusmīgie vārdi par nespēju noturēt krānu pie sevis nebija vis attiecināts uz visiem vīriešiem, par ko Tu raksti savā žurnālī, bet gan uz konkrētajiem izvarotājtipiņiem.

un ir jau tā, ka arī vīrieši Maskačkā u.tml. jūtas apdraudēti, jo viņus var piekaut, etc, tomēr sieviešu apdraudētība tomēr ir salīdzinoši lielāka, jo viņas gan ir vājākas, gan viņas var piekaut, etc UN izvarot; un es Tev kā sieviete varu pateikt, ka tad jau piekauta es tiktu labprātāk nekā izvarota. ja palasīsi pēdējo dienu ziņas, kur šitie gadījumi ir kā krusa, tad neliksies nekāds brīnums, ka sievietes jūtas apdraudētas kaut kā īpašāk.

kas attiecas uz to, par ko Tu raksti, ka es palaižot garām - tā nav, jo tas, ka pats gadījums kā tāds un viss, kas tam apkārt, ir pretīgs un scary pārdomas izraisošs - tas man šķiet tik pašsaprotami, ka par to vispār neidiotu sabiedrībā nav vērts runāt. tas, kas pārsteidza, bija konkrētās cibas lietotājas reakcija pret gadījumu un komentāros paustā atbalstošā attieksme (tiesa, pēc manas nelielās uzdarbošanās tur parādījās arī zināma viedokļu diversija, hehe). taisni tāda veida sabiedrība, kurā šāda veida nozieguma gadījumā nerunā pirmām kārtām par varmākas vainu, bet gan pārmet upurim, ka viņš ne tur gadījies, arī kultivē šādus gadījumus.

Posted by: kkkungs ([info]kkkungs)
Posted at: October 27th, 2010, 04:12 pm

"ja palasīsi pēdējo dienu ziņas, kur šitie gadījumi ir kā krusa, tad neliksies nekāds brīnums, ka sievietes jūtas apdraudētas kaut kā īpašāk."

Ja palasīsi ziņas vispār, tad to vien uzzināsi, kā tikai un vienīgi nabaga sievietes cieš no visādiem varmākām. Zini, kāpēc? Jo par vīriešiem neraksta, tas ir pārāk liels everyday's event. Vecis dabūja pa seju, salauza pāris ribas? Nu un, katru dienu tad par to vien būtu jāraksta, tas ir sen pieņemts, ka tā notiek un ar ausīm sāk klapēt tikai ļoti īpašos gadījumos.


Ok, atpakaļ pie lietas.

"tāda veida sabiedrība, kurā šāda veida nozieguma gadījumā nerunā pirmām kārtām par varmākas vainu"

Bet kas gan tur būtu runājams, ko? Vai kāds vispār pat pieļāva domu, ka varmākas varētu būt nevainīgi, lai staigā tālāk? Bet tas taču ir pašsaprotami, ka viņi ir vainīgi un ir jāsoda.

Taču tik pašsaprotami nav tāda elementāra neuzmanība un nedomāšana kaut 1 gājienu uz priekšu, kas tu esi, kur tu ej, kas teorētiski var notikt.

Par ko tā Valkīrai uzēdies ne po ģelu, nav saprotams.

Posted by: kkkungs ([info]kkkungs)
Posted at: October 27th, 2010, 04:22 pm

... neviens, piemēram, neapšauba vainīgos jaunajā divarpusgadīgās meitenītes izvarošanā. Ne Valkīrai, ne citiem viņas atbalstītājiem te nenāk ne prātā teikt, ka tur viņa ne tā biezeni ēda, ka izprovocēja patēvu.

Bet Valkīra iepriekšējā gadījumā vienkārši atļāvās norādīt, ka lieli, pieauguši cilvēki uzvedas pārāk stulbi.

Nu bet ko tad jūs, sašutušie, iedomājaties? Ka varat uzvesties, kā ienāk prātā, un jums kaut kā nahaļavu vienmēr veiksies? Ka domāt nevajag, Partija jūsu vietā izdomās un izdarīs?

Nu labi, bet tad jūs kā aitas arī apcirps.

Posted by: ((Anonymous))
Posted at: October 27th, 2010, 08:08 pm

Varētu padomāt, ka esi bijusi sētas abās pusēs.

Sievietei iespēja tikt piekautai ir vienādi liela ar iespēju vīrietim tikt izvarotam. Praksē negadās ne viens, ne otrs.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 28th, 2010, 03:30 pm

da labi, pats/i taču gan jau, ka saproti, ka tā apdraudētības daļa, kas skar vīriešus, nav tikai pa galvu sadošana, bet arī, piem., aplaupīšana, etc, un tā sievietes skar ne mazāk. a ko slēpies, ar īsto vārdu rakstīt bail?

Posted by: kkkungs ([info]kkkungs)
Posted at: October 27th, 2010, 04:09 pm

"pat pirmajā Latvijas brīvvalsts laikā, dēļ tādām kā walkira jaunas meitas gāja slīcināties, jo bija neveiksmīgi zaudējušas savu tikumu. viņas noēda šādas velna mātītes ar savu megaskaidro tikuma uztveri. nemaz nezināju, ka vēl tādas mātītes no tiem laikiem dzīvo mūsdienās. ārprāc."

Latviski, lūdzu.

Jo citādi es to uztveru tā, ka kāds pārlieku žēlo tās trauslās būtnes, kurām walkire pateica gluži racionālu apgalvojumu par viņu uzvedību. Nu ja tā, tad lai iet ar' ka slīcināties uz to up', ja tas ir tik nepanesami.

Posted by: ?style=mine ([info]darkans)
Posted at: October 26th, 2010, 04:09 pm

Ja walkire iet pie 10 džekiem, tad viņa grib 10 džekus, viņa vnk nesaprot kā var būt citādāk.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 26th, 2010, 04:25 pm

:). paklau, a Tu pats komentāram "unscreen" uzliki, vai es pati kaut ko ne tā pie komentāropcijām saspaidīju? - mēģināju noslēgt iespēju turpināt komentēt, bija jau dabesījusi tēma :)

Posted by: ?style=mine ([info]darkans)
Posted at: October 26th, 2010, 04:26 pm

es to pats nevaru uzlikt, so... must be you :)

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 26th, 2010, 04:32 pm

aha, nu jau skaidrs, kas tur bija par štelli :) yes, jauna funkcijiņa apgūta!

Posted by: ?style=mine ([info]darkans)
Posted at: October 26th, 2010, 04:39 pm
johnny

^^

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 27th, 2010, 01:19 am

"heyyy, mama!" :)

Posted by: . ([info]hessin)
Posted at: October 26th, 2010, 05:32 pm

ai, nu nevajag cibiņus pārvērtēt - tad viss būs skaidrs.
Mūsdienās katrs [insert smth here] var lietot internetu.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 27th, 2010, 01:22 am

vot, jā, es to, šķiet, nedaudz daru. man tomēr kaut kā bija radies iespaids, ka šeit ir kaut kāda inteliģentāka/izglītotāka/saprātīgāka publika nolasījusies, nevis Delfu kontingents. bet nu patiesība jau laikam ir kaut kur pa vidu.

Posted by: . ([info]hessin)
Posted at: October 27th, 2010, 01:24 am

Man arī kādreiz tā likās.. Vairs neliekas.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 27th, 2010, 01:33 am

nu, es jau te nesen, zinkā :)

Posted by: Viņa Gaišība ([info]kautskis)
Posted at: October 27th, 2010, 09:33 pm
Simbergs

Ja tā nopietni, tad nevajag piemirst, ka, lai gan daudzi cibiņi citus cibiņus satikuši oflainā un daži pat ir draugi (as in, draugi, nevis piedraugotie), tomēr lielumlielā daļa ir pavisam nezināmi cilvēki. Un skaidrs, vismaz es jūtos visnotaļ neērti tā pavisam nezināmu cilvēku auditorijai visos sīkumos un šausmīgi vaļsirdīgi stāstot, piemēram, to, cik es ļoti pārdzīvoju, ka man nesen nomira mamma. Galu galā, vai tad nu tik tiešām virtuāls there, there kaut ko daudz mainīs?

Bet nē, pigoru mētāšana nav vienīgais, ko te novērtē. Ir cibiņi, kas visnotaļ bieži stāsta par savām bēdām — gan īstajām, gan iedomātajām, gan pašu sataisītajām. Ļoti populāri. Un vēl šeit bieži vien atsevišķi jaunieši pamanās sarakstīt tādas lietas, ka lasīsi, lasīsi un domāsi — vo, nekad nebūtu aizdomājies, bet jaunietis pravdu glagoļit. Paplašina redzesloku, tā sakot :)

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 27th, 2010, 11:17 pm

līdzjūtība mammas sakarā. taču ar runāšanu par nopietnām tēmām es nedomāju obligāti runāšanu par savu privāto dzīvi - tas jau pēc katra paša ieskatiem. man grūti ātrumā iedomāties kādu labu piemēru, ko ielinkot, tā ka lai iet kaut vai viens mans sacepiens par PLL viltīgajiem slēptās reklāmas paņēmieniem - http://klab.lv/users/implozija/49011.html. es toreiz biju ne pa knapo sadusmojusies (aizkadrā gan palika mana izplosīšanās draugos elvē ar paziņu-kaislīgu šleserjūgendnieku, kas atsacījās tur redzēt jebkādu slēptās reklāmas pazīmi), nolaižu tvaiku cibā, pēc tam skatos e-pastā: nāk viens komentārs, otrs, trešais, jau nopriecājos - jess, varēs kopīgi pabļaustīties kādi viņi nelieši, bet izrādās, ka visi tikai par garumzīmju trūkumu, u.tml., par saturu - nekā (līdz parādījās vismaz Džims ar savu "eh", haha). labi, neizteiksmīgs piemērs, bet es to novēroju ļoti bieži, ka tiklīdz nav runas par kaut kādām virspusējām lietām, cilvēki atrod tekstā kaut kādas daudz nebūtiskākas lietas, uz kurām novirzīties, lai izvairītos no domāšanas par to. droši vien tā ir vieglāk, un tā, dzīve nav rožu dārzs et cetera, un tomēr kaut kādas problēmas var atrisināt tikai tad, kad par tām domā, nevis savus resursus tērē uz iezviegšanu par visādiem sviestiem, tāpēc tas ir tā skumji.

Posted by: kkkungs ([info]kkkungs)
Posted at: October 28th, 2010, 12:06 am

"tiklīdz nav runas par kaut kādām virspusējām lietām, cilvēki atrod tekstā kaut kādas daudz nebūtiskākas lietas, uz kurām novirzīties, lai izvairītos no domāšanas par to"

Kāpēc izvairīties? Lielākā daļa dziļāk namaz nasaprūt.

Posted by: Viņa Gaišība ([info]kautskis)
Posted at: October 28th, 2010, 12:16 am
Simbergs

Nezinu, man šķiet, ka tu savu spriedumu izved no nepietiekama piemēru skaita. Man komentāros par gramatiku nepiesienas (es domāju gan, tur jau nav, kur piesieties :P ) un visnotaļ regulāri ir vairāk vai mazāk konstruktīvi atzinumi par lietu. Lūk, piemēram, par Šleseru, ja: šeit http://klab.lv/users/kautskis/124990.html biedrs Svenskterrors bīdīja savus ķēķa anarhista uzskatus, bet biedrs Vēd_logs norādīja uz zemo pilsonisko apziņu. Interesanti, par tēmu un neviena pārmetuma par gaŗumzīmju trūkumu, tu pati ar +! novērtēji :)

Ciba ir forša, un tur var gan ļoti sakarīgi aprunāties, gan padzīt pigorus. Gan pagausties, ja līdz tam nonāk — un tāpat cilvēki klapēs uz pleca.

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 28th, 2010, 12:00 pm

aha. nu var jau būt, ka ir, kā Tu saki. dzīve jau vispār pie mums nonāk tādā selektīvā veidā, un katrs par to spriež pēc paša pieredzē esošajām tās drisciņām :)

Posted by: Karstā latviete ([info]implozija)
Posted at: October 27th, 2010, 11:21 pm

ach, un varbūt jādiskleimero, ka to es nesaku par sevis pašas postiem - neesmu populāra cibiņa un šo vietnīti izmantoju vairāk privātajiem pierakstiem, ne komunikācijas mērķim -, bet gan tā, vispārīgās līnijās, ja.