Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

QotD 

crescendo (crescendo)
When I was in Spain, I have noticed that people smile at each other and do this weird thing - they talk to people they don't know in public! And the weirdest thing is... they were not drunk and weren't looking for trouble! And it was happening everywhere! It's such a weird and bizarre tradition, but it truly felt like a festive day!

//citāta autors gan lietuvietis, bet lietas būtību tas nemaina.

Brīvdienās bijām uz Daugavmalu pie Meinarta salas aizbraukuši, tur ir veikals/kafejnīciņa/krodziņš.
Opis pirka alu sev (acīmredzami ne pirmo), saldējumu mazbērnam un vēl vienu alu - nez, pazīstamam, radgabalam vai vienkārši krodziņa apmeklētājam.

Un es pēkšņi radās iespaids, ka visi tie foršie vecie lauku onkuļi filmās un grāmatās un it kā bērnībā redzētie.. runātīgie, smaidīgie utml. Viņi laikam tādi ir tikai vieglā žvingulī :/
Un tas ir kaut kā skumji un biedējoši reizē.

Alkohola ļoti samazinātās lietošanas pēdējie gadi kaut kā radījuši/pastiprinājuši nepatiku pret cilvēkiem, kuru uzvedība un domāšana ir būtiski aptumšota, pat ja viņi ir pozitīvi noskaņoti, bet es pat nevaru tagad pateikt, kur ir tā robeža -viens alus to noteikti neizraisa.

Comments 

12.-Aug-2015 09:53 am
ļoti vienkārši - to izraisa trīs ali mazāka izmēra cilvēkiem un pieci ali lielāka.
12.-Aug-2015 10:07 am
tb apmēram viena promile?
12.-Aug-2015 10:07 am
Man atkal tāda runāšanās ar svešiniekiem patīk ārzemēs, bet ikdienā negribētos, esmu viensētnieks latvietis vulgaris :)
12.-Aug-2015 10:09 am
ak, nu ikdienas small talk ārzemēs/konferencēs ir riktīgi nogurdinošs. un uz mazpilsētu pārcelties, kur ikdienas sarunas nozīmē, ka visa apkārtne zin par tevi visu ar nav forši.

Godīgi sakot, nez, neteikšu, ka ar mums Spānijā baigi daudz sarunājās svešinieki. Pasmaidīja? jā, par bērnu pakomentēja/ar bērnu paķiķināja, rociņu pamāja/padejoja - vairāk tādas lietas. bet tas smaids un 'kāda jauka diena šodien' - tas tomēr ir patīkami.
Nē, arī Rīgā ir vietas, kur to pašu attieksmi esot ar bērnu var dabūt regulāri. (ir iemesls mūsu brokastīm RocketBeanRoastery dažos vīkendu rītos, par spīti cenai. nē, nu kafija arī, protams, garšīga, bet tieši noskaņojuma būsts).
9.-Sep-2015 11:13 am
Man gan šķiet, ka Latvijas laukos cilvēki runā tieši tik pat cik Spānijas ciematiņos. Jo tas ir saprotami, ka ja cilvēku ir mazāk, tad ar katru svešinieku, kas parādās pie apvāršņa, ir jāaprunājas. Mana spāņu valoda gan nav tika laba, lai vienmēr spētu uzturēt interesantu sarunu, bet vispārīgi dažreiz mēģinu.

Bet ja tāds laucinieks kā es nonāk pilsētā, tad lielie cilvēku pūļi nomāc un rodas trauksme. Te gan ir jāsaka, ka spāņi ir spējuši saglabāt tādu lauciniecisku naivumu un turpina runāt ar citiem arī pilsētās. Varbūt atšķirība ir tāda, ka Latvijā no cilvēkiem ir jūtama lielāka agresija, tāpēc arī bez alkohola mēle neatraisās.

Vēl ir pārsteidzoši, cik bieži pa Kanārijām ceļojot, esmu vienīgais pasažieris autobusā. No tā jādomā, ka valdība iegulda lielas subsīdijas, lai saglabātu šos laukus un mazos kalnu ciematiņus. Tas arī varētu būt iemesls, kāpēc cilvēki ir runātīgāki – jo jūtama lielāka solidaritāte arī valsts līmenī.
9.-Sep-2015 11:21 am
Tas nav lauciniecisks naivums, tā ir biš cita attieksme pret dzīvi.

Mēs esam pat ne agresīvi, bet baigie eži, 'visi grib man nodarīt pāri'.
This page was loaded Apr 19. 2024, 7:28 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09