Ķīniešu viešņas komentārus atstātot -
Visi mūsu ēdieni ir skābi. Pie tam skābi sliktā nozīmē - nevis tā kā citrons, vai dzērvene piemēram. (Cik nu saprotu, problēma ir ar mūsu mīlestību pret biezpienu, kārumsieriņiem, kefīru un, galvenais ļaunums - skābo krējumu uz pelmeņiem, pie salātiem, zupā un jebkur citur). Ieskābuši, tā teikt.
Latvieši nesamērīgi mīl brūno krāsu. Ēkas, dzinatara rotaslietas, trauki, apģērbi - viss mums esot brūns.
Rīgas ielas ir tukšas - ne te cilvēku, ne mašīnu. Un ja Brīvdabas muzeja gadatirgus apmeklētību mēs uzskatām par pūli... Nu tas ir kā Gaiziņu saukt par kalnu.
Brokastīs vajadzēja dot auzu putru ar tonnu saldas aveņu zaptes. Pankūkas arī būtu laba izvēle. Pusdienās ceptus kartupeļus kopā ar sīpoliem, marinētas bietes ar ķiplokiem un gaļā kādu cepeti. Šīs jau man liekas arī ir latviskas lietas un nemaz nav skābas.