Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Dīvainās budžeta prioritātes. 

crescendo (crescendo)
Kad pirmo reizi dzirdēju par 'Drošo Apmetni', nopūtos, ka tikai tagad līdz tam mūsu valstī aizdomājušies, bet nu prieks, ka vismaz tagad, labāk vēlu nekā nekad.

Tā ir programma, kuras mērķis - mazliet pastiprinātāk uzraudzīt priekšlaicīgi dzimušos līdz 2 gadu vecumam. Pie tam, joprojām tur nav nekas daudz - mazliet vairāk neontaloga konsultācijas arī pēc izrakstīšanās no BKUS un papildus fizioterapija.


Vakar ieraudzīju visdīvaināko šai programmai.

Tā nav valsts programma.
Tā ir labdarības akcija, kurai tagad tikai sāk vākt līdzekļus. 60 000.

Pat šādas lietas tiek apmaksātas no labdarības ziedojumiem....



http://www.lsm.lv/lv/raksts/gimene-un-veseliba/dzive/labdaribas-akcija-drosais-apmetnis-aicina-palidzet-priekslaikus-dzimusajiem-berniem.a149310/

Comments 

9.-Okt-2015 04:48 pm
kaut kā dīvaini izklausās, kad cilvēki sūdzās par budžeta prioritātēm un vienlaikus apraksta tikai kādu lietu, kurai pēc viņu domām netiek iedalīts pienācīgi daudz naudas. Un ne vārda par to, kuras tad ir tās sliktās un nepareizās prioritātes. Kam tad jāgriež būtu nost.

Ja posts nav par sliktajām budžeta prioritātēm (neviena nav minēta), tad varbūt nevajag tā savu rakstu titulēt? Man kaut kā vienmēr šāds akcents rada populisma sajūtu.
9.-Okt-2015 05:04 pm
Tik niecīgām summām budžetā pagrūti atrast atšifrējumu, un 'nu un baigi vajag tos komandējumus' vai 'varbūt atrast vēl pāris apvienojamas skolas (kā, piemēram, Jeru skola tagad ir Rūjienas skolas filiāle, bez savas administrācija) un uz administrācijas atalgojuma rēķina būs tie 60k'.

Bērni un veselība, jo īpaši profilaktiskā veselība vienkārši oficiāli tā kā skaitās budžeta prioritātes. Šis ir ieguldījums ar atdevi. Ilgtermiņā kaut tikai 2 priekšlaicīgi dzimušos ik gadu nenorakstot par invalīdiem, viņi atmaksās šos izdevumus savos nodokļos.
9.-Okt-2015 08:39 pm
ā, tip šī jau ir definēta par prioritāti, bet viņi tā īsti to neiprioritizē? nu tad jā, bēdīgi protams.
9.-Okt-2015 04:58 pm
diemžēl mani tas nepārsteidz. kas mani pārsteidza šādu priekšlaicīgi dzimušu bērniņu sakarā bija pirms kāda laika intervijā arr vienu sievieti, kurai tāds bērniņš piedzima - ka nav atskaites sistēmas. ka mūsu ārsti īsti nezina ko un kā ar tādiem bērniņiem iesākt. tiem, kas dzimuši priekšlaicīgāk nekā 'vidēji' un ar veselības problēmām. ka citās valstīs ir, bet te tās netiek piemērotas. un tad paliek tā skumji un jocīgi. galu galā mums ir diezgan mūsdienīga medicīna, nav tā, ka šādi bērni dzimtu divreiz gadā

man dažreiz šķiet, ka mūsu medicīnai trūkst arī 'labās gribas'. es saprotu, ka kvotas un naudasnav un vissirslikti, bet nevar visu laiku dzīvot ar skatu pagātnē, vajag paskatīties ko un kā dara citas valstis, kas reizē ar mums izkļuva no padomju jūga. neticu, ka nav tādas lietas, ko mēs no viņiem nevarētu mācīties (pat ja negribas skatīties kaut kur tālāk par degungalu)
9.-Okt-2015 05:18 pm
Nav 2 gadā. Ir tuvak 2000 gadā. Protams, ne visi tiek norakstīti par invalīdiem, bet nu šeit taču tās ir elementāras profilakses lietas.

Patiesībā, budžets droši vien paliek pa nullēm, ja šī programma vienkārši ļauj šo bērnu vecākiem 1 mēnesi agrāk atgriezties darbā. Tas jau ir 2 gadu termiņā, pat ne ilgtermiņā.
9.-Okt-2015 05:26 pm
tur jau tā lieta, ka tie nav unikāli atsevišķi gadījumi. ja valsts uz tēriņiem veselības labā skatītos kā uz ieguldījumu ilgtermiņā, mums nebūtu tādā pakaļā. diemžēl rēķina tikai tos nodokļus, kas nav samaksāti, nevis nav iegūti. un profilakse šķiet nevienu vispār neinteresē ne teorijā, ne praksē (tās pašas slimnīcu un poliklīniku wc bez ziepēm un dez.līdz. tam jau nu gan būtu jābūt, ja nevar tādu ekstru kā papīru atļauties)

un tur nu apakšā liekami būtu priekšlaikus dzimušie bērniņi, īslaicīga darbnespēja un visādas smagās slimības, kurām zāles sāk apmaksāt tad, kad cilvēks būtībā jau ir tik smagā stāvoklī, ka nav glābjams (ka ne tas pats hiv/aids gadījums ar rādītājiem, kas mērāmi simtos, nevis desmitos, kad uzsāk terapiju)
9.-Okt-2015 05:19 pm
Mani 5 centi - cik zinu, BKUS jau pāris gadus mēģina ko darīt šajā virzienā, vismaz man ar Lauvu līdz gada vecumam bija jābraukā pie neonataloga un rehabilitologa uz vizītēm BKUS. tas, ka vizīšu laikā ārstu bieži nebija uz vietas, bija cita lieta. Bet nu tikpat skaidrs, ka tas, ka šāda programma turās uzz iedojumiem, ir vienkārši vāks, jo vidējais Rīgas ārsts no neiznēsātiem bērniem baidās vienkārši histēriski - viņi nezina, ko ar tādu vispār darīt. Kas notiek laukos, es vispār neiztēlojos.
5.-Nov-2015 07:34 am
Programma šķiet ir palaista. Vismaz mēs jau izrakstā tikām pie konkrēta datuma, kad jāierodas atskaitīties un nokonsultēties pie speciem.
This page was loaded Apr 26. 2024, 11:03 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09