Latvieši small-talku nepraktizē un pat nesaprot. To virspusējo, komfortu radošo - gan vārdos, gan manierēs. Ne gluži īgni - bet visu ļoti nopietni uztveroši. Tai skaitā laipnību un smaidus. | |
vissirslikti, brūnā krāsa slikta, krējums slikts. un pamēģini izbraukt pa rīgas centru ar ričuku, paskatīsimies uz viedoklīti "tukšs" :) | |
+1 besī ārā Lielbritānijas salāti, kur nav ne grama krējuma, un jā, es lieku skābo krēju pie pilnīgi visa aukšminētā un varbūt vēl šur tur ^^ | |
Gan jau nav tik traki. Es esmu latvietis un neēdu ne biezpienu, kārumsieriņus, kefīru un, galveno ļaunumu - skābo krējumu uz pelmeņiem, pie salātiem, zupā un jebkur citur (izņēmums ar krējumu ir tomātu/sīpolu salātos ja krējums ir mazā apjomā). Brūnā krāsa arī ne visai patīk un dzintara rotaslietas arī neuzskatu par skaistumu no kura sajūsmā būtu jāspiedz. Pieņemu gan kad man sāksies pusmūža krīze, tad domu gājiens attieksmē pret uzskaitītajām lietām var mainīties, bet visādi citādi domāju, ka tās uzskaitītās lietas par reālu ģēlu kuras dēļ būtu vērts mirt uzskata vidējās un vecākās latviešu paaudzes. Gribētos redzēt kā pēc 30 gadiem par mani ņirgāsies jaunieši kad teikšu kad Star Wars, portatīvais dators un internets ir reāla ģēla, kamēr jaunieši uzskatīs, ka tie ir veci krāmi kas rada tikai vecišķu īgnumu pret to kas patiešām ir svarīgs un aktuāls. :) | |
Nabaga viešņu viesmīlīgi baroja ar auksto zupu, skābeņu zupu, skābo kāpostu zupu, soļanku, kefīru, rosolu, pelmeņiem ar krējumu, siļķi ar biezpienu un tagad neatceros ko vēl, saldajos piedāvājot kārumu šokolādē, maizes zupu un jogurtus. Pēdējā dienā tik mierināja, ka nē, nu nav jau tā, ka visi latvieši to pašu ēd. | |
Man arī rastos slikts iespaidus par valsts ēdieniem ja mani barotu ar uzskaitītām lietām, it sevišķi ja visam gāztu klāt tonnu skābā krējuma. :) Brokastīs vajadzēja dot auzu putru ar tonnu saldas aveņu zaptes. Pankūkas arī būtu laba izvēle. Pusdienās ceptus kartupeļus kopā ar sīpoliem, marinētas bietes ar ķiplokiem un gaļā kādu cepeti. Šīs jau man liekas arī ir latviskas lietas un nemaz nav skābas. | |
"Skābi sliktā nozīmē" un pārējais teksts liek saprast, ka arī autore tā domā ;) | |
Tas taču tikai loģiski, ka citas kultūras pārstāvjiem tādas lietas liekas nesaprotamas un sliktas. Ēdienkartes daudzām tautām atšķiras. To briesmīgo melno maizi taču arī reti kurš sevi cienošs ārzemnieks ēstu. Un kāpēc nekrāsot mājas krievu zilajā? Rīga ir mazpilsēta, salīdzinot ar Āzijas bariem pilsētās, protams, ka ielas liekas tukšas, it īpaši darba laikā (vai sliktākos laikapstākļos). Būtu dīvaini, ja viņu reakcija būtu savādāka. | |
Man arī pēc Ķīnas apmeklējuma Rīgas ielas šķita kā izslaucītas - ne divriteņu ne mopēdu. Par to, ka ķīniete tā uzskatīja, nemaz nebrīnos. Es nesapratu tavu piezīmi par to ka mūsu ēdienu skābumam ir slikta nozīme. | |
Tad, kad cilvēks viebjas par kārumsieriņu šokolādē kā skābu, bet ir sajūsmā par dzērvenēm, ir tak kaut kā atšķirība no skāba un skāba jāuzsver? | |
Viss ir relatīvs. Mums bija ciemiņi no Honkongas, kas arī jūsmoja par to, ka dzīvojam tik klusā un mierīgā pilsētā (Varšavā). :) Ar latvisko ēšanas gaumi droši var apmesties visā vācu kultūras lokā. Gan skābus kāpostus, gan krējumu var nopirkt arī bodītēs Tenerifē, Tur dzīvo daudzi vācu pensionāri, kas mūža pievakari grib pavadīt zem siltas saulītes, bet neatsakoties no sautētiem kāpostiem ar desiņām. Gan jau pa Rīgas glaunajiem veikaliem varētu salasīt izejvielas, kas ļautu būt pieticīgi paēdušam ķīniešu cilvēkam, kam nepatīk nekāda īpašā eksotika :) | |